Στρατηγικό σχέδιο Μάρκετινγκ για την Λάρισα

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2014 15:22 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:09

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εμπειρικές πρωτογενείς έρευνες με στόχο τη διαμόρφωση του Στρατηγικού Σχεδίου Μάρκετινγκ (ΣΣΜ) για την πόλη της Λάρισας.  Όπως σημειώνεται από τον δήμο Λαρισαίων «το ΣΣΜ υλοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων, της ΔΕΥΑΛ και άλλων φορέων της πόλης από το Εργαστήριο Τουριστικού Σχεδιασμού και Πολιτικής, του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου είναι ο Καθηγητής Αλέξιος Δέφνερ.

Ήδη η πρώτη φάση του Σχεδίου (που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2013) έχει ολοκληρωθεί, και το πρώτο παραδοτέο με τίτλο ‘Ανάλυση’ με 2 τμήματα (Μάρκετινγκ και branding πόλεων και, η Λάρισα και ο ρόλος της στο νέο διεθνοποιημένο περιβάλλον) έχει παραδοθεί στον Δήμο Λαρισαίων, ενώ αναμένεται η αποπεράτωση της δεύτερης φάσης μέχρι το καλοκαίρι του 2014,  η οποία επικεντρώνεται στην παρουσίαση και ανάλυση στατιστικών δεδομένων από τις εμπειρικές έρευνες που πραγματοποιούνται στην Λάρισα».

Όπως επισημαίνει ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος της κύριας ομάδας διαμόρφωσης του Στρατηγικού Σχεδίου Μάρκετινγκ Θεόδωρος Μεταξάς, «η σημασία αυτών των πρωτογενών ερευνών είναι μεγάλη. Οι έρευνες αποσκοπούν στην ουσιαστική και λειτουργική καταγραφή όλων των στοιχείων και χαρακτηριστικών της πόλης αναφορικά με τη συλλογή τόσο πρωτογενών όσο και δευτερογενών δεδομένων. Η πρώτη έρευνα των κατοίκων καθώς και η στατιστική επεξεργασία των δεδομένων ήδη έχει ολοκληρωθεί καθώς έχουν συλλεχθεί περισσότερα από 800 ερωτηματολόγια από 21 γεωγραφικά διαμερίσματα του Δήμου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα σε επισκέπτες της πόλης η οποία υλοποιείται με την πολύτιμη βοήθεια του Συλλόγου Ξενοδόχων της πόλης και ερευνητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας».

Επίσης σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα σε βιομηχανικές επιχειρήσεις που υλοποιείται με τη συνεργασία του Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών. Τέλος πριν από λίγες μέρες και κατόπιν της συνάντησης μελών της ερευνητικής ομάδας με στελέχη του Δήμου Λαρισαίων και του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας, άρχισε και η έρευνα σε εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης. Οι έρευνες αυτές αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μετά το Πάσχα του 2014.

Παράλληλα στο επόμενο χρονικό διάστημα έχουν προγραμματιστεί συνεντεύξεις και επαφές με φορείς και οργανισμούς της πόλης προκειμένου να καταγραφούν απόψεις, θέσεις και προτάσεις σε μείζονα θέματα ανάπτυξης, αναγνωρισιμότητας (branding) καθώς και βελτίωσης της εικόνας της Λάρισας.

Από το Δήμο Λαρισαίων ταυτόχρονα απευθύνεται έκκληση προς τους εμπόρους της Λάρισας να συνεργαστούν με την ερευνητική ομάδα, με την επισήμανση ότι τα στοιχεία που συγκεντρώνονται αφορούν αποκλειστικά τον τρόπο με τον οποίο οι ίδιοι οι έμποροι βλέπουν την πόλη και δεν σχετίζεται με τα προσωπικά ή τα επαγγελματικά τους δεδομένα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Δρ. Θεόδωρος Μεταξάς, είναι Οικονομολόγος ΑΠΘ, Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικής Ανάπτυξης στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.  Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Kingston University U.K (MBA) και στο Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με ειδίκευση στη «Χωροταξία και Περιφερειακή Πολιτική». Από το ίδιο τμήμα έλαβε το Διδακτορικό του με ειδίκευση στην «Αστική Ανάπτυξη και την Ανταγωνιστικότητα Επιχειρήσεων».

Είναι πιστοποιημένος εισηγητής από το Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης (Ε.ΚΕ.ΠΙΣ) και την Ευρωπαϊκή Ένωση σε θέματα «Οικονομίας» και «Τουρισμού». Έχει περισσότερες από 40 δημοσιευμένες εργασίες σε ξένα και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά. Επίσης έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις και εργασίες σε περισσότερα από 30 διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια, ενώ παράλληλα έχει ενεργό συμμετοχή σε 20 ερευνητικά προγράμματα, εθνικού και ευρωπαϊκού σκέλους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass