Ξενώνας για συνοδούς ασθενών, δωρεάν

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2014 22:07 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:15

Με δική του πρωτοβουλία, φιλανθρωπικό σωματείο της Λάρισας, προσπαθεί να εξαλείψει το φαινόμενο των κρεβατιών σε διαδρόμους του Πανεπιστημιακού, κυρίως έξω από την εντατική, για τους συνοδούς ασθενών. Θέλοντας να ανακουφίσει τους συνοδούς και όχι μόνο του πανεπιστημιακού, αλλά και των άλλων νοσηλευτικών ιδρυμάτων (και κέντρων αποκατάστασης),  το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος», προσφέρει δωρεάν χώρους φιλοξενίας για δέκα συνολικά γυναίκες.

Ξεκίνησε δειλά την προσφορά αυτή από τον Νοέμβριο, στον κοινωνικό ξενώνα του, στη συνοικία Νεάπολης και πλέον, με έγγραφό του, γνωστοποιεί τις προθέσεις του στον διοικητή του Πανεπιστημιακού κ. Αθαν. Μητσιό. Σε αυτό αναφέρει τα εξής:

«Σας γνωρίζουμε ότι ο σύλλογός μας είναι ένα αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό σωματείο, που ιδρύθηκε από τον μακαριστό αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημόπουλο το 1970 και για πάνω από 4 δεκαετίες δραστηριοποιείται στην πόλη μας και στην ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για σύλλογο, που ως σκοπό του έχει την άσκηση φιλανθρωπικού έργου προς ενδεείς και εμπερίστατες οικογένειες και πρόσωπα τα οποία έχουν ανάγκη ενίσχυσης και βοήθειας.

Από το 2004 λειτουργεί τον Παιδικό Σταθμό «Τα Χελιδονάκια», στον οποίο φιλοξενούνται και σιτίζονται εντελώς δωρεάν, παιδιά απόρων οικογενειών της πόλης μας.  Από τον περασμένο Νοέμβριο ο σύλλογός μας συμπεριέλαβε στις δραστηριότητές του και τη λειτουργία κοινωνικού ξενώνα για τη φιλοξενία γυναικών, οι οποίες συνοδεύουν συγγενείς τους - ασθενείς που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Λάρισας και σε κέντρα αποκατάστασης.

Επειδή στο νοσοκομείο σας νοσηλεύονται συνάνθρωποί μας από περιοχές και πόλεις εκτός Λάρισας και αρκετοί συνοδοί τους δεν έχουν τη δυνατότητα καταλύματος στην πόλη μας, σας γνωρίζουμε την πρόθεσή μας να τους φιλοξενήσουμε δωρεάν και χωρίς καμία επιβάρυνσή τους στον ξενώνα μας. Μπορούμε να φιλοξενήσουμε μέχρι 10 άτομα. Διαθέτουμε δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια με τους απαραίτητους βοηθητικούς χώρους (κουζίνα, τουαλέτες, μπάνιο, κλπ).

Παρακαλούμε να ενημερώσετε το προσωπικό του νοσοκομείου σας, προκειμένου να κάνουν γνωστή την πρόθεσή μας αυτή μας στους συνοδούς των ασθενών σας.»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass