ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Επιχορήγηση στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2014 2:39 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:23
Με το ποσό των 12.750 ευρώ, θα επιχορηγήσει φέτος το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας, στο πλαίσιο την ετήσιας κατανομής πιστώσεων του τακτικού προϋπολογισμού του, στις δημόσιες βιβλιοθήκες της χώρας.
Με τη μερίδα του λέοντος να κατέχει βέβαια η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας, καθότι της προσφέρεται σχεδόν το μισό χρηματικό ποσό, εκ του συνολικού που θα διατεθεί στις βιβλιοθήκες, η Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας είναι μεταξύ αυτών που λαμβάνουν επίσης από τα μεγαλύτερα ποσά της διανομής μεταξύ των σαράντα πέντε δημόσιων βιβλιοθηκών στην Ελλάδα.
Αν και τα 12.750 ευρώ, είναι αμφίβολο αν θα καλύψουν τις ετήσιες ανάγκες της στα έξοδα λειτουργίας, παρ’ όλα αυτά κρίνεται ότι αποτελεί ένα βοήθημα, μέσα σε χαλεπούς καιρούς, όταν μάλιστα ο πολιτισμός γενικότερα έχει δεχθεί το μεγαλύτερο από τα πλήγματα που επέφερε η οικονομική κρίση.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την κατανομή των πιστώσεων, το ύψος της επιχορήγησης της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας ανέρχεται στα 292.500 ευρώ, όταν το συνολικό χρηματικό ποσό για όλες τις βιβλιοθήκες είναι 642.000 ευρώ. Τα 349.500 ευρώ μοιράζονται οι 45 δημόσιες βιβλιοθήκες της χώρας και η καταβολή προβλέπεται να γίνει τμηματικά όπως προσδιορίζονται κάθε φορά με τα οριζόμενα στις σχετικές αποφάσεις του υπουργού Οικονομικών ποσοστά διάθεσης.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass