2020 ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ «ΝΕΑ ΑΡΧΗ»

Ρένα:διαφάνεια στον Δήμο, λακκούβες, καθαριότητα ταλαιπωρουύν την Λάρισα

Δημοσίευση: 04 Απρ 2014 16:27 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:43

Της Μαρίνας Αποστολοπούλου

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Λάρισας είναι οι λακκούβες και τα πεζοδρόμια, το αμέσως επόμενο η καθαριότητα και τα σκουπίδια και το τρίτο η διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση του Δήμου Λαρισαίων.

Έτσι ιεραρχήθηκαν από τους Λαρισαίους, τα προβλήματα της πόλης στις πρώτες τρείς θέσεις, ενώ ακολουθούν και λοιπά προβλήματα,  στο πλαίσιο των ερωτηματολογίων που διένειμε η «Νέα Αρχή» και όπως υπογράμμισε η επικεφαλής του συνδυασμού, υποψήφια δήμαρχος Ρένα Καραλαριώτου, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πράγματι εντυπωσιακή. Καθώς, απαντήθηκαν 1240 ερωτηματολόγια δια χειρός και 780 ηλεκτρονικά, κάνοντας έτσι ένα σύνολο 2020 ερωτηματολογίων, που αποτελούν ένα ιδιαίτερα μεγάλο δείγμα.

Όπως ανέφερε, η κ. Καραλαριώτου «σήμερα μιλάνε οι πολίτες όχι εμείς» και επεσήμανε ότι για πρώτη φορά ένας συνδυασμός έχει προχωρήσει σε μία τέτοιου είδους πρωτοβουλία, προκειμένου από τις απαντήσεις να διαμορφωθεί και το πρόγραμμα του συνδυασμού το οποίο θα ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα, καθώς η νέα Δημοτική Αρχή θα λειτουργεί συναινετικά, με σεβασμό, ρεαλισμό, διάλογο και ανοιχτές πόρτες.

Ενώ ανέφερε επίσης απατώντας σε σχετικό ερώτημα ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί κατά πάσα πιθανότητα και το σύνολο του συνδυασμού της.

Συμπερασματικά, η υποψήφια δήμαρχος, ανέφερε μεταξύ από τις απαντήσεις και των πολιτών είναι ξεκάθαρο ότι η σημερινή διοίκηση του Δήμου ότι είχε να δώσει το έδωσε, και η Λάρισα χρειάζεται μία «Νέα Αρχή». «Στις 18 Μαλίου» δήλωσε, «δεν ψηφίζουμε για Πρωθυπουργό, ψηφίζουμε για δήμαρχο που θα είναι κοντά στους πολίτες και τα προβλήματα τους».

Ενώ σχετικά με το θέμα της «διαφάνειας των οικονομικών του Δήμου» που από την επεξεργασία των ερωτηματολογίων προέκυψε ως το τρίτο σοβαρότερο πρόβλημα και στο ζήτημα των προτεραιοτήτων που κλήθηκαν να προτείνουν δεύτερο, μετά από εκείνο των πεζοδρομίων και των λακκουβών, η υποψήφια δήμαρχος υπήρξε ιδιαίτερα προσεκτική, δηλώνοντας ότι και η ίδια και οι συνεργάτες εξεπλάγησαν από το γεγονός ότι ανέκυψε ως ζήτημα και μάλιστα σε τόσο υψηλή θέση.  «Εμείς αυτό που λέμε» παρατήρησε,«είναι ότι η διαφάνεια και η χρηστή οικονομική διαχείριση θα αποτελέσουν για την δική μας Δημοτική Αρχή «σιδηρού κανόνα» και θα υπάρχει λογοδοσία για κάθε ευρώ.

«δεν θέλω να μπω σε προσωπικές κρίσεις η τακτικές αντιπολίτευσης» σχολίασε η κ. Καραλαριώτου,« αλλά από την στιγμή που τίθεται το ζήτημα είμαστε υποχρεωμένοι να το ακούσουμε και να του δώσουμε την ανάλογη βαρύτητα».

Εξάλλου σε ερώτημα σχετικό με τον «αν» προτίθεται εφόσον εκλεγεί δήμαρχος να μειώσει τα δημοτικά τέλη-καθώς το συγκεκριμένο είναι επίσης ένα από τα ζητήματα που τίθενται από τους πολίτες-η υποψήφια δήμαρχος απένειμε εύσημα στην παρούσα ΔΑ η οποία δεν αύξησε τα τέλη όλα τα τελευταία χρόνια και  συμπλήρωσε:«δεν θα πούμε ότι αύριο θα μειώσουμε τα δημοτικά τέλη γιατί δεν θα υιοθετήσουμε έναν τέτοιο λαϊκισμό. Μέσα από το οικονομικό μας πρόγραμμα όμως θα προσπαθήσουμε να δούμε αν μπορούμε να το πράξουμε».

Εξάλλου όσον αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις στου ΟΤΑ ανέφερε ότι για δημόσια κοινωνικά αγαθά νερό και ρεύμα δε μπαίνει καν θέμα αλλά και για την καθαριότητα, παρατήρησε ότι ο Δήμος διαθέτει ένα αξιόμαχο προσωπικό, το οποίο με καλύτερη οργάνωση και νέες μεθόδους και συστήματα ( που περιλαμβάνονται και ως προτάσεις στο πρόγραμμα της «Νέας Αρχής»), μπορεί να λειτουργήσει ως έχει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass