ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: Απαραίτητα αντισεισμική θωράκιση

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2014 21:20 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:14

 

«Ο πρόσφατος καταστροφικός σεισμός στην Κεφαλονιά, αναδείχνει πιο έντονα την ανάγκη της αντισεισμικής θωράκισης της περιοχής και γενικότερα της χώρας», τόνισαν χθες σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας Γιώργος Λαμπρούλης και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Τάσος Τσιαπλές, αναδεικνύοντας τις προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στον τομέα της αντισεισμικής προστασία.

Αναλυτικότερα σημείωσαν μεταξύ άλλων: «Είναι γνωστό ότι η χώρα μας, η Θεσσαλία και η Λάρισα, αποτελούν περιοχές όπου εκδηλώνονται κατά καιρούς σεισμικά φαινόμενα, ακόμα και με ανθρώπινα θύματα και μεγάλες υλικές ζημιές. Η έξαρση του φαινομένου των σεισμών τα τελευταία χρόνια και οι καταστροφικές συνέπειές τους, αναδείχνουν τις μεγάλες ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ για την ανεπαρκέστατη πολιτική και σ’ αυτόν τον τομέα. Αναδείχνουν επίσης και τις ευθύνες της Περιφερειακής Αρχής Θεσσαλίας και των Δημοτικών Αρχών της περιοχής, για την απουσία διεκδίκησης ύπαρξης σχεδιασμού άμεσων μέτρων ανακούφισης σε περίπτωση σεισμού, αλλά και ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την αντισεισμική θωράκιση της περιοχής μας».

   Και συνέχισαν: «Η Λαϊκή Συσπείρωση, θεωρεί ότι επιβάλλεται η υλοποίηση μιας σειράς άμεσων άλλα και μακροπρόθεσμων μέτρων αντιμετώπισης των σεισμών και των συνεπειών τους. Η αντισεισμική θωράκιση της χώρας είναι ζωτικής σημασίας μεγάλο έργο υποδομής, που δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τη λογική του κόστους. Η προστασία της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, η προστασία των κατοίκων είναι ένα τεράστιο ανταποδοτικό έργο και με την οικονομική έννοια, πέρα από το κοινωνικό περιεχόμενό του.

Η Λαϊκή Συσπείρωση προτείνει και διεκδικεί μια σειρά άμεσα μέτρα ανακούφισης σεισμοπαθών σε περίπτωση σεισμού αλλά και ένα συνολικό μακροπρόθεσμο σχέδιο με ειδικά μέτρα όπως:

 -η καταγραφή και παραπέρα έρευνα και μελέτη της σεισμικής επικινδυνότητας κάθε περιοχής.  

  -η μεγιστοποίηση της αντοχής κτιρίων. Με συνεχή επικαιροποίηση των αντισεισμικών κανονισμών, σύμφωνα με την αντισεισμική έρευνα και εξειδίκευση, ανά περιοχή.

  -ιδιαίτερη μέριμνα για την ασφάλεια των εργαζόμενων στις βιομηχανικές μονάδες και περιοχές.

 -ανακούφιση των αστικών κέντρων, όπως η Λάρισα και άλλες πόλεις, με ελεύθερους χώρους, δρόμους και πολεοδομικού χαρακτήρα μέτρα.

- συνεχής ενημέρωση του κόσμου για την σεισμικότητα της περιοχής όπου ζει και για τον τρόπο αντιμετώπισης του φαινομένου, τόσο ατομικά, όσο και σε επίπεδο γειτονιάς ή δήμου.  Εκπαίδευση από την παιδική ηλικία.

  -να θεσμοθετηθεί ολοκληρωμένο, αξιόπιστο και εφαρμόσιμο σχέδιο αντιμετώπισης του φαινομένου σε όλη τη χώρα, αλλά και σε επίπεδο Περιφέρειας Θεσσαλίας και από την Περιφερειακή Αρχή.

  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass