ΤΟ ΕΚΛ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Δουλειά υπό το βλέμμα του «Μεγάλου Αδελφού»

* Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης

Δημοσίευση: 05 Απρ 2014 21:33 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:44
 
«Βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες, μεγαλοξενοδόχοι, μεγαλέμποροι, Τρόικα, κυβέρνηση θέλουν να τα αρπάξουν όλα. Μας οδηγούν στην εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των επιχειρήσεων. Η λαιμαργία τους δεν θα σταματήσει ποτέ! Πρέπει να απαντήσουμε αγωνιστικά για τα χειρότερα που έρχονται. Γι΄αυτό και την Τετάρτη 9 Απριλίου, απεργούμε και συμμετέχουμε στην συγκέντρωση στις 10 π.μ. στην Κεντρική πλατεία, ξεπερνώντας τις απειλές της εργοδοσίας και της κυβέρνησης, τα εμπόδια που βάζει ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός».
Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, η οποία συνεπικουρούμενη από το προεδρείο του Συλλόγου Συνταξιούχων αναφέρθηκε στο διεκδικητικό πλαίσιο της προσεχούς απεργιακής κινητοποίησης.
ΚΑΜΕΡΕΣ
Στο περιθώριο της χθεσινής συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στο ΕΚΛ, η διοίκηση του Συνδικάτου κατήγγειλε την τοποθέτηση καμερών σε χώρους εργασίας, κάνοντας λόγο για «τρομοκρατία και παραβίαση των προσωπικών δεδομένων».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΛ Τάσο Τσαπλέ «σε συχνή βάση γινόμαστε αποδέκτες καταγγελιών από εργαζόμενους για την τοποθέτηση καμερών σε χώρους εργασίας. Η αρχή έγινε από τις τράπεζες, αλλά πλέον βλέπουμε αυτές να μπαίνουν σε χώρους εστίασης, φροντιστήρια και γραφεία. Και δεν μιλάμε για το πρόσχημα της ασφάλειας του χώρου, αφού οι κάμερες διαθέτουν και ηχητικά εφέ και τοποθετούνται ακόμη και σε τουαλέτες, αποδυτήρια κ.α. Σαν ΕΚΛ έχουμε ζητήσει την παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας και της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων».
ΑΠΕΡΓΙΑ
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΛ Τάσο Τσαπλέ «με τους άθλιους μισθούς των 586 ευρώ και των 511 ευρώ για τους νέους που μονιμοποιεί η ξεπουλημένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με την προδοτική ΕΓΣΣΕ που υπέγραψε με τους βιομηχάνους, δίπλα στους άθλιους μισθούς των προγραμμάτων απασχόλησης για ανέργους, στους χιλιάδες απλήρωτους και ανασφάλιστους, στοχεύουν σε πιο φθηνούς εργάτες για τους επιχειρηματίες. Το νέο πακέτο για τα εργασιακά περιλαμβάνει νέα μείωση των «εργοδοτικών» ασφαλιστικών εισφορών, δηλαδή σε ετήσια βάση οι μεγάλες επιχειρήσεις θα κερδίζουν πάνω από 800 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό, που θα λείπει από τα ταμεία του ΙΚΑ, μαζί με τις περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση, θα το οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία άρα σε νέο ασφαλιστικό, δηλαδή νέες μειώσεις στις ήδη πετσοκομμένες συντάξεις, νέες αυξήσεις στα όρια ηλικίας. Το ξήλωμα των τριετιών γίνεται με την επίκληση της προστασίας των ανέργων, για τους οποίους ομολογούν ότι θέλουν να γίνουν φτηνότεροι. Προβλέπεται ότι η πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων θα γίνεται με «ειδικό μισθολογικό καθεστώς», που θα επιβάλλει μείωση της προσαύξησης για προϋπηρεσία τουλάχιστον κατά 50% σε σύγκριση με το ύψος της αμοιβής που ισχύει. Είναι η αρχή για κατάργηση των τριετιών. Παράλληλα επιχειρούν να βάλουν στο γύψο κάθε λαϊκή κινητοποίηση και διαμαρτυρία, να βάλουν χέρι στη συνδικαλιστική δράση, στην απεργία με στόχο να επιβάλει σιγή νεκροταφείου στους τόπους δουλειάς.
Στις 9 Απριλίου απεργούμε για να διεκδικήσουμε αποφασιστικά να πάρει πίσω η κυβέρνηση τον νόμο για τις Συλλογικές Συμβάσεις, να επανέλθει η υποχρεωτικότητά τους και να επανέλθει ο βασικός μισθός στα 751 ευρώ ως βάση για διαπραγμάτευση. Να καταργηθούν οι ατομικές συμβάσεις και ο διαχωρισμός στους μισθούς των εργαζομένων με βάση την ηλικία. Να μην καταργηθούν τα ήδη πετσοκομμένα οικογενειακά επιδόματα. Να αυξηθούν τα επιδόματα ανεργίας. Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να δίνονται σε όλους τους άνεργους χωρίς προϋποθέσεις. Να καταργηθούν όλα τα δουλεμπορικά γραφεία. Να σταματήσει η εκμετάλλευση των εργαζομένων στα άθλια και κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης (5μηνα, 2μηνα, Βάουτσερ, κλπ). Να πληρωθούν όλοι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι και να παταχθεί η ανασφάλιστη εργασία. Όχι στην απελευθέρωση των απολύσεων που προετοιμάζουν. Καμιά απόλυση στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Να καταργηθούν τώρα όλα τα χαράτσια».
Καταλήγοντας η διοίκηση του ΕΚΛ ζήτησε «κανένας εργάτης, νέος, άνεργος δεν πρέπει να μείνει έξω από αυτήν τη μάχη. Να κυριαρχήσει η αφοβία μπροστά στις απειλές της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. Υπάρχει διέξοδος! Να βαδίσουμε στον δρόμο της λαϊκής συμμαχίας».
Η ΠΑΣY
Στο μεταξύ η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ καλεί τις Γραμματείες, τις Ομοσπονδίες και τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα των μπλόκων να συμμετέχουν μαχητικά στην πανελλαδική πανεργατική απεργία την Τετάρτη 9 Απριλίου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «κάθε Αγροτικός Σύλλογος, Επιτροπή Αγώνα, Ομοσπονδία να κάνει δική της υπόθεση τη μαζική συμμετοχή των αγροτών και κτηνοτρόφων στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε κάθε Νομό. Γνωρίσαμε τη μαζική μαχητική συμπαράσταση των ταξικών σωματείων των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων στα μπλόκα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Ξέρουμε καλά ότι η εργατική τάξη πλήττεται από την ίδια βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που πλήττει και τη μικρομεσαία αγροτιά και για αυτό πρέπει να δυναμώσουμε την κοινή δράση. Όλοι μαζί, σε κοινή δράση και συμμαχία με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους των πόλεων, τις γυναίκες και τη νεολαία των λαϊκών οικογενειών να βροντοφωνάξουμε ότι δεν πάει άλλο. Να αντισταθούμε στη βαρβαρότητα και να ανοίξει ο δρόμος της αντεπίθεσης και ανατροπής αυτής της πολιτικής, ώστε να υπάρξει ανάπτυξη προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων με τον λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει».
 Γ. Ρούστας
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass