ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Το δωρεάν ίντερνετ «ανεβαίνει» και στο αστικό

* Σε άλλα 65 σημεία (κτίρια, πλατείες, κοινόχρηστοι χώροι κ.ά.) της Λάρισας η δυνατότητα πρόσβασης ασύρματα στο διαδίκτυο

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2014 20:13 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:33
 
Της Σοφίας Ορφανιώτη
Ένα βήμα μπροστά κάνει και το Αστικό ΚΤΕΛ της Λάρισας, καθώς αξιοποιώντας την τεχνολογία wi-fi, θα δίνει τη δυνατότητα στους επιβάτες του, μέσα σε λίγους μήνες να χρησιμοποιούν δωρεάν τις υπηρεσίες του διαδικτύου.
Ήδη όπως τόνισε στην «Ε» ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ κ. Μιχ. Σακελλαρίου, έχει κατατεθεί από τη διοίκηση πρόταση για επέκταση του ολοκληρωμένου συστήματος τηλεματικής, αυτόματης έκδοσης εισιτηρίων και παροχής υπηρεσιών ίντερνετ.
Η πρόσβαση θα είναι εφικτή για τους χρήστες μέχρι τα τέλη του χρόνου και αρχικά θα υπάρχει δυνατότητα για ασύρματο ίντερνετ σε ορισμένες γραμμές, όταν το λεωφορείο θα είναι σε κίνηση, με στόχο στο μέλλον να επεκταθεί η εφαρμογή του και σε μεγαλύτερο αριθμό λεωφορείων.
Τη δυνατότητα για πρόσβαση στο ιντερνέτ έχουν όμως και οι επιβάτες του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας. Ήδη υπάρχει δωρεάν παροχή στο σταθμό των λεωφορείων αλλά και στις γραμμές Λάρισας-Αθηνών και Λάρισας-Θεσσαλονίκης, με τη σκέψη σύμφωνα με τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ κ. Βασίλη Μανδηλά να επεκταθεί το δίκτυο και σε άλλες γραμμές.
ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Μετά τις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργού Μεταφορών και Δικτύων Μιχ. Χρυσοχοΐδη και του γενικού γραμματέα Τηλεπικοινωνιών Μενέλαου Δασκαλάκη, για δωρεάν ασύρματη πρόσβαση σε 4.000 κλειστούς και ανοικτούς δημόσιους χώρους σε όλη την Ελλάδα, ο Δήμος Λαρισαίων πέραν των γνωστών ήδη σημείων, όπου υπάρχει ασύρματο ιντερνέτ, κατέθεσε πρόταση για 65 νέα σημεία, στα οποία θα μπορούν οι χρήστες να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις υπηρεσίες του διαδικτύου.
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 65 ΣΗΜΕΙΑ
Ο Δήμος Λαρισαίων άμεσα ανταποκρίθηκε στο αίτημα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και κατέθεσε πρόταση για ένταξη 65 ακόμη σημείων δικτύου Wi – Fi για την καλύτερη εξυπηρέτηση των Λαρισαίων χρηστών του διαδικτύου.
Τα σημεία αυτά είναι: Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, αποβάθρα Σιδηροδρομικού Σταθμού, ΚΤΕΛ Λάρισας (Γεωργιάδου), Σταθμός Υπεραστικών Λεωφορείων (Λ. Καραμανλή και Ροδιάς), Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης, ΤΕΙ Λάρισας, Ιατρική Σχολή, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας, Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας, Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, Παλιές Εργατικές Κατοικίες και Πάρκο Χατζηχαλάρ, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, Λαογραφικό-Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κων. Κούμας, Δημοτικό κατάστημα Δημοτικής κοινότητας Γιάννουλης, Πλατεία Γιάννουλης, Δημοτικό κατάστημα Δημοτικής κοινότητας Φαλάνης, Πλατεία Φαλάνης, Πλατεία-Κοινοτικό Κατάστημα, είσοδος Τερψιθέας, KEΠ (Ίωνος Δραγούμη), ΚΕΠ (Αεροδρομίου), ΚΕΠ-ΕΚΕ (Παπαναστασίου), ΚΕΠ (Φιλιππούπολη), ΚΕΠ (Γιάννουλης), Πλατεία Νεάπολης, Πλατεία Μεγάλου Προφήτη Ηλία, Πλατεία Μαρίνου Αντύπα, Πλατεία Μικρού Προφήτη Ηλία, αθλητικοί χώροι δεξιά της Ε.Ο. Λάρισας-Κοζάνης, Πλατεία Φιλιππουπόλεως, Πάρκο Αγίου Αντωνίου, Αβερώφειος Γεωργική Σχολή, Αθλητικοί χώροι Ομέρ Λιγκέρ, εμπορικό κέντρο Pantheon, Πλατεία Νομαρχίας, Αθλητικοί χώροι Τσιτσάνη, Πλατεία Ιερ. Ναού Αγ. Κων/νου, Πλατεία Ιπποκράτη(ΟΑΕΔ), Δημοτική πισίνα, Αστεροσκοπείο Αριστεύς, Πολυιατρείο (επί της Κάρλας), Πλατεία (Κ.Χ) Νέων εργατικών κατοικιών, Πλατεία (Κ.Χ) πλησίον ΚΕΠ Παλαιών εργατικών κατοικιών, Πλατεία Λιβαδακίου, Γήπεδο Φαλάνης, Πλατεία (Κ.Χ) Πολιτιστικού Κέντρου Φαλάνης, Πλατεία Αμπελοκήπων, Πλατεία Λακ και Ακαρνάν αριστρ. Ε.Ο., Πλατεία Νέας Πολιτείας, Κ.Χ Εργατικών Κατοικιών Αγ. Θωμά, Πλατεία Καραϊσκάκη, Πλατεία (Οδ. Αισχύλου) Ν. Σμύρνη, Πλατεία Αγίου Θωμά, Πλατεία Ανθούπολης, Πλατεία Στρατηγού Μακρυγιάννη, Πλατεία Ν. Ηπειρώτικα (Κολέσκα και Ζωσιμάδων.
Κ/Χ (Αθηνάς και Σκίπη, Πλατεία όπισθεν γηπέδου (Συν. Παπασταύρου), Πλατεία Βόρεια της οδού Λάρισας-Βόλου, Κ.Χ (Καραολή Δημητρίου «Μονωδός»), Πλατεία (Ζαρμάνη και Καραθάνου).
Ενώ τα σημεία όπου προϋπήρχε το ασύρματο δίκτυο είναι το Δημαρχείο, Μπεζεστένι, Μύλος Παππά, Δημοτικό Ωδείο, Χατζηγιάννειο, Πανεπιστήμιο, ATA, Πλατεία Εβραίων, ΔΕΥΑΛ,Κ.Ε.Κ. Δήμητρα, Πινακοθήκη, Τ.Ε.Ε., Πηνειός.
ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΗΜΑΤΟΣ
Εκείνο όμως που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι η ποιότητα του ασύρματου ίντερνετ στην πόλη, καθώς στα σημεία που ήδη υπάρχει εκφράζονται κατά καιρούς παράπονα από πολλούς χρήστες για κακή λήψη.
Αυτό που επισημαίνουν ειδικοί σε θέματα ίντερνετ είναι ότι για να υπάρξει καλή ποιότητα θα πρέπει πρωτίστως να βελτιωθεί το κομμάτι της κάλυψης με συνεχή παρακολούθηση και τακτικό έλεγχο.
Όσον αφορά στο γενικό έργο σε όλη την Ελλάδα, ήδη η πρώτη φάση του τέθηκε σε διαβούλευση, ενώ η δεύτερη θα επεκταθεί σε χώρους μεγάλης έκτασης, ειδικού ενδιαφέροντος και ειδικών τεχνικών και λειτουργικών απαιτήσεων δικτύου και εξοπλισμού και η τρίτη φάση αφορά σε πανεπιστήμια, νοσοκομεία και μέσα μαζικής μεταφοράς.
Η πλήρης λειτουργία του δικτύου αναμένεται τέλος του 2014. Το έργο θα ανατεθεί σε αναδόχους, μέσω ανοιχτού διεθνή διαγωνισμού, μετά δε την ολοκλήρωσή του, το κόστος λειτουργίας και συντήρησης του δικτύου αναλαμβάνεται από το Δημόσιο.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass