Στην Αβερώφειο εορτάσθηκε από τον δήμο Λαρισαίων η πρωτομαγιά

Δημοσίευση: 02 Μαϊ 2014 23:50 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:18

Μ’ ένα λουλούδι στο πέτο ή στο χέρι, χιλιάδες Λαρισαίοι και Λαρισαίες κατέκλυσαν τη Γεωργική Σχολή το μεσημέρι της Πέμπτης για να γιορτάσουν την Πρωτομαγιά μ’ ένα τρόπο που συμφωνεί με την παράδοση, αλλά και με την κοινωνική συνοχή, ζητούμενο ξανά στις μέρες μας.

Οι χιλιάδες  επισκέπτες τίμησαν και φέτος το έθιμο, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής και γιόρτασαν όλοι μαζί την Πρωτομαγιά όπως γινόταν στην πόλη μέχρι τη δεκαετία του 1960, μέσα στο υπέροχο φυσικό περιβάλλον της Αβερωφείου Γεωργικής Σχολής με μουσική και τραγούδι, αλλά και με λουλούδια, φαγητό, κρασί και ανθόφυτα, προσφορά των διοργανωτών.

Λίγο μετά το μεσημέρι της Πέμπτης η Αβερώφειος Γεωργική Σχολή της Λάρισας φορούσε τα γιορτινά της για να υποδεχθεί τους χιλιάδες Λαρισαίους που την κατάκλυσαν προκειμένου να «πιάσουν το Μάη»με τον παραδοσιακό τρόπο. Η δημοτική αρχή τους είχε ετοιμάσει μια σειρά εκπλήξεις, όπως η διανομή χιλιάδων ανθών.

Μιλώντας στους Λαρισαίους ο Δήμαρχος Κ. Τζανακούλης αναφέρθηκε στο μεγάλο ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για την αναβίωση των παλιών εθίμων της Λάρισας (όπως το παζάρι, η Πρωτομαγιά κλπ) που δίνουν τη δυνατότητα στους παλιούς να θυμούνται και τους νέους να μαθαίνουν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass