Κ. Τζανακούλης: «Προχωράμε με έργα κι όχι με εκθέσεις ιδεών»

Δημοσίευση: 05 Μαϊ 2014 11:32 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:21

 

Σε μεγάλη συγκέντρωση κατοίκων της συνοικίας Αβέρωφ μίλησε χθες ο Δήμαρχος Λαρισαίων και επικεφαλής της παράταξης «Λάρισα Πόλη του Αύριο» κ. Κ. Τζανακούλης, ενόψει των δημοτικών εκλογών της 18ης Μαΐου.

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Τζανακούλης τόνισε ότι το έργο που έχει παραχθεί τα τελευταία χρόνια στη συνοικία, δεν είναι προϊόν μιας «έκθεσης ιδεών» αλλά μιας συγκεκριμένης στρατηγικής που ακολούθησε όλα τα προηγούμενα χρόνια η δημοτική αρχή και η οποία άλλαξε την εικόνα της συνοικίας, με μικρά και μεγάλα έργα, με κύριες παρεμβάσεις και μετά από διαβούλευση με τους κατοίκους της περιοχής.

Αναφερόμενος στο έργο αυτό ο κ. Τζανακούλης θύμισε πως το έργο της ΔΕΥΑΛ με την κατασκευή δικτύων αποχέτευσης – ακαθάρτων και όμβριων, το Ροδοπούλειο Ίδρυμα έδρα στην ουσία της εφαρμοσμένης Κοινωνικής Πολιτικής, η κατασκευή των γραφείων για άτομα με ειδικές ικανότητες δωρεάς οικογένεια Κανέλα, η δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχείου στην εγκαταλειμμένη περιοχή του πρώην Ξενία όπου από εστία μόλυνσης μετατράπηκε σ’ ένα σημείο αναφοράς για ολόκληρη την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, η ανάπλαση της πλατείας Ξενία, η διαμόρφωση της Θεοφράστου, η διαμόρφωση και ο εξοπλισμός των γηπέδων στο Αθλητικό Κέντρο Κουκουλίτσιου – Μουσιάρη» άλλαξαν στην κυριολεξία της εικόνας τη συνοικίας.

Τόνισε επίσης ότι από το 2004 λειτουργεί στη συνοικία Στέκι ΚΑΠΗ μέχρι την ολοκλήρωση του νέου κτιρίου στο οποίο θα φιλοξενηθεί το ΚΑΠΗ στην οδό Γαριτσίου, το οποίο αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ για να φιλοξενήσει επίσης το χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου, αφού θα λειτουργήσει κα ως πολιτιστικό κέντρο. Στην οδό Γαριτσίου άλλωστε βρίσκεται το κτίριο δωρεάς  Κανέλλα , όπου ήδη λειτουργούν από το τέλος του 2009 τα γραφεία του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία, τα γραφεία της Πανθεσσαλικής Ένωσης Ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας, τα γραφεία του Συλλόγου Κωφών κλπ. Αναφέρθηκε επίσης στον Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών, σ’ ένα σύγχρονο κτίριο που τηρεί όλες τις προδιαγραφές για την αντιμετώπιση του ζητήματος, με ευαισθησία και διακριτικότητα, αλλά και σε μία από τις σημαντικότερες υποδομές κοινωνικής πολιτικής που λειτουργεί στη συνοικία, τον πρώτο στην Ελλάδα Δημοτικό Λαχανόκηπο.

«Το γεγονός πάντως που άλλαξε ριζικά την εικόνα της συνοικίας – είπε ο κ. Τζανακούλης ήταν η δημιουργία πολυτελούς ξενοδοχείου στην εγκαταλειμμένη περιοχή του πρώην Ξενία, το οποίο μετέτρεψε τη συνοικία στην καρδιά του συνεδριακού τουρισμού της πόλης, ενώ τόνισε ότι στην εξέλιξη αυτή αποφασιστικό ρόλο έπαιξε η παρέμβαση της δημοτικής αρχής και προσωπικά του ιδίου του δημάρχου, μια επιλογή που παρά τις πρόσκαιρες αντιδράσεις δικαιώθηκε πανηγυρικά από το αποτέλεσμα».

Θύμισε τέλος ότι η δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της έδωσε συνεργάστηκε στενά με το Υπουργείο Γεωργίας και τη διοίκηση του ΕΘΙΑΓΕ και κατάφερε την απελευθέρωση εκτάσεων 60 περίπου στρεμμάτων γύρω από το κτήμα ΣΕΚΦΟ όπου κατασκευάστηκαν όλοι οι γύρω δρόμοι όπως η Θεοφράστου, η Κολχίδος, η Αργοναυτών, η Παιωνίου κλπ. 

Ταυτόχρονα κατασκευάστηκε νέο Νηπιαγωγείο, το οποίο κάλυψε το σύνολο των αναγκών της συνοικίας, που στο παρελθόν αντιμετώπιζε πρόβλημα με τη σχολική στέγη.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass