ΔΕΥΑΛ Σε ένα χρόνο έτοιμη η αποχέτευση στη Φαλάνη

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2014 20:00 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:57

 

Για το εκτελούμενο από την ΔΕΥΑΛ έργο «Αποχέτευση Ακαθάρτων Υδάτων» ενημερώθηκαν οι κάτοικοι της Φαλάνης, σε συνάντηση στο Πνευματικό Κέντρο όπου μίλησαν ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ  Κων. Καλαμπαλίκης, ο γενικός διευθυντής Απόστολος Μπαλογιάννης, η διευθύντρια Τεχνικής Υπηρεσίας  Άννα Ζαχίδου και η επιβλέπουσα του έργου Αικατερίνη Νάκου.

Όπως αναφέρθηκε, οι εργασίες ξεκίνησαν τον Νοέμβριο  2013 και πρόκειται να ολοκληρωθούν τον Απρίλιο 2015.  Ανάδοχος είναι η εταιρεία «Πανηπειρωτική ΑΤΕ».Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» (ΕΠ.ΠΕΡ.Α.Α.), από το Ταμείο Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εθνικούς πόρους και πόρους της ΔΕΥΑ Λάρισας και  έχει προϋπολογισμό 9.212.700 ευρώ.

Αντικείμενο της σύμβασης   είναι η κατασκευή 23.700 μ.  αγωγών αποχέτευσης στη Φαλάνη, οπότε καλύπτεται το δομημένο μέρος του οικισμού και λύνεται το σημαντικό πρόβλημα αποχέτευσης. Η κατασκευή αγωγών αποχέτευσης της Φαλάνης είναι υποέργο ενός συνολικού έργου που περιλαμβάνει την αποχέτευση της Γιάννουλης, την κατασκευή αντλιοστασίου και  κεντρικού αποχετευτικού αγωγού για τη μεταφορά των λυμάτων της Φαλάνης στην μονάδα επεξεργασίας λυμάτων της Γιάννουλης καθώς  και την επέκταση του βιολογικού καθαρισμού της Γιάννουλης.

Κατά την διάρκεια κατασκευής του έργου και ειδικότερα κατά την εκσκαφή παρατηρούνται έντονες και συνεχείς καταπτώσεις εδαφών, γιατί πρόκειται για αμμώδη , μη συνεκτικά εδάφη. Πολλές φορές κατά τις καταπτώσεις δημιουργούνται και βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης με αποτέλεσμα τη διακοπή της υδροδότησης σε τμήματα του οικισμού. Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΛ αποκαθιστούν το συντομότερο δυνατό τα προβλήματα. Όταν απαιτείται κατασκευάζεται ορατό δίκτυο ύδρευσης για την προσωρινή υδροδότηση και με το πέρας των εργασιών της αποχέτευσης κατασκευάζεται νέο δίκτυο ύδρευσης.

Παρόντες στην ενημέρωση ήταν οι αντιδήμαρχοι Αναστάσιος Πρασσάς και  Αθανάσιος Μαμάκος, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Φαλάνης Κ. Λυγούρας και ο αντιπρόεδρος  Ρ. Καρυώτης καθώς και οι πρώην δήμαρχοι Θ. Αλαμανής, Α. Λυγούρας και Δ. Αλατάς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass