ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΑΥΤΕΣ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΟ

Το φιλάνθρωπο χέρι της Λάρισας...

* Εκκλησία, φορείς και σύλλογοι, δραστηριοποιούνται προσφέροντας τρόφιμα και είδη ρουχισμού

Δημοσίευση: 12 Απρ 2014 23:18 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:55
 
 
Της Σοφίας Ορφανιώτη
Με περισσή ευαισθησία και με μοναδικό σκοπό την ανιδιοτελή προσφορά στον οικονομικά πάσχοντα συνάνθρωπο, η τοπική εκκλησία, φορείς και σύλλογοι της Λάρισας, καταβάλλουν μια υπεράνθρωπη προσπάθεια τις άγιες ημέρες του Πάσχα που διανύουμε, να συγκεντρώσουν τρόφιμα, αλλά και είδη ρουχισμού, για να υποστηρίξουν όλους όσοι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στην καθημερινότητά τους.
Όσο αυξάνεται η φτώχεια, ευτυχώς τόσο πληθαίνουν οι προσφορές εκείνων που μπορούν να δώσουν τη βοήθειά τους, απαλύνοντας τον πόνο των φτωχών και άπορων οικογενειών που ακόμη και τις μέρες του Πάσχα, όσο και αν για κάποιους φαντάζει υπερβολικό, δεν μπορούν να αγοράσουν τα βασικά αγαθά για το γιορτινό τραπέζι.
Η κρίση τούς έχει εξαθλιώσει οικονομικά και προσφεύγουν όπου μπορούν για να εξασφαλίσουν λίγα τρόφιμα, ώστε να μην πεινάσουν αυτές τις μέρες, του πλούτου και της υπερβολής για πολλούς...
Έτσι η τοπική εκκλησία, φορείς, σύλλογοι της Λάρισας, με πλούσια ανθρωπιστική και φιλανθρωπική δράση, είναι κοντά σε όλους αυτούς τους ανθρώπους για να τους προσφέρουν τα αυτονόητα, τα βασικά αγαθά.
- Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου
Και τις άγιες ημέρες του Πάσχα η Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου μέσω των ενοριών της πόλης, θα διανείμει τη Μ. Τετάρτη πρωινές και απογευματινές ώρες δέματα σε φτωχές οικογένειες.
Θα δοθούν 2.500 δέματα, -περισσότερα από άλλες χρονιές-σε αναξιοπαθούντες οικονομικά πολίτες για να νιώσουν, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά στην «Ε» ο υπεύθυνος της Λογίας –Φιλαδελφίας της Μητρόπολης π. Βαρθολομαίος, «ότι παρά τη φτώχεια τους δεν είναι μόνοι, ότι κάποιοι συνάνθρωποι τους ενδιαφέρονται για αυτούς».
Επίσης πέρα από τα δέματα άλλες 220 οικογένειες θα πάρουν όπως κάνουν άλλωστε κάθε μέρα το φαγητό τους από τα συσσίτια της Μητρόπολης.
Όμως το έργο της εκκλησίας δεν σταματά, υπό τη σκέπη της βρίσκονται και οι μονογονεϊκές και τρίτεκνες οικογένειες, ενώ βοήθεια θα δοθεί και σε νέα παιδιά που νοσηλεύονται αυτές τις ημέρες σε Κέντρα Αποκατάστασης της πόλης.
- Επιτροπή Φιλανθρωπικής Στήριξης-Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας
Κοντά σε φτωχές οικογένειες της πόλης και η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας.
Με πρωτοβουλία της αντιπεριφερειάρχη κ. Ρένας Καραλαριώτου θα δοθούν και αυτό το Πάσχα δέματα σε 150 οικογένειες, που θα τα διανείμουν οι κυρίες της Επιτροπής Φιλανθρωπικής Στήριξης, που έχει συσταθεί αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό.
«Οι ανάγκες των ανθρώπων που υποφέρουν χρόνο με τον χρόνο δυστυχώς αυξάνονται, εμείς ως Περιφερειακή Ενότητα προσπαθούμε και με τη βοήθεια των τοπικών επιχειρήσεων, αλλά και των πολιτών που θέλουν να προσφέρουν ό,τι έχουν, να βοηθήσουμε όσο μπορούμε.
Η προσφορά όλων είναι πολύτιμη», θα συμπληρώσει η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Ρένα Καραλαριώτου.
- Δήμος Λαρισαίων- Κοινωνικές δομές
Με ένα πλέγμα δομών που έχει δημιουργήσει εδώ και χρόνια ενισχύοντας την κοινωνική του πολιτική και ο Δήμος Λαρισαίων στηρίζει ανθρώπους οικονομικά αδύναμους.
Αρχές της Μ. Εβδομάδας θα δοθούν 500 δέματα εκτάκτως σε φτωχές οικογένειες, θα προσθέσει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πρόνοιας Λίνα Ντάβαρη, «ώστε να μην πεινάσει κανείς, να έχουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι τα βασικά αγαθά για το πασχαλινό τραπέζι τους».
Και η αλληλεγγύη συνεχίζεται, μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου άλλες 500 οικογένειες λαμβάνουν μέσω της κάρτας που έχουν, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ 150 ακόμη άτομα σιτίζονται από τα συσσίτια της στέγης στην οδό Μύρων, αλλά και από το Ροδοπούλειο, που για την Κυριακή του Πάσχα θα πάρουν το φαγητό τους σε δέμα.
«Στην προσπάθεια της κοινωνικής αλληλεγγύης του δήμου, ουσιαστική στήριξη και έμπρακτη κάλυψη προσφέρουν και οι συμπολίτες μας. Δείχνουν με τις πράξεις τους ότι η κοινωνική προσφορά γίνεται όχι μόνο από το περίσσευμα αλλά και από το υστέρημά μας» καταλήγει η κ. Ντάβαρη.
- Κοινωνική Υπηρεσία του Περιφερειακού Τμήματος Λάρισας
 του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Το κοινωνικό έργο του τοπικού Ερυθρού Σταυρού είναι έντονο και διαρκές καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Η κοινωνική υπηρεσία του παραρτήματος της Λάρισας, βοηθάει τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες πληθυσμού. Τις γιορτινές μέρες που πλησιάζουν θα στηρίξει 400 περίπου οικογένειες, δίνοντας τρόφιμα διαρκείας, ρούχα και παπούτσια, μέσα από δωρεές και με την βοήθεια πολιτών και επιχειρήσεων.
- Συσσίτια των Αγίων 40 Μαρτύρων
Πρώτος από όλους ο Ιερός Ναός των 40 Μαρτύρων με επικεφαλής για δεκαετίες ολόκληρες τον πατέρα Παύλο-σήμερα είναι πλέον συνταξιούχος-βοηθά τους πολίτες που έχουν την ανάγκη όλων μας.
Συνεχίζοντας το έργο του προκατόχου του, ο νυν ιερέας της εκκλησίας π. Δημήτριος μέσω των κυριών-εθελοντριών της ενορίας, κάνει πράξη τη σίτιση περίπου 75 ατόμων. Ενώ την περίοδο των γιορτών θα δώσουν επιπλέον και άλλα δέματα σε φτωχούς συνανθρώπους.
- «Ενεργοί Πολίτες» Λάρισας
Δυναμώνοντας διαρκώς τη δράση για κοινωνική προσφορά και οι «Ενεργοί Πολίτες» Λάρισας, είναι στο πλευρό κάποιων φτωχών συνανθρώπων μας.
Το Σάββατο του Λαζάρου τοποθέτησαν σταντ σε σούπερ μάρκετ της πόλης, όπου γέμισαν από τις προσφορές πολλών συμπολιτών, ενώ αύριο Μ. Δευτέρα θα δοθούν τρόφιμα από τη Στέγη Αλληλεγγύης σε 200 περίπου οικογένειες. Στις προσφορές εμπεριέχονται και λαμπάδες, αυγά, κουλούρια σε άπορες οικογένειες.
- Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Φίλες της Αγάπης»
Χρήματα και σε ειδικές περιπτώσεις τρόφιμα σε 55 οικογένειες της Λάρισας που στηρίζουν καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, θα δώσουν και φέτος το Πάσχα οι «Φίλες της Αγάπης», ενισχύοντας στο βαθμό που μπορούν ανθρώπους που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις καθημερινές υποχρεώσεις τους.
- Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Πυρήνες»
Οικονομική στήριξη σε 50 φτωχές οικογένειες της Λάρισας και σε ορφανά παιδιά, θα δώσουν τις άγιες ημέρες του Πάσχα και οι «Πυρήνες». Δείχνοντας για άλλη μια χρονιά το ανθρώπινο πρόσωπό του ο σύλλογος, θα βοηθήσει αυτές τις οικογένειες να περάσουν πιο ευχάριστα τις γιορτινές ημέρες.
- Σύλλογος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Περιβαλλοντικής Δράσης «Φιλότης»
Μέσω του συλλόγου «Φιλότης» θα κάνουν Πάσχα άλλες 60 οικογένειες της Λάρισας. Έχοντας την τράπεζα τροφίμων που λειτουργεί όλο τον χρόνο ο σύλλογος θα διανείμει τρόφιμα που εξασφάλισε μέσα από τις προσφορές επιχειρήσεων, μελών του συλλόγου αλλά και από δωρεές.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass