Βαριές καταδίκες στους ληστές της Αλοννήσου με το …κρις κραφτ

Δημοσίευση: 12 Μαρ 2014 13:58 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 14:06

Βαριές ποινές, που φτάνουν μέχρι τα 28 χρόνια κάθειρξη, επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, στους ληστές της Αλοννήσου, με το…κρις κραφτ. Το δικαστήριο καταδίκασε τους δύο βασικούς «πρωταγωνιστές», τον ένα σε συνολική ποινή 28 χρόνων, με εκτιτέα τα 25 και τον άλλον σε συνολική ποινή 20 χρόνων. Όρισε δε η έφεσή τους να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη και οδηγήθηκαν στις φυλακές, όπου ήδη ήταν προφυλακισμένοι.  Ο τρίτος της παρέας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 3 ετών συνολικά, που μετετράπη προς 5 ευρώ ημερησίως, για δύο πλημμεληματικές πράξεις.

Η ληστεία, που είχε κάνει αίσθηση, πανελληνίως, έγινε στις 24 Αυγούστου 2010 σε τράπεζα της Αλοννήσου, από όπου οι δύο ληστές, με την απειλή καλάσνικοφ, πήραν 1.000.000 ευρώ. Δεν κατάφεραν όμως τελικά, να πάρουν τα λεφτά, που του έπεσαν στον δρόμο, μετά από τροχαίο. Δύο μέρες νωρίτερα, οι δράστες έκλεψαν κρις κραφτ από περιοχή της Εύβοιας και το έφεραν σε σημείο της Αλοννήσου. Η ληστεία έγινε γύρω στις 8 το πρωί και οι δράστες κρατούσαν καλάσνικοφ και φορούσαν κουκούλες και καπέλα.

Βγαίνοντας, με την απειλή των όπλων κατέβασαν διερχόμενο αναβάτη και του πήραν τη μοτοσικλέτα.  Στη συνέχεια τους εμβόλισε ΙΧ, για να τους ακινητοποιήσει και τους πέταξε στο οδόστρωμα. Τότε, τους έπεσαν τα σακίδια και κιβώτιο με όλα τα κλεμμένα τα χρήματα. Ακινητοποίησαν και άλλο αναβάτη μοτοσικλέτας και με το κλεμμένο δίκυκλο, καταδιωκόμενοι από αστυνομικούς με περιπολικό και λιμενικό με άλλο όχημα, πήγαν προς την παραλία. Στο μεταξύ πυροβόλησαν με τα καλάσνικοφ κατά των οχημάτων των διωκτών, προκαλώντας υλικές ζημιές. Τελικά, διέφυγαν με το κρις κραφτ και ο ένας εκ των δραστών συνελήφθη μία ημέρα μετά, στην Αθήνα. Το δικαστήριο, τους δύο βασικούς εκ των ληστών τους έκρινε ενόχους για τις ληστές της τράπεζας και των δύο δικύκλων και για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος των αστυνομικών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass