Η πολιτεία να αντιληφθεί την πραγματικότητα των φυλακών

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2014 17:47 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:30

«Πρέπει επιτέλους η πολιτεία να αντιληφθεί την πραγματικότητα των ελληνικών φυλακών, πραγματικότητα την οποία οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι βιώνουν με σωματικό και ψυχικό πόνο», τονίζεται σε δελτίο τύπου της Ένωσης Υπαλλήλων Φυλακής Λάρισας, με αφορμή τη δολοφονία του συναδέλφου τους Γιώργου Τσιρώνη. Στο δελτίο τύπου, αναφέρονται τα εξής;

«Η Ε.Υ.Φ. Λάρισας θέλει να εκφράσει τα ειλικρινά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου Γιώργου Τσιρώνη, ο οποίος δολοφονήθηκε με αποτρόπαιο τρόπο σε ώρα άσκησης των καθηκόντων του. Τόσο το σωματείο μας, όσο και η ομοσπονδία μας, είχαμε προειδοποιήσει με έγγραφα το υπουργείο και την πολιτεία, για τη σοβαρότητα της κατάστασης στις ελληνικές φυλακές. Το ελάχιστο και ταλαιπωρημένο προσωπικό, τα υπεράριθμα από κρατουμένους σωφρονιστικά ιδρύματα και η πλήρης αδιαφορία και εγκατάλειψη που επιδεικνύει εδώ και καιρό η πολιτεία, συντέλεσαν στο παραπάνω μοιραίο γεγονός.

Πρέπει, επιτέλους η πολιτεία να αντιληφθεί την πραγματικότητα των ελληνικών φυλακών, πραγματικότητα την οποία οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι βιώνουν με σωματικό και ψυχικό πόνο. Ευελπιστούμε να μην ξαναγίνουμε μάρτυρες παρόμοιων περιστατικών. Καλό σου ταξίδι συνάδελφε Γιώργο.»

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass