Να ακυρωθεί η αξιολόγηση ζητούν οι δημοτικοί υπάλληλοι

Δημοσίευση: 29 Απρ 2014 16:50 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:15

 

 

Με αφορμή το θέμα της αξιολόγησης ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως «με φόβο και τρομοκρατία η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει εργαζόμενους-«στρατιωτάκια αμίλητα και ακούνητα», που θα αλληλοσπαράζονται μεταξύ τους για την εύνοια της Διοίκησης με το μέτρο της αξιολόγησης. Με τον τρόπο που επιχειρείται η συγκριτική αξιολόγηση, ως νόμος του κράτους πλέον, θα δημιουργεί μια νέα δεξαμενή διαθέσιμων και υπό απόλυση υπαλλήλων, αφού θα καθορίζει προκαταβολικά πως κάθε χρόνο το 15% των εργαζόμενων τουλάχιστον θα είναι ανεπαρκείς και μισθολογικά καθηλωμένοι. Παράλληλα, το μέτρο αυτό θα υποβαθμίζει το ανθρώπινο δυναμικό και θα υπονομεύει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Θεωρούμε ότι οι αγωνιστικές αντιδράσεις των εργαζόμενων το προηγούμενο διάστημα αλλά και οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, οδήγησαν την κυβέρνηση σε προσωρινή οπισθοχώρηση. Πρόκειται για το πρώτο μικρό θετικό βήμα στην κατεύθυνση της μη εφαρμογής της αξιολόγησης, μιας και είναι η πρώτη φορά ανάσχεσης μνημονιακού μέτρου. Την ίδια στιγμή, αναγνωρίζουμε πια την υποκριτική στάση των Δημάρχων που, επί της ουσίας, δεν διεκδικούν στο πλάι των εργαζόμενων κατάργηση του νόμου, αλλά μεταθέτουν το θέμα για μετά τις εκλογές.

Για αυτό, το Δ.Σ. του Συλλόγου σε συνεδρίασή του αποφάσισε να εντείνει και να κλιμακώσει τις παρεμβάσεις του. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκαν: Να γίνουν συγκεντρώσεις και ενημερώσεις σε κάθε χώρο δουλειάς και σε κάθε Δήμο, όπου οι εργαζόμενοι θα πάρουν αποφάσεις για τις δράσεις το επόμενο διάστημα.

Μπλοκάρισμα όλων των σχετικών με την αξιολόγηση διαδικασιών σε όποιο επίπεδο. Άμεση ενεργοποίηση όλων των νομικών δυνατοτήτων για την ακύρωση του Νόμου. Πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης.        Να γίνει συντονισμός με άλλους Συλλόγους, Σωματεία, Συνδικάτα.

Είναι σαφές πως επιδίωξη της κυβέρνησης είναι: ο έλεγχος της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το πάγωμα της μισθολογικής εξέλιξης των υπαλλήλων, η βίαιη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, οι εργαζόμενοι να στερούνται των βασικών εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων αδιαμαρτύρητα. Για αυτό λοιπόν οι εργαζόμενοι στους Δήμους δηλώνουμε πως θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, προκειμένου οι διατάξεις της «δήθεν» αξιολόγησης του σχετικού νόμου να μείνουν στα χαρτιά. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε αγωνιστική εγρήγορση για μαζική και συλλογική δράση» καταλήγει ο Σύλλογος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass