Πασχαλινές απεργίες σιδηροδρομικών

Δημοσίευση: 10 Απρ 2014 20:39 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:52

 

Κινητοποιήσεις ξεκινούν οι σιδηροδρομικοί, την Μεγάλη Εβδομάδα, με τρίωρες στάσεις εργασίας αρχικά και απεργιακές κινητοποιήσεις τις ημέρες του Πάσχα. Αρχίζουν, με τρεις τρίωρες στάσεις εργασίας την Μ. Τρίτη και την Μ. Τετάρτη. Το Μ. Σάββατο, την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα, θα γίνουν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, με προοπτική κλιμάκωσης. Αιτία, η «απελληνοποίηση των δημόσιων επιχειρήσεων και το ξεπούλημα των εταιρειών του ΟΣΕ», αλλά και η μη υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας από τη διοίκηση.

Σήμερα βρέθηκαν στη Λάρισα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών «Λαρισαϊκός» κ. Νικ. Τσικαλάκης και ο αντιπρόεδρος του συνδέσμου και μέλος του ΔΣ της ομοσπονδίας (ΠΟΣ) κ. Θανάσης Παπαϊωάννου, οι οποίοι πήραν μέρος σε ενημερωτική συνάντηση με τους σιδηροδρομικό της Λάρισας, στον σιδηροδρομικό σταθμό. Όπως υπογράμμισε ο κ. Ν. Τσικαλάκης, «το μεγάλο θέμα είναι η απελληνοποίηση των δημόσιων επιχειρήσεων και ειδικά στα τμήματα των εταιρειών του ΟΣΕ. Γιατί διώχνουν τον ελληνικό πλούτο σε ξένες κρατικές εταιρίες, αυτό είναι το μεγάλο ερώτημα. Δηαλαδή έρχονται ξένες εταιρείες, που είναι όμως κρατικές! Την SIEMENS π. χ. την πατρονάρουν οι Γερμανοί. Πρέπει να πειστεί ο κόσμος, ότι οι προσπάθειες που κάνουμε εμείς είναι προς όφελος του ελληνικού πλούτου. Ας σκεφτούμε, πόσο αυξήθηκαν τα διόδια από τους ιδιώτες που αγόρασαν τους δρόμους. Το ίδιο θα γίνει σε 5- 6 χρόνια και με τις τιμές στον σιδηρόδρομο.

Έχουμε ήδη πάρει απόφαση και θα πραγματοποιήσουμε τρεις τρίωρες στάσεις εργασίας την Μ. Τρίτη και την Μ. Τετάρτη. Επίσης, το Μ. Σάββατο, την Κυριακή του Πάσχα και τη Δευτέρα του Πάσχα, θα πραγματοποιήσουμε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, με προοπτική περαιτέρω κλιμάκωσης του αγώνα. Επίσης, διαμαρτυρόμαστε και για τη άρνηση της διοίκησης να υπογράψει Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Πρέπει να καταλάβει το επιβατικό κοινό οτι δεν τους τιμωρούμε εμείς, αλλά η κυβέρνηση και τα ΔΣ των εταιρειών. Είμαστε στην ίδια τάξη εμείς και οι επιβάτες. Χωρίς αξιοπρεπείς πολιτικές δεν θα υπάρξει ανάπτυξη στην Ελλάδα. Δεν θα αφήσουμε τον ελληνικό πλούτο σε ξένα και ντόπια συμφέροντα. Ας δούμε τι γίνεται κι αλλού, σε ξένες χώρες, όπως π. χ. στην Αγγλία, που πήραν τον σιδηρόδρομο οι ιδιώτες και υπήρξαν τρομακτικά ατυχήματα…» Στη συνάντηση μίλησε και ο πρόεδρος του παρατήματος Λάρισας του «Λαρισαϊκού» κ. Χρ. Γραμμένος και παρέστησαν κατά μέλη της διοίκησης κ. κ. Δημ. Τζάρτζας και Αν. Τσέας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass