«Αποκλεισμό» από το προεδρείο καταγγέλλει η ΔΑΣ στους δημοτικούς υπαλλήλους

Δημοσίευση: 01 Απρ 2014 16:27 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:37

 

 

Τον αποκλεισμό της από το προεδρείο του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας κατήγγειλε σήμερα η παράταξη ΔΑΣ – ΟΤΑ Λάρισας «από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό με ενορχηστρωτή την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και βαστάζο τη νέο συνδυασμό “Αντίδραση”» όπως τόνισαν σε συνέντευξη τύπου, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Λάρισας.

 Όπως τόνισε εκ μέρους της ΔΑΣ ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Γ. Παπαδούλης «με συντονιστή –οργανωτή και καθοδηγητή την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Ριζοσπαστική» «Ενωτική» Πρωτοβουλία, συνεργαστήκαν άψογα και ομοφώνησαν, η συγκεκριμένη  «αριστερή» παράταξη που παλεύει για τη «ταξική» «ενότητα» και την «ανασυγκρότηση» του κινήματος πέρα και έξω από τις συμβιβασμένες ηγεσίες , με τη ΣΕΚΕ τη μισή  πρώην ΠΑΣΚΕ την  ΠΑΣΚ- Δημοσιοϋπαλληλική  Ανατροπή την άλλη μισή πρώην ΠΑΣΚΕ που επικεφαλής της είναι ο εκλεκτός των Δημαρχών διορισμένος της ΠΕΔ ως πρόεδρος του Υπηρεσιακού Συμβούλιου, τη Νέα Πορεία παράταξη της Ν.Δ., οι ηγεσίες  δηλαδή αυτών των παρατάξεων  που  εκπροσωπούν τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό που πριν λίγες μέρες  κατήγγειλε η «αριστερή παράταξη»   και τον  διαθέσιμο από ότι φαίνεται νέο συνδυασμό  « ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ» που μονός του αντίπαλος είναι το ΠΑΜΕ ,το ταξικό κίνημα και η οργάνωση των αγώνων.

Έτσι στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας, για την κατανομή των αξιωμάτων εφάρμοσαν αυτό που λένε και στην ανακοίνωση  θα δράσουμε ως ένα  Όχι μονό δεν συμφώνησαν με την πρόταση της ΔΑΣ,   το προεδρείο να είναι αντιπροσωπευτικό ανάλογα με τις ψήφους που πηρέ η κάθε παράταξη στις τελευταίες εκλογές σεβόμενοι όλοι την ψήφο των συναδέλφων, αυτό δηλαδή που γινόταν χρόνια τώρα και λειτουργούσε το Δ.Σ.. Αλλά απέκλεισαν με συνοπτικές διαδικασίες  τη ΔΑΣ την πρώτη δύναμη στις τελευταίες εκλογές με 45% και 585 ψήφους.

Για την ενεργεία και τη στάση τους αυτή επικαλούνται την μη λειτουργία του Δ.Σ  του  Συλλόγου και την παραβίαση των αποφάσεων του. Κοιτά ποιος μιλάει! Αυτοί που όλοι μαζί κουρέλιασαν και υπονόμευσαν κάθε απόφαση. Όπως τις αποφάσεις, της πρόσφατης Γ.Σ  που απέκλεισαν  τους εργαζομένους με 5μηνη σχέση εργασίας να ψηφίζουν, αυτοί που δεν υπέγραψαν τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα της Γ.Σ.  αυτοί που μπλοκάραν κάθε διαδικασία στο Δ.Σ. την προηγουμένη θητεία  γιατί απουσίαζε ένα μέλος από τη συμμαχία τους, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί για μήνες το Δ.Σ. αυτοί που   έπαυσαν τον πρόεδρο από τα καθήκοντα του και η λειτουργία του Δ.Σ. γινόταν από τους ιδίους όποτε και όταν αυτοί ήθελαν. Άρα συνάδελφοι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί.

Επικαλούνται δε, ότι ως παράταξη παίζουμε διασπαστικό ρόλο γιατί συμμετέχουμε, στηρίζουμε και δραστηριοποιούμαστε στο Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Λάρισας που συνενώνει όλους τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού, τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς ανεξάρτητα από σχέση εργασίας, Μόνιμους, Αορίστου και Συμβασιούχοι εργαζόμενοι (που επί χρόνια αυτές οι παρατάξεις τους αποκλείουν από Συλλόγους και Ομοσπονδία. Συνδικάτο που κατά την γνώμη μας είναι ανώτερη μορφή ταξικής οργάνωσης στους ΟΤΑ.

Να θυμίσουμε, όταν ως παράταξη είχαμε την απόλυτη πλειοψηφία, στο Δ.Σ. συνενώσαμε με το Σύλλογό μας 6 Σωματεία του χώρου.(ΔΕΤΠΟΛ-ΩΔΕΙΟΥ-ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ-ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ-ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ) και σήμερα μιλάμε για έναν μεγάλο Σύλλογο που συσπειρώνει το σύνολο των εργαζομένων, στους Δήμους του Νομού μας.         

Η προσυμφωνημένη κολεγιά φανερώθηκε για άλλη μια φορά και στο μοίρασμα των …καρεκλών που έκαναν όλες οι παραπάνω παρατάξεις. Στόχος τους  δεν είναι άλλος που κατ’ επανάληψη τον έχουμε καταγγείλει: Η επίθεση στο ΠΑΜΕ και  το ταξικό κίνημα και στο  να σύρουν τους εργαζόμενους στην υποτέλεια  την υποταγή και το συμβιβασμό.

Καλούμε τους εργαζόμενους να αντιληφθούν το ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που έπαιξε και παίζει στην άγρια επίθεση που δέχονται τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι από κυβέρνηση Ε.Ε. βιομηχάνους. τις ευθύνες που έχει για την κατάσταση και τον αφοπλισμό του εργατικού  κινήματος και να τους πετάξουν έξω από τα όργανα του κινήματος. Αλλά και την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ  που από τη μία παλεύουν… για την  «ταξική  ενότητα»!

Την «ανασυγκρότηση»!!!  πιπιλίζοντας τα μυαλά των εργαζομένων και από την άλλη συνεργάζεται με τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό   για την  «ενότητα» ενάντια στις ταξικές δυνάμεις, ενάντια στον ταξικό προσανατολισμό που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι επέλεξαν και για το σύλλογό μας μέσα από τις Γ.Σ. . «Ενότητα» δηλαδή ενάντια στην αγωνιστική ανάταση των εργαζομένων στους ΟΤΑ, στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων που έχουν μπει στο απόσπασμα από τις κυβερνήσεις, τα κόμματα που υποστηρίζουν και υπηρετούνε και την Ε.Ε. Είναι συντονισμός της  «ενότητας» από την «αριστερή» πρωτοβουλία  όλων των παρατάξεων που έχουν προσυπογράψει με όλους τους τρόπους τις βασικές κατευθύνσεις που έχουν οδηγήσει την εργατική τάξη σε απόγνωση.

Να μην τους περάσει! Όλοι οι εργαζόμενοι, ακόμα και όσοι τους στήριξαν ας βγάλουν συμπεράσματα.  Απέναντί τους βρίσκονται  οι ταξικές δυνάμεις που αυξάνονται και δυναμώνουν. Σε αυτές μπορούν να ακουμπήσουν οι εργαζόμενοι. Και με τη δράση τους μπορούμε να βγούμε στην αντεπίθεση! Εμείς θα είμαστε στην πρώτη γραμμή αυτής της πάλης.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν, την πρώτη αγωνιστική τους απάντηση, με την συμμετοχή τους στην 24ωρη απεργία την Τέταρτη   9 Απρίλη και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ  10 π.μ. την κεντρική πλατεία» κατέληξε ο κ. Παπαδούλης.

ΝΕΟ ΔΣ

Στο μεταξύ η νέα διοίκηση του Συλλόγου σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως «κατά  την  δεύτερη  προσπάθεια  συγκρότησης  προεδρείου  στον  Σύλλογο  Υπαλλήλων Δήμων Ν. Λάρισας  τα  αποτελέσματα  είναι  τα  παρακάτω:

Πρόεδρος                      Παπαδόπουλος   Αχιλλέας

Γραμματέας                   Κουκούλης     Δημήτριος

Αντιπρόεδρος                Αναστασίου Ελπίδα

Ταμίας                           Χατζήνας    Χριστόφορος

Αναπλ.  Γραμματέας      Αρζουμανίδης  Απόστολος

Μελη                              Γκαραλιάκος  Ζησης,                                       Παπαδούλης  Γιώργος, Ραπτης      Νικόλαος,                                    Τσολάκης   Απόστολος.

Το νέο Δ.Σ. συστάθηκε αποκλειστικά και μόνο  με γνώμονα την Δημοκρατικότερη Λειτουργία του Συλλόγου . Με μόνο στόχο και σκοπό την επίλυση των  προβλημάτων των εργαζομένων .

Μέσα από την διαφορετικότητά  μας θα προσπαθήσουμε να λειτουργήσουμε ως ένα απέναντι στη λαίλαπα των μνημονίων και αυτών που τα υπηρετούν.

Τα  μέλη   της  ΔΑΣ  έμειναν  εκτός  προεδρείου,  εξαιτίας  της  ΑΠΟΦΑΣΗΣ  ΤΟΥΣ  να μην  λειτουργήσουν  συλλογικά και  δημοκρατικά μαζί  με  τους  άλλους  εκλεγμένους,  καθώς και  της άρνησής  τους να  εκτελούν  τις  αποφάσεις  συνελεύσεων  και  του  Διοικητικού  Συμβουλίου.

Η   λειτουργία  από μέρος  της  ΔΑΣ ,  διασπαστικού συνδικάτου, παράλληλα  με τον  Σύλλογό   μας,  όπου  πρόεδρος  και  μέλη  του  Δ.Σ.  είναι  οι  ίδιοι  εργαζόμενοι  που  είναι  και  στον  Σύλλογό  μας,  δρώντας  ανταγωνιστικά  και  διασπαστικά  και προκαλώντας  σύγχυση  στους εργαζόμενους, οδήγησαν  τις  υπόλοιπες  δυνάμεις  να  εκλέξουν  προεδρείο  όπως  αυτές  κατά  σειρά προτεραιότητας αναδείχθηκαν   στην   πρόσφατη   εκλογική  αναμέτρηση.            

Έχουμε  βαθειά  πίστη, ότι  μετά  από μια  αδρανή  προηγούμενη  θητεία  του  συλλόγου  μας,  η  ΝΕΑ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ,  με  την  συμμετοχή  όλων  των  εργαζομένων, μέσα  από   συνελεύσεις στους  χώρους  δουλείας  και  εκλογή  επιτροπών  εργαζομένων,  που  θα  δρουν δίπλα  στο  Δ.Σ  θα  αγωνιστούμε: ενάντια στις  διαθεσιμότητες,  την  αξιολόγηση,  τις  απολύσεις  των  εργαζομένων στους  Δήμους. Ενάντια  στην  κατάργηση  και  την  ιδιωτικοποίηση  Υπηρεσιών. Για  σταθερή δουλειά  για  όλους-όχι  στις  ελαστικές  σχέσεις  εργασίας. Γ ια  άμεσα  μέτρα  στήριξης  των  ασφαλιστικών  ταμείων. Για  προστασία  των  δημόσιων  κοινωνικών αγαθών, ΥΓΕΙΑ  ΠΑΙΔΕΙΑ  ΝΕΡΟ. Για  Διαγραφή- ρύθμιση  δανείων, κανέναν  πλειστηριασμό,  προστασία πρώτης  κατοικίας» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass