Κ. Κολλάτος: Μαζί για μια γενναία επανεκκίνηση του Δήμου Τεμπών

Δημοσίευση: 05 Μαϊ 2014 0:25 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:21

 

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ – ΤΕΜΠΗ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

 

Από την ιστορική έδρα του Δήμου Τεμπών τα Αμπελάκια ξεκίνησε χθες το μεσημέρι ο νυν δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος του Δήμου Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος

Ο κ. Κολλάτος μιλώντας σε ένα πυκνό ακροατήριο αφού ευχαρίστησε όλους εκείνους που συμπαραστάθηκαν στον ίδιο και τη δημοτική αρχή έίπε: «ο Δήμος χρειάζεται μια γενναία επανεκκίνηση και γι ‘ αυτό χρειάζεται και μια γενναία Δημοτική Αρχή κι εμείς τολμούμε. Έχω την τιμή να βρίσκομαι επικεφαλής του συνδυασμού ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ του ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ που είναι ένας συνδυασμός με όραμα,  με γνώση, με αποτελεσματικότητα.

Στα τρία χρόνια της θητείας μας έχετε ζήσει και τις προσπάθειές μας ως Δημοτική Αρχή να στήσουμε ένα Δήμο από την αρχή και ταυτόχρονα να βελτιώσουμε την καθημερινότητά σας. Η εντολή των δημοτών ήταν να οδηγήσουμε το Δήμο στη νέα πραγματικότητα δημιουργώντας ένα Δήμο σύγχρονο, αποτελεσματικό κι ανθρώπινο».

Παρά τις μεγάλες αλλαγές, τις τεράστιες δυσκολίες, τα σοβαρά προβλήματα, η δημοτική αρχή κατάφερε την έγκαιρη προσαρμογή του νέου Δήμου στο πλαίσιο λειτουργίας του «Καλλικράτη», να οργανωθούν οι υπηρεσίες, να νοικοκυρευτούν  τα οικονομικά του Δήμου, να αξιοποιηθούν τα ευρωπαϊκά προγράμματα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία, αξιοποιώντας μελέτες που υπήρχαν ή νέες μελέτες που εκπόνησε η Τ. Υπηρεσία έχοντας άριστη συνεργασία και με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και με τα διάφορα Υπουργεία

Προετοιμάστηκαν τα έργα και οι δράσεις εκείνες που πρόκειται να αλλάξουν τα επόμενα χρόνια τη φυσιογνωμία του Δήμου Τεμπών. Κι όλα αυτά σε ένα ιδιαίτερα οικονομικά ασφυκτικό περιβάλλον. Όταν οι πόροι μέσω ΚΑΠ μειώθηκαν κατά 60% και της ΣΑΤΑ (π.χ. οι προηγούμενοι Δήμοι 360.000 ευρώ ενώ ο Δήμος Τεμπών 160.000, ΣΑΤΑ 800.000 ευρώ Δήμος Τεμπών 177.000)».

Ο κ. Κολλάτος μίλησε για δύο άξονες όπου ο πρώτος αφορά την καθημερινότητα, όπου με την συμπαράσταση των Τοπικών Συμβουλίων και ιδιαίτερα των προέδρων, των θεματικών αντιδημάρχων, των δημοτικών συμβούλων δόθηκε μια καθημερινή μάχη, πετυχαίνοντας καλά αποτελέσματα κάτι που τα προηγούμενα χρόνια φάνταζε ως αυτονόητο.

Η αποκομιδή απορριμμάτων, η ύδρευση μέσω ΔΕΥΑ, η άρδευση, οι χώροι πρασίνου, πλατείες, κοινόχρηστοι χώροι, οι συντηρήσεις οδικών δικτύων, η αγροτική οδοποιία, η συντήρηση φωτισμού κ.α.

Και ο δήμαρχος Τεμπών συνέχισε λέγοντας: «Θεωρούμε ότι καταφέραμε με τη συνδρομή των παραπάνω και την ανοχή του κόσμου να τα διατηρήσουμε σε ικανοποιητικό επίπεδο.

Άποψή μας είναι ότι η ανάκαμψη θα προέλθει μέσα από τις τοπικές κοινωνίες με έργα ουσίας, άμεσης απόδοσης, με υψηλή προστιθέμενη αξία για την τοπική κι εθνική οικονομία».

 Ο δεύτερος άξονας αφορά έργα και παρεμβάσεις που βελτιώνουν υπάρχουσες υποδομές, δημιουργούν νέες και συντελούν σε ένα ευνοϊκό περιβάλλον για οικονομική ανάπτυξη.

Στα πλαίσια αυτά η δημοτική αρχή, είπε ο κ. Κολλλάτος, πρόταξε και υλοποίησε για την ενότητα των Αμπελακίων μια σειρά πολλών και σημαντικών έργων που αφορά τον οικισμό, την ποιότητα ζωής, την ύδρευση και την άρδευση, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τη νεολαία, το περιβάλλον . Επίσης καταλυτική ήταν η παρέμβαση της δημοτικής αρχής για την κατασκευή πλήρους κόμβου της ΠΑΘΕ στην περιοχή Πυργετού

Με πρωτόκολλο παραλαβής- παράδοσης ο Δήμος Τεμπών ανέλαβε από την Κοινότητα Αμπελακίων υποχρεώσεις συνολικού ύψους 487.160,80 ευρώ. Αυτές αφορούσαν εργασίες, προμήθειες και συμβάσεις για  συγχρηματοδοτούμενα  έργα από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μέχρι το τέλος του 2013 ο Δήμος Τεμπών έχει δαπανήσει συνολικά για τις οφειλές της Κοινότητας το ποσό των 379.608 ευρώ, δηλαδή έχει αποπληρώσει το 77,92% της συνολικής οφειλής. Το υπόλοιπο που υπάρχει ως υποχρέωση δηλαδή τα 107,552,60 ευρώ δεν είναι δυνατό να αποπληρωθεί λόγω πράξεων του ελεγκτικού συνεδρίου ή λόγω έλλειψης δικαιολογητικών. Άρα για την αποπληρωμή του πρέπει να ακολουθηθεί η δικαστική οδός.

Ο κ. Κολλάτος αναφέρθηκε επίσης στο καστανοδάσος και την ανάδειξή του. Στην ολοκλήρωση του εσωτερικού δικτύου άρδευσης και η πλήρης λειτουργία των αντλιοστασίων. Και κατέληξε: «Πρέπει να αναδείξουμε εκ νέου την περιοχή μας,προβάλλοντας με πιο συστηματικό τρόπο τις φυσικές της ομορφιές, τα ιστορικά και θρησκευτικά της μνημεία..

Βελτιώνοντας τις υποδομές διευκολύνοντας έτσι την πρόσβαση όπως η βελτίωση και σήμανση του ορειβατικού μονοπατιού Ο2. Αναβαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες και διοργανώνοντας ποιοτικές εκδηλώσεις  σε μόνιμη βάση και σε όλη τη διάρκεια του έτους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass