Διασώθηκε χιονοδρόμος από την ΕΜΑΚ στον Όλυμπο

Δημοσίευση: 01 Απρ 2014 19:44 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:37

Λαρισαίο χιονοδρόμο, που τραυματίστηκε στο γόνατο, διέσωσαν τρία μέλη της Ορειβατική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης της 8ης Ε.Μ.Α.Κ. Θεσσαλίας, την Κυριακή στον Όλυμπο.

Η ομάδα των εκπαιδευμένων πυροσβεστών, έλαβε μέρος σε επιχείρηση διάσωσης 54χρονου χιονοδρόμου, που τραυματίστηκε στο δεξιό γόνατο μετά από πτώση. Το ατύχημα σημειώθηκε στις 12 το μεσημέρι και σε υψόμετρο 2.750 μέτρα στο διάσελο μεταξύ των κορυφών Αγ. Αντώνιος (2815μ) και Σχολιό (2904). Το ευτύχημα ήταν ότι έγινε σε απόσταση 50 μ. από το σημείο που βρισκόταν η ομάδα της Ε.Μ.Α.Κ. Δεδομένου, ότι στο συγκεκριμένο σημείο, δεν υπάρχει σήμα κινητής τηλεφωνίας, ώστε να ειδοποιηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Οι διασώστες της Ε.Μ.Α.Κ.,  αφού έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στον τραυματία, αποφάσισαν τη μεταφορά του σε αυτοσχέδιο φορείο, που κατασκευάστηκε επιτόπου. Χρησιμοποιήθηκαν 4 πέδιλα του σκι και ιμάντες και αφού ακινητοποιήθηκε και ασφαλίστηκε ο τραυματίας πάνω στο φορείο, ξεκίνησαν την πορεία για το καταφύγιο ανάγκης (2450 μ.). Η μεταφορά διάρκεσε περισσότερο από 1 ½  ώρα και ήταν ιδιαίτερα επίπονη, λόγω του ανάγλυφου της περιοχής(απότομη πλαγιά) και του μαλακού χιονιού που δυσκόλευε την πορεία. Οι διασώστες ήταν αναγκασμένοι να σέρνουν  το αυτοσχέδιο φορείο και ταυτόχρονα να το συγκρατούν ώστε να μη φύγει προς την  κατηφόρα, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο και επικίνδυνο, τόσο για τους ίδιους όσο και για τον τραυματία. Μετά από πορεία 2,8 χιλιομέτρων και σε υψόμετρο 2400 μ., η ομάδα συνάντησε το  ερπυστριοφόρο όχημα του Κ.Ε.Ο.Α.Χ. που ανέβαινε για συνδρομή και  επιβιβάστηκε σε αυτό. Ο τραυματίας, στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας για εξετάσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass