Όχι στην ιδιωτικοποίηση από σιδηροδρομικούς

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2014 17:25 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:08

Έντονος προβληματισμός και από τους εν ενεργεία σιδηροδρομικούς, τους μεταταχθέντες και τους συνταξιούχους, εκφράστηκε σήμερα, στο μηνιαίο αντάμωμα των σιδηροδρομικών, που έγινε χθες στο Πολιτιστικό Κέντρο Σιδηροδρομικών στην οδό Παλαιολόγου.

Η συγκέντρωση έγινε  με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Συλλόγου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών «Ο Άγιος Φίλιππος». Συζητήθηκαν προβλήματα, όπως:

-Καταβολή αποζημίωσης του Ν993/79 και ΠΔ 410/88 σε μεταφερόμενους υπαλλήλους από ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε άλλες υπηρεσίες. Διακοπή του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ). ΤΑΥΤΕΚΩ (Λειτουργία ΠΕΔΥ-συμβεβλημένοι γιατροί Λάρισας- εφάπαξ, προκαταβολή 8000C κλπ.).

Ηλεκτροκίνηση γραμμής Βόλου - Λάρισας και Παλαιοφάρσαλος- Καλαμπάκας και το ζήτμα της ιδιωτικοποίησης. «Ως γνωστόν η «Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), εκπροσωπώντας όλους τους σιδηροδρομικούς, έχει ταχθεί κατηγορηματικά κατά της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ. που προωθεί η κυβέρνηση ρε εντολή της τρόικας και έχει καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας αιτήσεις για την ακύρωση των ΚΥΑ που μεταβιβάζουν τις μετοχές τους στο ΤΑΙΠΕΔ. Η θέση αυτή των σιδηροδρομικών εκφράζει το κοινό αίσθημα της ελληνικής κοινωνίας που αξιώνει δημόσιο και με κοινωνικό χαρακτήρα σιδηρόδρομο

Η τελική φάση κατάθεσης των τελικών δεσμευτικών προσφορών για την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ROSCO ήταν ο Δεκέμβριος του 2013. Άρα, μέχρι το τέλος το πολύ του 2014 θα έχει ολοκληρωθεί η αποκρατικοποίηση.

Παρά ταύτα οι Περιφέρειες Θεσσαλίας, Πελοποννήσου, Μακεδονίας, Θράκης κλπ. αγωνίζονται και προσπαθούν να εξοικονομήσουν κονδύλια από το καινούριο ΕΣΠΑ, τα περιφερειακά και διευρωπαϊκά προγράμματα, Εθνικούς πόρους του ΟΣΕ κλπ. για να προχωρήσουν τα μεγαλύτερα σχεδιαζόμενα σιδηροδρομικά έργα της Ελλάδας όπως η ηλεκτροδότηση-σηματοδότηση της γραμμής Λάρισα-Βόλος και Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα…να συνδεθεί η Καλαμπάκα με Κοζάνη και Ηγουμενίτσα και η τελευταία με την Καλαμάτα. Σιδηροδρομικό όνειρο η αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας ως διαμετακομιστικός κόμβος της περιοχής σε συνδυασμό σιδηροδρόμου-φέρυ μπόουτ στις διαδρομές Ηγουμενίτσα-Μπρίντιζι Ιταλίας, και Βόλου προς Λαττάκεια Συρίας, Χάιφα Ισραήλ και Σμύρνης Τουρκίας…»

Για το εκδρομικό πρόγραμμα EOT «Τουρισμός για όλους», αυτό θα υλοποιηθεί τον Ιούνιο. Η εκδρομή για την παρακολούθηση της ακολουθίας των Χαιρετισμών, θα γίνει την Παρασκευή 28 Μαρτίου, στην Παναγία της Γορίτσας, στην Αγριά Βόλου. Τέλος, η εκδρομή στο Μουσείο Ελάτειας, στο τρενάκι των Τεμπών και Αμπελάκια, θα γίνει μετά το Πάσχα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass