Η Λ. Λιακούλη σε Αστυνομία και φυλακές

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2014 22:12 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:24

Tην Αστυνομική διεύθυνση Λάρισας και τις φυλακές επισκέφθηκε χθες η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης με τον συνδυασμό «Θεσσαλών Συμπολιτεία» του Ν. Τσιλιμίγκα, Ευ. Λιακούλη η οποία είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλίας υποστράτηγο  Γ. Σουγλιέρη, τον Αστυνομικό Διευθυντή Λάρισας ταξίαρχο  Π. Τζοβάρα, εκπροσώπους των αστυνομικών και του προσωπικού των φυλακών.

Στη διάρκεια της συνάντησης στην Αστυνομική Διεύθυνση δόθηκε η δυνατότητα να επισημανθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί στη Λάρισα με κυρίαρχο αυτό της έλλειψης προσωπικού, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο τους. Η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης εξήρε το έργο που επιτελείται και αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων που διατυπώθηκαν τονίζοντας πως η νέα Περιφερειακή Αρχή οφείλει να σταθεί στο πλευρό τους διεκδικώντας την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

Ακολούθως η κ. Λιακούλη συναντήθηκε με τον διευθυντή των φυλακών κ. Δ. Παπαδόπουλο αλλά και εκπροσώπους των εξωτερικών φρουρών. Άκουσε με προσοχή τα προβλήματα που απασχολούν τον χώρο της φυλακής, κυρίαρχα των οποίων είναι το κτηριακό, η πλημμελής ιατρική κάλυψη των κρατουμένων αφού δύο γιατροί επισκέπτονται την φυλακή δύο φορές την εβδομάδα ενώ δεν υπάρχει μόνιμος γιατρός αλλά και η μεγάλη δαπάνη – φθάνει τις 700.000 ευρώ το χρόνο – για την προμήθεια πόσιμου νερού. Χαρακτηριστικό είναι πως από τον Μάρτιο του 2012 με έγγραφο στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας έχει ζητηθεί η χορήγηση άδειας για την ανόρυξη γεώτρησης πόσιμου νερού αλλά δεν έχει γίνει το παραμικρό. Αναφερόμενη στο πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα η κ. Λιακούλη υποστήριξε πως σε ανάλογες περιπτώσεις είναι αναγκαία η συνδρομή της Περιφέρειας για την επίλυση τέτοιων προβλημάτων. «Θα μπορούσε, είπε, η αιρετή Περιφέρεια να έχει εκπονήσει την μελέτη για την ανόρυξη της γεώτρησης ώστε να δοθεί λύση σ’ ένα πρόβλημα που είναι ζωτικής σημασίας και επιβαρύνει πολύ το λειτουργικό κόστος του σωφρονιστικού καταστήματος της πόλης μας» .

Στις επισκέψεις μετείχαν και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Θεσσαλών Συμπολιτεία» κ.κ.  Ν. Αλεξός, Γ. Βαλάρης, Ε.Μπουζάνα, Ν.Μπουρνόβα, Β. Γρίβας και Γ.Γιαννούλας. 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass