Σοφία Σακοράφα: «Το ΠΑΣΟΚ να εγκαταλείψει την κυβέρνηση τώρα»

Δημοσίευση: 10 Απρ 2014 10:49 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:51

«Στο όνομα της μνήμης και της ιστορίας του, το ΠΑΣΟΚ οφείλει να εγκαταλείψει αυτή την κυβέρνηση τώρα», δήλωσε χθες από τη Λάρισα η Σοφία Σακοράφα, η οποία μίλησε σε εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Κυβέρνηση της Αριστεράς - Δρόμος για το μέλλον ή παρένθεση;». Εξηγώντας ότι η παρούσα κυβέρνηση εφαρμόζει «την πιο άγρια, την πιο φιλελεύθερη και συνάμα την πιο καταστροφική πολιτική. Και που το ΠΑΣΟΚ συνεχίζοντας να μετέχει θα την κουβαλάει αυτή την παρουσία του ως όνειδος. Υπήρξα μέλος του ΠΑΣΟΚ και είμαι περήφανη για κείνη την περίοδο».

Η Τρικαλινή πρωταθλήτρια, που είχε διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ ως βουλευτής το 2010 επειδή δεν υπερψήφισε το Μνημόνιο και που εν συνεχεία εκλέχθηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Αθήνας, εκφράζοντας τη χαρά που βρέθηκε στην πατρίδα της, τη Θεσσαλία, σχολίασε την ανακοινωθείσα από την κυβέρνηση επάνοδο της Ελλάδας στις αγορές. «Ο Ελληνικός λαός πρέπει να καταλάβει ότι αυτό που μας σερβίρουν ως πλεόνασμα προέρχεται από τα χρήματα που κοβόντουσαν από την ίδια μας τη ζωή. Όταν έχεις ύφεση, δεν μπορείς να έχεις πλεόνασμα, δεν γίνεται. Και δεν γίνεται να κόβεις για να μπορείς δίνεις ένα επίδομα από αυτά που έκοψες. Αν ήταν πλεόνασμα, ας έδιναν έστω 1% αύξηση στους μισθούς που έχουν περικόψει».

Στην εκδήλωση στο Χατζηγιάννειο, την οποία οργάνωσε το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, συντόνισε το μέλος του Βαγγέλης Παλούκας, το βιβλιοπωλείο «Γνώση» και οι εκδόσεις «Τόπος», η Σοφία Σακοράφα μίλησε για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας ενώ η βουλευτής Λάρισας και υποψήφια περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ εξειδίκευσε τις προτάσεις για τη Θεσσαλία.

 

Ο γνωστός οικονομολόγος Γιάννης Τόλιος, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασε ακολούθως τους άξονες του μεταβατικού κυβερνητικού προγράμματος της Αριστεράς, επισημαίνοντας ότι μετά την αποτυχία των μνημονιακών πολιτικών, μοιραία έρχεται στο προσκήνιο η εναλλακτική πρόταση της Αριστεράς. Τόνισε ότι το πρόγραμμα αγγίζει φυσικά τα θέματα της Οικονομίας αλλά και του εποικοδομήματος, του πολιτικού συστήματος δηλαδή αλλά πάνω απ  όλα τα πολύ σοβαρά θέματα της κοινωνίας, αμ και του πολιτισμού, του περιβάλλοντος κλπ. Ανέφερε ότι το πρόγραμμα έχει τεθεί σε δημόσιο διάλογο κατά ενότητες, διαδικασία μέσω της οποίας εμπλουτίζεται και η οποία θα ενταθεί αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και ενόψει των εθνικών εκλογών που θα προκύψουν.

Στο πεδίο της Οικονομίας οι ενέργειες που προβλέπονται ως αναγκαίες είναι μεταξύ άλλων:

-η κατάργηση των μνημονίων και η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

-η διαγραφή του χρέους ώστε να μπορέσει να ανασάνει η ελληνική οικονομία.

-η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

-η αντιμετώπιση του τεράστιου θέματος των τραπεζών.

-η ενεργοποίηση του Δημόσιου τομέα σε βασικό ρόλο και η δημοσιοποίηση εκ νέου μεγάλων βιώσιμων ΔΕΚΟ.

-ριζοσπαστικό φορολογικό σύστημα και αντιμετώπιση της μαύρης τρύπας της φοροδιαφυγής και φοροκλοπής.

-στήριξη μισθών και συντάξεων, όχι μόνο λόγω της  κοινωνικής διάστασης του θέματος αλλά και για να τονωθεί η αγορά και η απασχόληση.

-αναζήτηση πεδίου ισότιμων διεθνών οικονομικών σχέσεων καθώς το όραμα της Ευρώπης των λαών και των εργαζομένων πρέπει να επαναπροσδιοριστεί, μακριά από «όρους Μέρκελ».

                                                                                                     Σωτ. Ζαχαριάς

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass