1ο Ανοιχτό Σεμινάριο Σπηλαιολογίας στη Λάρισα

Δημοσίευση: 29 Απρ 2014 14:55 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:15

 

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων διοργανώνει για πρώτη χρονιά στην πόλη της Λάρισας Ανοιχτό Σεμινάριο Σπηλαιολογίας με σκοπό την εκπαίδευση και κατάρτιση νέων σπηλαιολόγων, που θα προσφέρουν αργότερα τόσο στην εξερεύνηση όσο και στην επιστημονική μελέτη των σπηλαίων του νομού Λάρισας.

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό σε κάθε λάτρη της φύσης και των σπηλαίων. Αποτελείται από έναν κύκλο θεωρητικών εισηγήσεων και έναν πρακτικών ασκήσεων. Τα θεωρητικά μαθήματα περιλαμβάνουν εισαγωγή στη Γεωλογία των σπηλαίων, Βιοσπηλαιολογία, Χαρτογράφηση, Παλαιοντολογία, Αρχαιολογία, Σπηλαιολογική Φωτογράφηση, καθώς και εκμάθηση των βασικών τεχνικών εξερεύνησης σπηλαίων. Οι εισηγήσεις θα διεξάγονται στο αμφιθέατρο του κτηρίου Κατσίγρα του Τμήματος Ιατρικής (Πλατεία Ταχυδρομείου) κάθε Δευτέρα 18:00-20:00.

Οι πρακτικές ασκήσεις περιλαμβάνουν εξερεύνηση, φωτογράφηση και χαρτογράφηση σπηλαίων της Λάρισας. Οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τις υπόγειες ομορφιές του τόπου τους. Ο νομός Λάρισας διαθέτει πάνω από 100 μορφές σπηλαίων, καθώς και το μεγαλύτερο σπήλαιο της Θεσσαλίας, τη Μελισσότρυπα Κεφαλοβρύσου Ελασσόνας με μήκος πάνω από 2000m. Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα λάβουν ανάλογη κατάρτιση και εκπαίδευση, ώστε να μπορέσουν να εξερευνήσουν αυτές τις μορφές, να τις καταγράψουν και να τις μελετήσουν.

Η έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Μαΐου 2014, στις 18:00. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικά στο 24210 36555 (10:00-14:00) ή στο mail του Μουσείου volosmuseum@gmail.com.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass