ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΗΣ

Προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους

Δημοσίευση: 23 Απρ 2014 1:19 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:05
 
Το πρόγραμμα και τους όρους της 7ήμερης προσκυνηματικής εκδρομής που θα πραγματοποιήσει στους Αγίους Τόπους από 1 Ιουνίου μέχρι 7 του μήνα γνωστοποιεί η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου.
Αναλυτικότερα το πρόγραμμα έχει ως εξής:
ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ
1/06 ΚΥΡΙΑΚΗ: ΛΑΡΙΣΑ – ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΒΗΘΛΕΕΜ
Συγκέντρωση και μεταφορά στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στην Αθήνα, όπου με πτήση της Aegean Airlines αναχωρούμε για Τελ Αβίβ στις 22:40. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Ben Gurion και μεταφορά στη Βηθλεέμ. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.
2/06 ΔΕΥΤΕΡΑ: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΧΟΤΖΕΒΑΣ – ΑΓ. ΣΑΒΒΑΣ
Πρωινό και αναχώρηση για το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου Χοτζεβά. Εδώ θα επισκεφθούμε το σπήλαιο όπου ασκήτεψε ο Πρ. Ηλίας και ήταν και ο τόπος προσευχής των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης. Επίσκεψη (προαιρετικά) στην Ι. Μονή Αγίου Σάββα (Άβατο για τις γυναίκες) και του Αββά Θεοδοσίου. Καθοδόν θα δούμε το Χωρίο των Ποιμένων. Στη Βηθλεέμ επίσκεψη στη Βασιλική της Γεννήσεως και προσκύνημα στο σπήλαιο και τη Φάτνη όπου γεννήθηκε ο Κύριος. Επόμενη επίσκεψη στο μοναστήρι του Συμεών του Θεοδόχου (Καταμόνας) καθώς και στην Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
3/06 ΤΡΙΤΗ: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ (ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ & ΕΛΕΝΗΣ)
Παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας εθιμοτυπική επίσκεψη στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου θα μας δεχθεί ο Μακαριότατος Πατριάρχης κ.κ. Θεόφιλος Γ’. Επίσκεψη στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα δούμε και θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο Τάφο, την Αποκαθήλωση, τον φρικτό Γολγοθά, το σημείο όπου βρέθηκε ο Τίμιος Σταυρός, το μη μου Άπτου κ.α. Συνεχίζουμε με την Οδό Του Μαρτυρίου, το Πραιτώριο, το σπίτι των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας. Επίσκεψη στη Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας και τους Τάφους των Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης και του μνήστορος Ιωσήφ. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τον Λόφο Σιών, το Υπερώον, το σπίτι του Αγίου του Ιωάννη του Θεολόγου, τον Τάφο του Δαυίδ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
4/06 ΤΕΤΑΡΤΗ: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΦΡΕΑΡ ΙΑΚΩΒ – ΘΑΒΩΡ – ΝΑΖΑΡΕΤ – ΚΑΝΑ
Πρωινό και αναχώρηση για την περιοχή της Σαμάρειας, όπου και θα επισκεφθούμε το Φρέαρ του Ιακώβ, εκεί που ο Κύριος συνομίλησε με την Σαμαρείτιδα, την Αγία Φωτεινή και της απεκάλυψε ότι ο Θεός είναι πνεύμα. Εδώ φυλάσσεται και το σκήνωμα του νέου Οσιομάρτυρα Αγίου Φιλούμενου εκ Κύπρου. Συνεχίζουμε για την Άνω Γαλιλαία στο όρος Θαβώρ, τον τόπο της Μεταμόρφωσης του Κυρίου. Ανάβαση με ταξί στην κορυφή του όρους, όπου βρίσκεται το Ελληνο-ορθόδοξο μοναστήρι της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος. Κατευθυνόμαστε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ. Ανατολικά της Ναζαρέτ στον δρόμο προς τη λίμνη της Τιβεριάδος συναντάμε την Κανά της Γαλιλαίας, όπου ο Κύριος τέλεσε το πρώτο θαύμα μετατρέποντας το νερό σε κρασί. Μέσα στον Ιερό Ναό φυλάσσονται 2 από τις 6 λίθινες υδρίες του θαύματος. Στην ακτή της λίμνης της Τιβεριάδος, βρίσκεται η αρχαία πόλη της Καπερναούμ, την οποία ο Χριστός είχε καταστήσει κέντρο της επιγείου δράσεώς του. Πάνω στα παλιά ερείπια έχει χτιστεί η Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων, την οποία και θα επισκεφθούμε. Στο νοτιοδυτικό τμήμα της λίμνης είναι χτισμένη η ομώνυμη πόλη, Τιβεριάδα. Επιστροφή στη Βηθλεέμ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
5/06 ΠΕΜΠΤΗ: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΟΡΔΑΝΗΣ – ΙΕΡΙΧΩ –ΒΗΘΑΝΙΑ
Πρωινό και αναχώρηση για το μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη που αναφέρεται ως το αρχαιότερο μοναστήρι της Παλαιστίνης. Επόμενη στάση μας στον Ιορδάνη ποταμό για τον Αγιασμό στο πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου. Επίσκεψη στο μοναστήρι του Προφ. Ελισαίου με τη συκομορέα του τελώνη Ζακχαίου. Θα ανηφορίσουμε για το Σαραντάριο όρος, εδώ που ο Κύριος έζησε 40 ημέρες με νηστεία και προσευχή πριν την έναρξη του κοσμοσωτήριου έργου Του. Πλησιάζοντας τα Ιεροσόλυμα στην πόλη της Βηθανίας θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μαρίας και Μάρθας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
6/06 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΛΥΔΑ – ΙΟΠΠΗ – ΡΕΜΛΗ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ
Πρωινό και αναχώρηση για τον Τάφο του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στη Λύδα. Μεταφορά στη Γιάφα κι επίσκεψη στην Ι. Μονή των Αρχαγγέλων. Επίσκεψη στη Ρέμλη στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Μεταφορά στα Ιεροσόλυμα. Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη. Επιστροφή στη Βηθλεέμ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
7/06 ΣΑΒΒΑΤΟ: ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ – ΛΑΡΙΣΑ
Πολύ νωρίς το πρωί (01:00) αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Τελ – Αβίβ, όπου πτήση για Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα στις 07:10 και μεταφορά στη Λάρισα.
Η εκδρομή ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Αεροπορικό εισιτήριο ΑΘΗΝΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΑΘΗΝΑ, φόρους αεροδρομίων, διανυκτερεύσεις (6) σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 5* στη Βηθλεέμ, με πρωινό και ένα γεύμα, εκδρομές ξεναγήσεις-περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα, ανάβαση με mini bus στο όρος Θαβώρ, μεταφορά με mini bus στην Ι.Μ. Αγίου Σάββα, φιλοδωρήματα (υποχρεωτικά), ξεναγός του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, συνοδός – Αρχηγός του γραφείου, ασφάλεια Αστικής – Επαγγελματικής Ευθύνης, μεταφορά από/προς αεροδρόμιο Αθηνών, ενημερωτικά φυλλάδια / Ταξιδιωτική τσάντα του ταξιδιωτικού γραφείου.
Στο κόστος δεν περιλαμβάνονται ποτά, αχθοφορικά και οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προτεινόμενο ή προαιρετικό.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο αρχηγός διατηρεί το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος. Πληροφορίες στο τηλ. του Ρ/Σ της Ι.Μ.Λαρίσης 2410-624926. Για την συμμετοχή σας χρειάζεται διαβατήριο 6μηνης ισχύος.
Παρατηρήσεις: Η εγγραφή θεωρείται έγκυρη με προκαταβολή 300 ευρώ κατ’ άτομο. Τέλος εγγραφών το αργότερο μέχρι τις 28 Απριλίου. Οριστική εξόφληση και προσκόμιση διαβατηρίων νέου τύπου, το αργότερο μέχρι 20 Μαΐου 2014. Για ακυρώσεις έως 41 ημέρες πριν την αναχώρηση επιστρέφεται η προκαταβολή. Ακύρωση 40-21 μέρες πριν την αναχώρηση είναι εφικτή χωρίς όμως να επιστρέφεται η προκαταβολή. Σε περίπτωση ακύρωσης 20-1 ημέρες πριν την αναχώρηση παρακρατείται ολόκληρο το ποσό της εκδρομής. Η τιμή έχει υπολογιστεί με βάση τις συναλλαγματικές ισοτιμίες ευρώ και δολαρίου, αεροπορικών ναύλων, φόρων αεροδρομίων και καυσίμων που ισχύουν στις 10/12/2013 και είναι δυνατόν να αλλάξουν απροειδοποίητα σε περίπτωση αλλαγής των ξένων συναλλαγματικών μονάδων. Μέγιστο βάρος αποσκευής: 20 κιλά. Χειραποσκευή: έως 8 κιλά.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass