Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΜΠΩΝ Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΙΛΑ ΣΤΗΝ «Ε»

Θα αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα του Δήμου

* Η οικονομική κρίση, η εμπειρία και το όραμά του

Δημοσίευση: 05 Απρ 2014 22:07 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:44
 
Συνέντευξη στον Γιώργο Ρούστα
«Κέντρο των επιλογών μας και βασική προτεραιότητα θα είναι πάντα ο άνθρωπος. Τα τοπικά συμβούλια και οι τοπικές κοινωνίες θα καθορίζουν ποιες επεμβάσεις είναι αναγκαίες για την περιοχή τους. Ειδικά για την προεκλογική περίοδο, βούλησή μας είναι να συμβάλουμε στο να ειπωθούν αλήθειες στους πολίτες και ταυτόχρονα να διαφυλαχθεί το ήρεμο και πολιτισμένο κλίμα».
Αυτά υποστηρίζει, μεταξύ άλλων ο υποψήφιος δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης, μιλώντας στην «Ε» για το ψηφοδέλτιό του, η συγκρότηση του οποίου έχει τελειώσει, ενώ εξηγεί γιατί τα οικονομικά προβλήματα των δήμων δεν τον αγχώνουν. Όσον αφορά στο όραμά του για τον Δήμο, στις προθέσεις του είναι η πλήρης αξιοποίηση των δυνατών σημείων του δήμου που είναι τα παράλια, τα αγροτικά προϊόντα, ο ορεινός όγκος, η Κοιλάδα των Τεμπών, ο θρησκευτικός τουρισμός, κ.λπ.
* Κύριε Μανώλη ποιο είναι το κλίμα που εισπράττετε στον Δήμο Τεμπών, στις πρώτες σας περιοδείες;
- Ικανοποίηση και ενθουσιασμό αφού εκφράζουμε το καινούριο και το άφθαρτο, μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας χωρίς λαϊκισμούς, λογικές «μαυρογιαλούρου» και υποσχέσεις. Σε αυτές τις πρώτες επισκέψεις στα χωριά περισσότερο ακούμε τους συμπολίτες μας, αφού εμείς θα μιλήσουμε όταν παρουσιάσουμε το πρόγραμμά μας συγκροτημένα, κοστολογημένο και με επιχειρήματα. Κέντρο των επιλογών μας και βασική προτεραιότητα θα είναι πάντα ο άνθρωπος. Τα τοπικά συμβούλια και οι τοπικές κοινωνίες θα καθορίζουν ποιες επεμβάσεις είναι αναγκαίες για την περιοχή τους. Ειδικά για την προεκλογική περίοδο, βούλησή μας είναι να συμβάλουμε στο να ειπωθούν αλήθειες στους πολίτες και ταυτόχρονα να διαφυλαχθεί το ήρεμο και πολιτισμένο κλίμα, ώστε ο δημοκρατικός διάλογος να εστιάσει σε τεκμηριωμένες προτάσεις για το μέλλον του Δήμου μας.
* Σε ποια φάση βρίσκεται η συγκρότηση του ψηφοδελτίου και ποια τα κριτήρια για την στελέχωση του;
- Υπάρχει πρόθεση, να παντρέψουμε την εμπειρία με την ανανέωση. Απευθύνθηκα σε όλους τους ενεργούς πολίτες του Δήμου Τεμπών και τους ζήτησα να συμμετέχουν σε μια ευρεία ανεξάρτητη δημοτική παράταξη, όπως είναι η «Νέα Δύναμη». Ήταν πρόκληση για όλους μας να αναμετρηθούμε με τα δύσκολα και να επιτύχουμε. Να αναμετρηθούμε με τον εαυτό μας και τη νοοτροπία μας και να κερδίσουμε το μέλλον. Ιδιαίτερα αυτή η πρόσκληση αφορούσε τις νέες και τους νέους, που πρέπει να γίνουν πρωταγωνιστές σε αυτή την προσπάθεια. Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας δηλώσω ότι η συγκρότηση του ψηφοδελτίου μας έχει τελειώσει και η προσωπική μου αίσθηση και οι ενδείξεις που υπάρχουν με κάνουν αισιόδοξο. Οι πολίτες θα πρέπει να κρίνουν κυρίως πρόσωπα και προγράμματα, απομακρυσμένοι από κομματικές σκοπιμότητες. Θα ψηφίσουν για τη ζωή τους, για τους ίδιους και για τα παιδιά τους. Εμείς ερχόμαστε με διάθεση ενότητας και σύνθεσης, με διάθεση να αναδείξουμε και να πολλαπλασιάσουμε τις δυνάμεις που υπάρχουν στην τοπική κοινωνία. Οι καιροί το απαιτούν περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Βεβαίως, όλα θα κριθούν στην πράξη το επόμενο διάστημα.
* Ως εφοριακός που είστε γνωρίζετε πολύ καλά ότι τα οικονομικά μεγέθη όλων των δήμων είναι σε άσχημη κατάσταση. Ως εκ τούτου τα περιθώρια δράσης για τον δήμαρχο είναι περιορισμένα. Τελικά αξίζει τον κόπο να προσπαθήσει κάποιος να ηγηθεί μιας προσπάθειας, η οποία στην καλύτερη περίπτωση θα είναι η διαχείριση της γκρίνιας, της φτώχειας και των ελλειμμάτων;
- Είπατε εφοριακός, πριν τη μετάταξή μου στο Υπουργείο Οικονομικών - το 2004 - υπηρέτησα ως υπάλληλος είκοσι έτη στην κοινότητα Ελάτειας και τον Δήμο Μακρυχωρίου, επίσης εκλέχθηκα στον πρώην Δήμο Μακρυχωρίου ως δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας υπό τον αείμνηστο Ζήση Λιούπα, διατελώντας και δύο χρόνια πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου βιώνοντας στην πράξη τη σπουδαιότητα του θεσμού. Γνωρίζω σε βάθος τη δυναμική που έχει και μπορεί να αναπτύξει ο Δήμος μας, ώστε να προσφέρει ουσιαστικά στην τοπική κοινωνία. Νιώθω ότι χρωστώ πολλά σε αυτά τα μέρη, όπου δραστηριοποιήθηκα κοινωνικά και σαν υπάλληλος και έχω τιμηθεί πολλές φορές από τους συμπολίτες μου.
Επίσης όταν αγαπάς τον τόπο σου, όλες αυτές οι δυσκολίες φαντάζουν σαν ένα εμπόδιο, το οποίο ο καλός αθλητής καλείται να το ξεπεράσει για να φέρει χαρά και περηφάνια σε αυτούς που τον στηρίζουν. Οφείλω να μην προδώσω την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μου. Με χρηστή διαχείριση και ρεαλιστική προσέγγιση της καθημερινότητας θα δώσουμε στον Δήμο Τεμπών τη δυναμική που του αρμόζει.
* Ποιες είναι οι σκέψεις σας, το όραμά σας για τον Δήμο Τεμπών;
- Ο Δήμος Τεμπών σε κάθε γειτονιά του, σε κάθε τοπικό ή δημοτικό διαμέρισμα του χρειάζεται ουσιαστικές παρεμβάσεις. Χρειάζεται δράσεις με σχέδιο και πρόγραμμα, που θα οδηγούν σε χειροπιαστά αποτελέσματα. Χρειάζεται μια νέα πορεία, μια νέα δύναμη!
Νέα Δύναμη για εμάς σημαίνει νέος τρόπος διοίκησης του Δήμου. Με μεράκι, με τόλμη, με υπευθυνότητα, με πρόβλεψη για το μέλλον. Με χρηστή διαχείριση, με διαφάνεια, με νοικοκυροσύνη. Με σύγχρονες μεθόδους διοίκησης και με πλήρη αξιοποίηση του προσωπικού.
Νέα Δύναμη για εμάς σημαίνει συναίνεση, συνεργασία και συνεννόηση. Σημαίνει τέλος στις προσωπικές αντιπαραθέσεις, τέλος στους βεντετισμούς και στις προσωπικές τακτικές.
Νέα Δύναμη για εμάς σημαίνει έναν Δήμο πραγματικά σύγχρονο, ικανό να προσφέρει καλύτερες, ποιοτικές αλλά και πιο οικονομικές υπηρεσίες προς τους πολίτες που σηκώνουν ήδη πολλά βάρη.
Νέα Δύναμη Νέα Δύναμη σημαίνει ότι αναλαμβάνουμε όλοι τις ευθύνες μας.
Νέα Δύναμη σημαίνει ανάπτυξη, νέες ευκαιρίες για επενδύσεις και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον πρωτογενή τομέα (αγροκτηνοτροφία), στη μεταποίηση, στον τουρισμό, αξιοποιώντας δεκάδες ευρωπαϊκά προγράμματα.
Προγράμματα του ΟΑΕΔ για τους νέους ανθρώπους που έχουν φορτωθεί τις ευθύνες των προηγούμενων γενεών και αγωνίζονται να οργανώσουν τη δική τους ζωή σε δυσκολότερες από ποτέ συνθήκες. Κανένας πολίτης δεν δικαιούται να μην δηλώσει σήμερα «παρών» στο προσκλητήριο για την προσπάθεια αναγέννησης του τόπου του και να συνδράμει ουσιαστικά σε αυτή την προσπάθεια.
Όλα αυτά θα τα πετύχουμε αξιοποιώντας τα δυνατά σημεία του Δήμου μας που είναι τα παράλια, τα αγροτικά μας προϊόντα, ο ορεινός όγκος, η Κοιλάδα των Τεμπών, ο θρησκευτικός τουρισμός, η πολιτιστική μας κληρονομιά και η πλεονεκτική θέση του Δήμου μας από συγκοινωνιακής σύνδεσης (ΠΑΘΕ – σιδηροδρομικό δίκτυο).
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass