ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Η κ. ΡΟΔΗ ΚΡΑΤΣΑ ΣΥΖΗΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΣ

Έντονη «πολιτικοποίηση» του αγώνα...

Δημοσίευση: 15 Μαρ 2014 21:39 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:11

Του Δημήτρη Βάλλα

«...Σε αυτές τις εκλογές, η πολιτικοποίηση του αγώνα θα πρέπει να είναι περισσότερο έντονη παρά ποτέ, γιατί το κτίσιμο της Ευρώπης είναι ένα σχέδιο πολιτικό και αυτό το πολιτικό σχέδιο πρέπει να δούμε πώς το κάθε κόμμα και ο κάθε σχηματισμός θα το υπηρετήσει».

Αυτά επισήμανε μεταξύ άλλων από τη Λάρισα η ευρωβουλευτής και πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Ρόδη Κράτσα που στο πλαίσιο της παρουσίας της στην πόλη διοργάνωσε χθες το πρωί στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ» συζήτηση ανοιχτή σε όλους τους πολίτες με θέμα τις επερχόμενες ευρωεκλογές.

Η κ. Κράτσα μιλώντας στην «Ε» για τη σημασία των Ευρωεκλογών τόνισε ότι αυτή τη στιγμή συγκρούονται δύο τάσεις: «Συγκρούονται αυτοί που πιστεύουν ότι η Ευρώπη για να περάσει από τη διαχείριση μιας κρίσης στη δημιουργία μιας καλύτερης Ευρώπης με περισσότερη ασφάλεια, θέσεις εργασίας, ανάπτυξη και προοπτική, χρειάζεται να προχωρήσουμε σε μία ένωση οικονομική και πολιτική.

Η άλλη... τάση απορρίπτει την Ευρώπη και λέει ότι πρέπει να περιχαρακωθούμε στο εθνικό μας σύστημα και να προσπαθήσουμε να ζήσουμε μόνοι μας.

Οι πολίτες όμως πρέπει να έχουν τα μάτια και τα αυτιά τους ανοιχτά και να ζητήσουν ειλικρινείς απαντήσεις από τα κόμματα και τους υποψηφίους για το πώς θα κτίσουμε αυτή την καλύτερη Ευρώπη».

Η κ. Κράτσα σε ερώτηση που της απευθύναμε σχετικά με τον ευρωσκεπτικισμό που επικρατεί σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο θα μας ξεκαθαρίσει:

Ο «σκεπτικισμός», που λέτε έχει δύο έννοιες: Την έννοια του σκεπτόμενου ανθρώπου που έχει απαιτήσεις από την Ευρώπη και να ζητά πειστικές απαντήσεις και του ανθρώπου που συνδέει τον ευρωσκεπτικισμό με άρνηση.

Τάσεις άρνησης βέβαια υπάρχουν και στους πολίτες που σκέπτονται έτσι πρέπει να εξηγήσουμε ότι το σύστημα το θεσμικό και το πολιτικό σήμερα είναι πολύπλοκο. Επειδή ο πολίτης αυτή την πολυπλοκότητα συχνά δεν μπορεί να την καταλάβει τείνει να ακούει ευχάριστα τις ισοπεδωτικές και απορριπτικές ερμηνείες.

Οι πολίτες, όχι μόνο στη χώρα μας, αλλά και αλλού ενοχλούνται όταν βλέπουν μία δύναμη σημαντική όπως είναι η Γερμανία να επιβάλλει τον δικό της ρυθμό, όμως εμείς κτίσαμε την Ευρώπη για να μην πηγαίνουμε πίσω από συμμαχίες μεγάλων δυνάμεων, να είμαστε όλοι ισότιμοι μέσα σε ένα σύνολο που προχωρά μαζί, με συνεργασία και αλληλεγγύη.

Η μόνη ελπίδα για να φύγουμε από αυτή την «αρχηγία» της Γερμανίας, είναι το να κτίσουμε μια Ευρώπη δυνατή με κοινοτικά όργανα και ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Τέλος απηύθυνε κάλεσμα εγρήγορσης σε όλους τους πολίτες του Νομού ενόψει των εκλογών:

Οι πολίτες πρέπει να αναζητήσουν τις αλήθειες σε αυτές τις Ευρωεκλογές και να υποστηρίξουν τις δυνάμεις οι οποίες υπόσχονται τον αγώνα για μια Ευρώπη που θα ενωθεί περισσότερο για να μπορέσει να είναι αποτελεσματική και στον διεθνή ανταγωνισμό που μας βάλλει σήμερα και στο σχεδιασμό πολιτικών, μέσων και πόρων που θα φέρουν ανάπτυξη και απασχόληση. Όσο η Ευρώπη είναι χαλαρή τόσο δεν είναι αποτελεσματική σε τίποτα, και ο μεγαλύτερος σχηματισμός, ο οποίος μπορεί να εγγυηθεί μια τέτοια πορεία είναι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα του οποίου μέλος είναι και η Νέα Δημοκρατία».

Στη συζήτηση επακολούθησε με όσους την παρακολούθησαν εποικοδομητικός διάλογος ενώ παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής κ. Χρ. Κέλλας, ο επίτιμος πρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός κ. Ν. Κατσαρός ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. κ. Δημ. Παπαευθυμίου, πολιτευτές και στελέχη της Ν.Δ. και πλήθος Λαρισαίων που εκδήλωσε έντονο ενδιαφέρον για τα δρώμενα στον χώρο της Ε.Ε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass