Εξετάστηκε η υπόθεση επιμέλειας της μικρής Μαρίας

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2014 15:24 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:15

Συνεδρίασε σήμερα το Δικαστήριο Εκούσιας Δικαιοδοσίας του Πρωτοδικείου Λάρισας, το οποίο ασχολήθηκε με το θέμα της επιμέλειας της μικρής Μαρίας, από τον οικισμό ΡΟΜΑ στα Φάρσαλα, παρουσία και του βούλγαρου προξένου ο οποίος εκπροσώπησε το βουλγαρικό κράτος.

Όπως ανέφερε χθες το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Βουλγαρικό κράτος προέβη σε κύρια παρέμβαση, η οποία προέρχεται από την Κρατική Υπηρεσία Προστασίας του Παιδιού της Βουλγαρίας, με την οποία ζητά να απορριφθεί η αίτηση εισαγγελέα (προκειμένου να δοθεί η επιμέλεια στο «Χαμόγελο του Παιδιού» στην Ελλάδα), να διαταχθεί η αφαίρεση του συνόλου της επιμέλειας της μικρής Μαρίας- την οποία αναφέρει ως κόρη των δυο βουλγάρων- από το ζεύγος των αθιγγάνων των Φαρσάλων και να ανατεθεί στο τμήμα προστασία του παιδιού της πόλης Γκούρκοβο της Βουλγαρίας.

Κατά την σημερινή διαδικασία, το δικαστήριο επικέντρωσε σε ερωτήματα προς τον εκπρόσωπο του βουλγαρικού κράτους, σχετικά με το «αν» υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες φιλοξενίας της μικρής και«ποιο» θα είναι εν συνεχεία το μέλλον της, εφόσον την επιμέλεια πάρει η βουλγαρική πλευρά.

Ο πρόξενος, Γκεοργκίεφ Λουμπουμίρ ανέφερε ότι το βουλγαρικό κράτος στηρίζει τον θεσμό της ανάδοχης οικογένειας .  Και σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ήταν φειδωλός, περιοριζόμενος στον διπλωματικό του ρόλο και παραπέμποντας για περεταίρω πληροφορίες, στο υπουργείο Εξωτερικών της χώρας του, ενώ όσον αφορά στο θέμα πιθανής υιοθεσίας σχολίασε ότι αυτό θα το αποφασίσει το βουλγαρικό κράτος.

Όσον αφορά στο ενδιαφέρον της βουλγαρικής πλευράς για την υπόθεση της μικρής Μαρίας, δήλωσε ότι είναι δεδομένο από την στιγμή που είναι πολίτης Βουλγαρίας -καθώς, αποδείχθηκε ότι οι βιολογικοί γονείς της είναι Βούλγαροι -οπότε η βουλγαρική υπηκοότητα προβλέπεται αυτόματα από τον νόμο. Σχολίασε δε, ότι η κρατική υπηρεσία προστασίας του παιδιού στην Βουλγαρία είναι καλά οργανωμένη και έχει όλες τις προϋποθέσεις να παράσχει στο παιδί μία ολοκληρωμένη φροντίδα.

Η απόφαση του Δικαστηρίου για την τύχη της μικρής Μαρίας θα γίνει γνωστή εν ευθέτω χρόνω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Δικαστήριο βρέθηκε και ο αθίγγανος από τα Φάρσαλα ο οποίος εμφανιζόταν ως «πατέρας» της μικρής και παραμένει έγκλειστος στις φυλακές Λάρισας, αλλά δεν ζητήθηκε παρέμβαση του στην διαδικασία καθώς δεν εκπροσωπήθηκε από δικηγόρο.

Την εξέταση της υπόθεσης παρακολούθησε και εκπρόσωπος τηλεοπτικού σταθμού από την Βουλγαρία.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass