ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Συγκεντρώσεις και πορείες για την Πρωτομαγιά

* Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή απο ΕΚΛ και ΑΔΕΔΥ

Δημοσίευση: 01 Μαϊ 2014 3:07 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:17
 
Με συγκεντρώσεις αλλά και πορείες κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις στη Λάρισα για την Πρωτομαγιά.
Συγκεκριμένα στις 10 το πρωί θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις η μία στην Κεντρική πλατεία που διοργανώνεται από το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και η δεύτερη στην πλατεία Νομαρχίας ( Ρήγα Φεραίου) που διοργανώνει το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.
Τα Συνδικάτα με ανακοινώσεις τους καλούν όλους τους εργαζόμενους σε μαζική κάθοδο αναφέροντας οτι η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει όλους τους Έλληνες σε δεινή θέση καθώς είναι αντιμέτωποι με μία σφοδρή επίθεση στα βασικά και θεμελιώδη κοινωνικά τους δικαιώματα.
 Το Εργατικό Κέντρο, σε ανακοίνωσή του ζητά τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στις συγκεντρώσεις, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «η 1η Μάη αποτελεί σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Ο αιματοβαμμένος Μάης του 1886 και η ανεπανάληπτη θυσία των εργατών του Σικάγο αποτελεί οδηγό για το σήμερα και τις νέες μάχες που θα ακολουθήσουν, εμπνέει τους λαούς για τις μελλοντικές ηρωικές σελίδες που θα γραφτούν.
Η 1η Μάη μας καλεί να προωθήσουμε πιο αποφασιστικά την ενότητα της τάξης μας, για την ανασύνταξη του εργατικού-λαϊκού κινήματος, να οργανώσουμε τη δική μας αντεπίθεση. Να δημιουργήσουμε τους όρους ανατροπής της σημερινής κατάστασης...».
Το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ στο δικό του προσκλητήριο κάνει λόγο για τις μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο και τονίζει:
«Η Κυβέρνηση εμμένει στην εφαρμογή του πιο ανελέητου σχεδίου αποσάθρωσης εργασιακών, συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων από τη Μεταπολίτευση και έπειτα, εις βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Οι απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων , οι εν εξελίξει διαθεσιμότητες , οι συνεχιζόμενες συγχωνεύσεις και καταργήσεις δεκάδων Οργανισμών του Δημοσίου, οι συνεχόμενες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, η διεύρυνση των ιδιωτικοποιήσεων και η κατάργηση των δομών Πρόνοιας, έχουν δημιουργήσει συνθήκες απορρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης.
Απαιτούμε και διεκδικούμε μια διαφορετική πολιτική με σχέδιο και πρόγραμμα που θα ενισχύει την ανάπτυξη, θα στηρίζει την απασχόληση, θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, θα διασφαλίζει τις κοινωνικές παροχές, τα εισοδήματα, τα εργατικά δικαιώματα και την κοινωνική συνοχή».
Εν τω μεταξύ με ανακοινώσεις τους κλαδικά Σωματεία, Σύλλογοι και φορείς αναφέρονται στο μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς και καλούν τους Λαρισαίους στις σημερινές συγκεντρώσεις .
Για την Πρωτομαγιά, μεταξύ άλλων ανακοινώσεις εξέδωσαν: Η ΕΛΜΕ Λάρισας, η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας, ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων, η Ριζοσπαστική Εν. Πρωτοβουλία Υπαλλήλων Δήμων, η ΜΕΤΑ, το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών, η ΠΑΣΕΒΕ, το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών, οι Εργατικές Κινήσεις- Παρεμβάσεις, κ.α.
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass