Λαρισαία καθηγήτρια τραυματίας στα επεισόδια της Αθήνας

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2014 16:22 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:50

Εξιτήριο από το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» έλαβε πριν λίγη ώρα η Λαρισαία καθηγήτρια Δήμητρα Κόκοβα που τραυματίσθηκε το πρωί όταν δέχθηκε επίθεση από αστυνομικούς των ΜΑΤ στο πλαίσιο πανελλαδικής διαμαρτυρίας καθηγητών στο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Λαρισαίοι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στο συλλαλητήριο, με αφορμή την εκπνοή του 8μηνου της διαθεσιμότητας που τέθηκαν καθηγητές της τεχνικής εκπαίδευσης το περασμένο καλοκαίρι . Το συλλαλητήριο έγινε στο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης  μετά και την έκδοση απόφαση του υπουργού Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος σήμερα συναντιέται με την Τρόικα.

Η Κ. Κόκοβα, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Εκπαιδευτικών Λάρισας, τραυματίσθηκε όταν δυνάμεις των ΜΑΤ χρησιμοποιώντας βία απώθησαν τους εκπαιδευτικούς από τον αύλειο χώρο του υπουργείο, με αποτέλεσμα η κ. Κόκοβα, μεταξύ άλλων εκπαιδευτικών να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο.

ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή την  εξέλιξη το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως «καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την άγρια επίθεση που δέχθηκαν σήμερα στην Αθήνα οι εκπαιδευτικοί, οι σχολικοί φύλακες και οι καθαρίστριες στον αγώνα για το δικαίωμά τους στην εργασία. Η συγκυβέρνηση  ΝΔ – ΠΑΣΟΚ έδειξε άλλη μια φορά με τον πιο άγριο και ανάλγητο τρόπο, πώς εννοεί την δημοκρατία και το δικαίωμα των εργαζομένων  να διεκδικούν και να διαδηλώνουν  για τα κατοχυρωμένα δικαιώματά τους. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου απάντησε σε όλα αυτά με προσαγωγές, κακοποιήσεις, στέλνοντας στο νοσοκομείο συναδέλφους εκπαιδευτικούς. Η βία και η τρομοκρατία αποτελούν το κύκνειο άσμα της καταρρέουσας κυβέρνησης.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, στους σχολικούς φύλακες και στις καθαρίστριες. Απαιτούμε να μην ασκηθεί καμία δίωξη στους προσαχθέντες και να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενος.

Δηλώνουμε ότι η δικαίωση του αγώνα θα έρθει όταν επαναλειτουργήσουν όλοι οι τομείς και οι ειδικότητες που καταργήθηκαν, επιστρέψουν όλοι οι εκπαιδευτικοί στις θέσεις τους και δεν απολυθεί κανείς άλλος εργαζόμενος.

Το χρέος μας ως κοινωνία είναι να υπερασπίσουμε όλους τους ανθρώπους της εργασίας και του μόχθου, αυτούς που απολύει, διαλύει και πλήττει αυτή η βάρβαρη μνημονιακή και αντιλαϊκή πολιτική. Αυτό το χρέος εμείς υπηρετούμε και όχι το χρέος προς τους δανειστές και τους πιστωτές» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass