ΔΙΑΡΡΗΚΤΗΣ - «ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΙΧΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

«Ποντικός» στα πάρκινγκ της Λάρισας!

* «Προτιμά» υπόγειους χώρους στάθμευσης και κλέβει ακόμη και γυαλιά μυωπίας!

Δημοσίευση: 12 Απρ 2014 22:39 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:55
 
 
Σε πραγματικό «πονοκέφαλο» για τους ιδιοκτήτες επιβατικών αυτοκινήτων εξελίσσεται η δράση αγνώστου, ο οποίος «προτιμά» τους χώρους στάθμευσης και κλέβει από τα αυτοκίνητα ό,τι βρει, ακόμη και αντικείμενα άχρηστα για τον ίδιο. Από δίπλωμα οδήγησης μέχρι και... γυαλιά μυωπίας!
Ο δράστης «χτύπησε» για πρώτη φορά το προπερασμένο Σάββατο, σε πάρκινγκ τριών πολυκατοικιών στο κέντρο της Λάρισας και συνεχίζει να δρα. Μάλιστα ένα από αυτά ήταν και το πάρκινγκ πολυκατοικίας στην οδό Μανδηλαρά, στην ίδια πολυκατοικία που είχε εκραγεί εκρηκτικός μηχανισμός τον περασμένο Ιούλιο, εξέλιξη που σήμανε την κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών για να αποδειχθεί στη συνέχεια πως πρόκειται για τυχαίο γεγονός, καθώς ο δράστης συνέχισε το έργο του και σε άλλες πολυκατοικίες τις επόμενες ημέρες, με πανομοιότυπο τρόπο.
Ιδιοκτήτης καταστήματος αλλαγής τζαμιών αυτοκινήτων επιβεβαίωσε στην «Ε» ότι αρκετοί Λαρισαίοι, την τελευταία εβδομάδα, έπεσαν θύματα του άγνωστου δράστη. Ωστόσο ο αριθμός των συμπολιτών που κατήγγειλαν το γεγονός στην αστυνομία είναι πολύ μικρότερος, ενώ ακόμη μικρότερος είναι ο αριθμός των συμπολιτών που εξετάζει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει ένδικα μέσα, αφού η υποβολή της μήνυσης είναι ακριβότερη (περί τα 100 ευρώ) από την αντικατάσταση ενός σπασμένου τζαμιού αυτοκινήτου, που κατά μέσο όρο κοστίζει γύρω στα 90 ευρώ.
Ο δράστης μπαίνει στα πάρκινγκ εκμεταλλευόμενος τις ανασφάλιστες εισόδους, με το φως της ημέρας για να μην προκαλέσει υποψίες και δρα «ανενόχλητος» ειδικά σε όσα βρίσκονται σε υπόγεια. Τις περισσότερες φορές «προτιμά» να μπει στο αυτοκίνητο έχοντας, νωρίτερα, θραύσει το τζάμι του συνοδηγού αναζητώντας τη λεία του, στον μικρό αποθηκευτικό χώρο που βρίσκεται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.
Σε αυτές τις περιπτώσεις η ζημιά είναι «μικρή» για τους ιδιοκτήτες των Ι.Χ. οι οποίοι αυθημερόν αντικαθιστούν το σπασμένο τζάμι. Σε αντίθεση με τις περιπτώσεις εκείνες όπου ο δράστης, προκειμένου να διαρρήξει το αυτοκίνητο, επιχειρεί με αιχμηρά αντικείμενα να παραβιάσει την κλειδαριά, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη ζημιά στο αυτοκίνητο με τις αντίστοιχες οικονομικές συνέπειες για τον ιδιοκτήτη.
Αυτό ωστόσο που προκαλεί εντύπωση, τόσο στους ιδιοκτήτες όσο κυρίως στην ΕΛ.ΑΣ., είναι το γεγονός ότι ο δράστης αφαιρεί από τα αυτοκίνητα αντικείμενα που για τον ίδιο δεν είναι χρήσιμα.
Με εξαίρεση τα μικρά χρηματικά ποσά (κέρματα) που σε κάποιες περιπτώσεις βρίσκει τελικά και, πιθανώς να αποτελούν και τον λόγο της διάρρηξης, το παράδοξο είναι ότι σε άλλες περιπτώσεις, ο δράστης, έχει αφαιρέσει αντικείμενα όπως το δίπλωμα οδήγησης ή την άδεια κυκλοφορίας ενώ σε ένα από τα αυτοκίνητα αφαίρεσε ακόμη και τα... γυαλιά μυωπίας του ιδιοκτήτη.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass