ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤ. ΔΙΑΜΑΝΤΟ

«Το αναπηρικό κίνημα θα έχει εκπρόσωπο τον ίδιο τον δήμαρχο»

Δημοσίευση: 15 Απρ 2014 2:48 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:58

«Το αναπηρικό κίνημα θα έχει εκπρόσωπο τον ίδιο τον δήμαρχο, τον Ντίνο Διαμάντο, ο οποίος είναι ένας δικός μας άνθρωπος». Αυτή ήταν η απάντηση που έλαβε ο υποψήφιος δήμαρχος στην προτροπή του να μετάσχουν στο ψηφοδέλτιο της «Νέας Λάρισας» άνθρωποι του Πανθεσσαλικού Συλλόγου αναπήρων πολιτών και της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία τους.

Στη συνάντηση τέθηκαν τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη τους ενώ επιδόθηκε και κείμενο με προτάσεις για μία καλύτερη, ανθρώπινη και φιλικότερη πόλη για τα άτομα με αναπηρία.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ντίνος Διαμάντος, δεσμεύθηκε σε ζητήματα που γνωρίζει πολύ καλά είτε με την ιδιότητα του μηχανικού και προέδρου του ΤΕΕ, είτε με την κοινωνική ιδιότητα και τα οποία θα αποτελέσουν άμεση προτεραιότητα στην ιεράρχηση της υλοποίησης του προγράμματος της «Νέας Λάρισας» από την πρώτη μέρα κιόλας. Και συγκεκριμένα:

- Προσβασιμότητα. Βελτίωση συνθηκών σε δημόσια κτίρια, σε ελεύθερους δημόσιους χώρους με ολοκληρωμένες και όχι αποσπασματικές παρεμβάσεις.

- Επικοινωνία. Δυνατότητα επικοινωνίας των ΑΜΕΑ με τις δημοτικές υπηρεσίες μέσω ειδικευμένου προσωπικού (νοηματικής γλώσσας, γλώσσας Braille)

- Υποδομές. Δημιουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία, Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας Ατόμων με Αναπηρία και ανάπτυξη Στεγών Υποστηριζόμενης και Αυτόνομης Διαβίωσης.

- Μετακίνηση. Διασφάλιση λειτουργίας και κίνησης του προσβάσιμου οχήματος (Λευκό ταξί).

- Οικονομική διαβίωση. Μείωση Δημοτικών τελών και φόρων σε άτομα με αναπηρία με αναπηρία πάνω από 50%.

- Υποστήριξη. Δημιουργία Γραφείου Εξυπηρέτησης και Συμβουλευτικής Ατόμων με Αναπηρία και των οικογενειών τους.

- Νέες τεχνολογίες. Δημιουργία και λειτουργία Μονάδας παραγωγής προσβάσιμων εντύπων (ηχητικά- ψηφιακά έντυπα). Αναμόρφωση της ιστοσελίδας του Δήμου Λαρισαίων ώστε να είναι προσβάσιμη στα ΑΜΕΑ.

- Ασφάλεια. Άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων σε σχέση με τα ΑΜΕΑ και την ασφαλή μετακίνησή τους.

«Γιατί, σε μία αξιοβίωτη πόλη, μία πόλη του πολιτισμού και της αλληλεγγύης, δεν μπορεί παρά να «είμαστε διαφορετικοί αλλά, είμαστε όλοι ίσοι», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass