«ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ» ΣΤΗΝ «ΕΛΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΝ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ:

«Στις εκλογές, κινδυνεύουμε να δούμε, τα δυο κόμματα να μην περνάνε το 20%»

Δημοσίευση: 05 Μαϊ 2014 3:16 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:21
«Η “Ελιά” είναι ένα θετικό βήμα προς τα εμπρός, η “Ελιά” και το ΠΑΣΟΚ, μετά τις εκλογές θα πρέπει να διατυπώσουν την προοδευτική εναλλακτική πρόταση» τόνισε χθες ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Κων. Σκανδαλίδης, μιλώντας σε εκδήλωση της εκλογικής επιτροπής της «Ελιάς» με θέμα «το πολιτικό σύστημα και η μεταρρύθμισή του».
Η εκδήλωση, που έγινε χθες στο Χατζηγιάννειο, με τη συμμετοχή ελάχιστων συμπολιτών, ήταν ενταγμένη στην προεκλογική περίοδο ενόψει ευρωεκλογών ενώ στο θέμα αναφέρθηκαν εκπρόσωποι των κομμάτων και κινήσεων που στηρίζουν την «Ελιά» στους οποίους αναφέρθηκε κατά τον χαιρετισμό του, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Λάρισας Βαγγ. Γιαννούλας.
Ο κ. Κ. Μποτόπουλος αναφέρθηκε στα πολιτικά χαρακτηριστικά της οικονομικής κρίσης, ο κ. Χρ. Αηδόνης αναφέρθηκε στο πελατειακό κράτος και στην πελατειακή κοινωνία, ο κ. Παν. Βλάχος επισήμανε τις κοινωνικές ανισότητες και ειδικότερα σε βάρος της νεολαίας λόγω της κρίσης ενώ ο κ. Σκανδαλίδης αναφέρθηκε στη μεταπολίτευση και το πολιτικό σύστημα, για να επισημάνει,
πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της μεταπολίτευσης.
«Όταν μια προοδευτική παράταξη» τόνισε ο κ. Σκανδαλίδης, «δεν μπορεί να προτείνει εναλλακτικό δρόμο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δεν πείθει όπως και να την ονομάσεις. Γι αυτό σήμερα υπάρχει σκοτάδι στον προοδευτικό χώρο. Η κρίση κινδυνεύει να εξαλείψει την εθνική μας μνήμη. Η μεταπολίτευση, μεταξύ άλλων, προσέφερε τεράστια περίοδο ομαλότητας και την περίοδο της μεταπολίτευσης δεν μπορούμε να τη διαγράψουμε από τη μνήμη μας».
Αναφερόμενος στα αρνητικά της μεταπολίτευσης ο κ. Σκανδαλίδης έκανε λόγο «για αμαρτωλή σχέση κράτους – αγοράς» για να προσθέσει πως «το κράτος δεν άλλαξε και αποτέλεσε την αχίλλειο πτέρνα». «Σήμερα ζούμε κρίση αντιπροσώπευσης» συμπλήρωσε σημειώνοντας ακόμη ότι «κινδυνεύουμε να δούμε στις εκλογές το αποτέλεσμα των δυο κομμάτων να μην ξεπερνά το 20%. Θα έπρεπε να προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι δεν ζούμε τη δημοκρατία της αντιπολίτευσης, με το 50% να μην συμμετάσχει στις εκλογές».
«Δεν θα έχει καμία τύχη το ΠΑΣΟΚ ή η “Ελιά”, αν δεν υπάρξει η δημοκρατική παράταξη που θα προτείνει μια στρατηγική εθνικής ενότητας. Η “Ελιά” είναι ένα θετικό βήμα προς τα εμπρός, η “Ελιά” και το ΠΑΣΟΚ, μετά τις εκλογές θα πρέπει να διατυπώσουν την προοδευτική εναλλακτική πρόταση. Να δώσουμε τη μάχη μας» κατέληξε ο κ. Σκανδαλίδης.
* Την εκδήλωση, που ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις, συντόνισε η κ. Εύη Δεληπέτρου ενώ παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Κατ. Γαργάλα και Δημ. Καρέλας, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φίλ. Σαχινίδης, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Νίκ. Τσιλιμίγκας αλλά και στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass