ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ 50 ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Ξεκινούν αύριο οι εκλογές στο Ε.Κ.Λ

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2014 21:13 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:53

Του Δημήτρη Βάλλα

Σε εκλογές προχωρά με διαδικασίες που ξεκινούν αύριο Τετάρτη και θα διαρκέσουν μέχρι και μεθαύριο το Εργατικό Κέντρο Λάρισας για την ανάδειξη νέων μελών στη Διοίκηση, στην Ελεγκτική Επιτροπή, αλλά και αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ. Οι εκλογές στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας που αποτελεί τη κορυφαία συνδικαλιστική οργάνωση του Νομού γίνονται κάθε τρία χρόνια και σε αυτές συμμετέχουν με αντιπροσώπους τους τα Σωματεία της δύναμής του τους οποίους έχουν ήδη εκλέξει από πριν.

Πρόκειται για αντιπροσώπους από 50 περίπου Σωματεία, και η συμμετοχή συνήθως στις εκλογικές διαδικασίες παραδοσιακά είναι μεγάλη καθώς αγγίζει σε ποσοστά ακόμα και το 98%. Συνολικά αναμένεται να ψηφίσουν στις κάλπες που θα στηθούν για δύο ημέρες 184 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι.

Τα ψηφοδέλτια και οι παρατάξεις

Στις φετινές εκλογές απουσιάζει το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ, και συνολικά συμμετέχουν τρεις «παρατάξεις»: Συγκεκριμένα η Ταξική Αγωνιστική Ενότητα που υποστηρίζεται από το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΚΕ (ΠΑΣΟΚ) και η Αγωνιστική Κίνηση Εργαζομένων που στηρίζεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι έδρες φέτος έχουν μειωθεί και έγιναν 19 από 23 που ήταν στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση. Τότε το ΠΑΜΕ είχε 20 έδρες και η ΠΑΣΚΕ 3 έδρες.

Εντωμεταξύ με ανακοίνωσή της η εφορευτική επιτροπή που έχει οριστεί προσδιορίζει: Οι εκλογές για την ανάδειξη νέας Διοίκησης, Ελεγκτικής Επιτροπής του ΕΚΝΛ και Αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ, θα γίνουν τις παρακάτω ημέρες και ώρες στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας:

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014, από τις 11 το πρωί έως τις 7 το βράδυ

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014, από τις 11 το πρωί έως τις 7 το βράδυ

Οι αντιπρόσωποι για να ψηφίσουν πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα και βιβλιάριο ασθενείας.

Δραματική η κατάσταση Εντωμεταξύ, παρουσιάζοντας ανάγλυφα και την όλη κατάσταση που επικρατεί στον εργασιακό χώρο, ο άνθρωπος που ήταν στην προεδρία του ΕΚΛ την περασμένη τριετία, ο κ. Τάσος Τσιαπλές, θα μας μιλήσει για την εμπειρία που απεκόμισε τονίζοντας ότι αυτή είναι…δραματική. «Οι εξελίξεις που ακλούθησαν, θα μας πει, επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις μας, ότι ξεκίνησε ένας αντεργατικός κατήφορος που πλέον δεν θα έχει τέλος και θα πρέπει να υπάρξει οργανωμένος ξεσηκωμός της εργατικής τάξης για να ανατρέψει αντιλαϊκές κυβερνήσεις και πολιτικές. Η ανεργία εκτινάχθηκε στα ύψη, αποδεκατίστηκαν μισθοί, συντάξεις και επιδόματα ανεργίας. Ακόμα πολλές επιχειρήσεις, επέβαλαν την εκ περιτροπής εργασία, ενώ σε πολλές απο αυτές οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για μήνες. Προωθήθηκαν νέες αντιλαϊκές ανατροπές, όπως συγκεκριμένα στη δημόσια Υγεία-Πρόνοια, εμπορευματοποίηση και ταξικοί φραγμοί στην Παιδεία, στο δικαίωμα των εργατικών οικογενειών για διακοπές, στα προγράμματα λαϊκής στέγης . Ακόμα, επιβλήθηκαν δυσβάσταχτοι φόροι και χαράτσια, αυξήθηκαν τα όρια συνταξιοδότησης και εντάθηκε η εργοδοτική και η κρατική τρομοκρατία και οι διώξεις. Το γεγονός, κατέληξε, ότι χιλιάδες συνάδελφοί μας δεν έχουν δουλειά για μεγάλο διάστημα, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την διατροφή, την θέρμανση, να πληρώσουν τα χαράτσια, τη ΔΕΗ , το δάνειο , τις σπουδές των παιδιών τους και βυθίζονται όλο και περισσότερο στη φτώχεια, δεν είναι χαρακτηριστικά ανθρωπιστικής κρίσης, αλλά τα αποτελέσματα της βαθιάς και αξεπέραστης κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος, που θυσιάζει τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, προκειμένου να αποκομίσει όσο γίνεται μεγαλύτερα κέρδη η αστική τάξη. Γι’ αυτό χρειάζεται η ανασυγκρότηση σε ταξική κατεύθυνση του εργατικού κινήματος με γερά και μαζικά σωματεία και η οικοδόμηση της συμμαχίας μας με τους μικρούς αγρότες και τους επαγγελματοβιοτέχνες , για να αλλάξουμε αυτή την άθλια κατάσταση ριζικά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass