Το πρόγραμμα για την Περιφορά των Επιταφίων

Δημοσίευση: 18 Απρ 2014 4:36 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:03
 Με την δέουσα κατάνυξη θα προσέλθουν σήμερα Μεγάλη Παρασκευή και αύριο Μεγάλο Σάββατο οι πιστοί του νομού για την κορύφωση του Θείου Δράματος και της Ανάστασης.
Τα προγράμματα ναών στη Λάρισα και τον νομό, για το Πάσχα έχουν ως εξής:
ΛΑΡΙΣΑ
Στη Λάρισα η περιφορά του Επιταφίου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αχιλλίου, έχει ως ακολούθως:
Σήμερα Μ. Παρασκευή και ώρα 7:30 απογευματινή θα ψαλεί στον ιερό ναό Αγίου Αχιλλίου η ακολουθία του ιερού Επιταφίου. Την 9:30 νυκτερινή θα γίνει η έξοδος του Επιταφίου από τον ιερό ναό του Αγίου Αχιλλίου, μέσω των οδών Πολυκάρπου - Βενιζέλου - Παπαναστασίου προς την πλατεία Κεντρική και από εκεί προς τον ιερό ναό Αγίου Αχιλλίου, μέσω των οδών Κύπρου - Ερμού - Βενιζέλου - Πολυκάρπου.
Η ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
Περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας, στάσης και στάθμευσης κάθε είδους οχήματος σε οδούς της πόλης Λάρισας, θα ισχύσουν την Μ. Παρασκευή, κατά την επίσημη περιφορά του Επιταφίου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αχίλλίου. Με απόφαση της Α. Δ. Λάρισας, απαγορεύεται η διέλευση και η στάθμευσε κάθε είδους οχήματος στις παρακάτω οδούς, από ώρα 20.00' της 18ης Απριλίου και μέχρι πέρατος των εκδηλώσεων: Αγίου Αχιλλίου, Πολυκάρπου, Μανωλάκη. Επίσης, στην Αλεξάνδρου Παπαναστασίου, από τη διασταύρωσή της με την οδό I. Δραγούμη μέχρι τη διασταύρωση της με την οδό Κύπρου. Κύπρου,από τη διασταύρωσή της με την οδό Σκαρλάτου Σούτσου μέχρι τη διασταύρωση της με την οδό Ολύμπου. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από παρακαμπτηρίους οδούς και σύμφωνα με τις υποδείξεις των τροχονόμων που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία.
ΦΑΡΣΑΛΑ
Το πρόγραμμα εορτασμού του Επιταφίου του ιερού μητροπολιτικού ναού της Αγίας Παρασκευής Φαρσάλων, σήμερα Μ. Παρασκευή έχει ως εξής: Στις 7.30 μ.μ. Ακολουθία του Επιταφίου. Στις 9.30 μ.μ. προσέλευση επισήμων, στις 9.50 θα γίνει η έξοδος του Επιταφίου από τον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής προς την πλατεία Δημαρχείου. Δια των οδών Ρήγα Φεραίου και Λαρίσης. Στις 10 μ.μ. θα γίνει συνάντηση όλων των επιταφίων της πόλης στην πλατεία Δημαρχείου και θα ψαλεί δέηση και θα γίνει θείο κήρυγμα. Ακολούθως, θα επιστρέψει ο Επιτάφιος στον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής, δια της οδού Λαμίας. Το Μ. Σάββατο στις 11 μ.μ. θα γίνει η Ακολουθία της Αναστάσεως και στις 11.30 μ.μ. η προσέλευση των επισήμων.
ΝΕΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ
Σήμερα Μ. Παρασκευή το εσπέρας στις 5- 7 θα γίνει η αποκαθήλωση στον Γολγοθά του Νέου Κοιμητηρίου, κατόπιν η Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου και η περιφορά του Επιταφίου εντός του κοιμητηρίου, προεξάρχοντος του πρωτοσύγκελου της μητρόπολης αρχιμανδρίτη π. Αχιλλίου Τσούτσουρα. Το Μ. Σάββατο το πρωί 7- 9.30 θα τελεσθεί θεία λειτουργία. Την Κυριακή του Πάσχα το πρωί στις 9.30 έως τις 11 θα τελεσθεί η Ακολουθία της Αναστάσεως.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ
Σύμφωνα με το πρόγραμμα των λειτουργιών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο σήμερα Μ. Παρασκευή: Ακολουθία του Επιταφίου 5:30 μ.μ. στον ιερό ναό Οσίου Λουκά του Ιατρού στον προαύλειο χώρο του νοσοκομείου και περιφορά στο επίπεδο -1- του νοσοκομείου. Μ. Σάββατο: Ανάσταση 10 μ.μ. στον ιερό ναό Οσίου Λουκά του Ιατρού στον προαύλειο χώρο του νοσοκομείου.
ΣΥΚΟΥΡΙΟ
Σήμερα Μεγάλη Παρασκευή και ώρα 19.30 θα ψαλεί στον ιερό ναό των Αγίων Κων/νου & Ελένης, η Ακολουθία των Ιερών Παθών του Χριστού, χοροστατούντος του εφημερίου του ναού. Η χορωδία της Μουσικής Σχολής θα ψάλει τα Εγκώμια.
Στις 21.15 η ώρα της ίδιας ημέρας θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου, ο οποίος θα περάσει από τις οδούς Αγίου Κω ν/ου,πλατεία Ρ. Φεραίου, Ι.Μακρυγιάννη,28ηςΟκτωβρίου, Β. Τζούκα,Κων/πόλεως,25ης Μαρτίου, πλατεία Αμβροσίου, Αλ. Παναγούλη, πλατεία Θέμιδος και Αγίου Κων/νου προς τον ναό, με την συνοδεία της Φιλαρμονικής της Μουσικής Σχολής του δήμου.
Χώροι στάθμευσης θα λειτουργήσουν την Μ. Παρασκευή στη Δημοτική Κοινότητα Συκουρίου, ως ακολούθως: Χώρος στάθμευσης στο πρώην Δημαρχείο. Χώρος στάθμευσης στην πλατεία Θέμιδος - Πλατάνια Καραμήτσιου (παρκινγκ Μ. ΓΙαπαζαχαρία). Χώρος στάθμευσης στην οδό Τεμπών, 50 μέτρα από την πλατεία Θέμιδος, σε οικοπεδικό χώρο, δωρεάν παραχώρηση του συνδημότη κ. Κων/νου Λανάρα, σύμφωνα με ανακοίνωση της δημοτικής κοινότητας,
ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ
Κανονικά θα τελεσθεί η Ανάσταση στον ιερό ναό Αγίας Άννας Αγιοκάμπου, το βράδυ του Μ. Σαββάτου, μετά από σχετική έγκριση του μητροπολίτη Δημητριάδος.
ΚΑΣΤΡΙ ΛΟΥΤΡΟ
Στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Καστρί Λουτρό Αιγάνης του Δήμου Τεμπών, οι ιερές Ακολουθίες θα τελούνται ως εξής: Μ. Παρασκευή πρωί και βράδυ, Μ. Σάββατο πρωί 7.30 θεία λειτουργία και το βράδυ στις 23.00 Ανάσταση. Επίσης, τη Δευτέρα του Πάσχα, το πρωί.
ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΕΡΟ
Η Ανάσταση στο Κόκκινο Νερό θα γίνει στις 12 τα μεσάνυχτα του Μ. Σαββάτου, στον ιερό ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και στη συνέχεια θα τελεσθεί θεία λειτουργία. Τη Δευτέρα του Πάσχα στις 7.30 το πρωί, θα τελεσθεί θεία λειτουργία.
ΑΝΑΤΟΛΗ ΑΓΙΑΣ
Το πρόγραμμα του ιερού ναού Αγίου Γεωργίου, έχει ως ακολούθως: Σήμερα Μ. Παρασκευή ώρα 12 μ. αποκαθήλωση, πατήρ Νεκτάριος(γενικός αρχιερατικός), ώρα 7:30 μ.μ. όρθρος Μ. Σαββάτου (Εγκώμια), πατήρ Αθανάσιος. Μ. Σάββατο ώρα 7:30 π.μ. εσπερινός και λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, πατήρ Αθανάσιος, ώρα 12 μεσάνυχτα Ανάσταση- θεία λειτουργία, αρχιμανδρίτης πατήρ Αθανάσιος.
ΠΛΑΤΑΜΩΝΑΣ
Οι ιερές Ακολουθίες για το Πάσχα στον ιερό ναό Αγίων Νικολάου, Ραφαήλ και Ειρήνης Πλαταμώνα, έχουν ως ακολούθως: Σήμερα Μεγάλη Παρασκευή (Τα Άγια Πάθη), ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και εσπερινός, Αποκαθήλωση 08:00 - 10:30 π.μ. Επιτάφιος Θρήνος και περιφορά Επιταφίου 19:00 – 22:00. Μέγα Σάββατο (η εις Άδου Κάθοδος του Κυρίου), θεία λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου 08:00 - 09:30 π.μ., έναρξη ακολουθίας 23:00, Χριστός Ανέστη και αναστάσιμη θεία λειτουργία 24:00. Δευτέρα του Πάσχα, όρθρος και αναστάσιμη θεία λειτουργία 07:30 - 10:15 π.μ.
ΜΕΣΑΓΓΑΛΑ
Στον ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής Μεσαγγάλων θα τελεσθούν θείες λειτουργίες σήμερα Μ. Παρασκευή στις 7 μ.μ. και το Μ. Σάββατο το βράδυ θα τελεσθεί η Ακολουθία της Αναστάσεως.
 
Αναπαράσταση
Αποκαθήλωσης
στην Άνω Γατζέα
Στην ιερά μονή Αγίας Τριάδος Γατζέας Βόλου, σήμερα Μεγάλη Παρασκευή, τις ώρες 2.30 – 5.30 το απόγευμα, θα τελεσθεί η αναπαράσταση της Αποκαθήλωσης στον Γολγοθά και η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου, μετά θείου κηρύγματος.
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass