ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΧΟΡΗΓΩΝ, ΑΝEΦΕΡΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Κέντρο Στήριξης και Σπίτι Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών στη Λάρισα

* Αυξάνονται ραγδαία οι ανάγκες και το 2013 ο Οργανισμός στήριξε 63.000 παιδιά

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2014 2:20 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:49
Της Λένας Κισσάβου
Κέντρο Στήριξης, Σπίτι Ημερήσιας Φροντίδας, Εθελοντικό Εργαστήρι καθώς και χώρο αποθήκης για τη συγκέντρωση υλικού προσφοράς, είναι οι στόχοι που προωθούνται να δημιουργήσει στη Λάρισα, ο Οργανισμός «Χαμόγελο του παιδιού», σύμφωνα με τον πρόεδρο αυτού, κ. Κώστα Γιαννόπουλο, ο οποίος έδωσε χθες συνέντευξη τύπου, σε χώρο της καφετέριας «Πασαρέλα» στην πόλη μας.
Η επίσκεψή του, στη Λάρισα, αποσκοπούσε στο να διερευνήσει τις δομές που μπορεί να αναπτυχθούν στη Λάρισα, μετά από τη μεγάλη κινητοποίηση εθελοντών να στηρίξουν το εγχείρημα, καθώς και να ενημερώσει τους πολίτες για τις δράσεις του «Χαμόγελο του Παιδιού» σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε επίσης χθες, στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο.
«Η Λάρισα και η Θεσσαλία γενικότερα, είναι περιοχές που δεν έχουμε καλύψει με τη φυσική μας παρουσία, αν και αρκετές φορές κληθήκαμε να βοηθήσουμε και να αναλάβουμε δράση, σε περιστατικά που παρουσιάστηκαν σε αυτή. Ήταν πραγματικά πολύ σημαντικό για εμάς, που η Λάρισα μας κάλεσε και ανέπτυξε μια μεγάλη δυναμική στήριξης ίδρυσης δομών μας…» τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος.
Ανάφερε, ότι οι ανάγκες στήριξης σε παιδιά και στις οικογένειές τους, αυξάνονται ραγδαία, μέσα σε αυτές τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν στην χώρας μας και ο Οργανισμός δέχεται συνεχώς κλήσεις βοήθειας, υποστηρίζοντας ότι: « Το Χαμόγελο του Παιδιού», ανήκει σε όλους και όχι σε μια κλίκα φιλάνθρωπων. Εχει ανάγκη όλους τους ανθρώπους της πόλης και δεν απαξιώνει κανένα θεσμό, αντιθέτως τους στηρίζει και έρχεται να τους ενισχύσει και να βοηθήσει όπου υπάρχουν ελλείψεις, αλλά και να πιέσει την πολιτεία σε θέματα πρόνοιας. Ετσι είναι απαραίτητη για τη δράση του η συνεργασία με την Αστυνομία, με την Εισαγγελία, τα Νοσοκομεία..».
Εύχομαι να γίνει η Λάρισα το πρότυπο Χαμόγελου του Παιδιού, στην Ελλάδα».
 ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΚΡΗ ΜΑΡΙΑ
Ερωτηθείς για την εξέλιξη της υπόθεσης της μικρής Μαρίας, που βρέθηκε σε καταυλισμό τσιγγάνων στα Φάρσαλα, ο κ. Γιαννόπουλος, ανάφερε ότι αναμένεται η εκδίκαση της υπόθεση σύντομα, τονίζοντας ότι «Η δικαιοσύνη θα κρίνει πιο είναι το καλύτερο για το παιδί...», ενημερώνοντας παράλληλά ότι αυτή τη στιγμή το παιδί φιλοξενείται σε στέγη του Χαμόγελου του παιδιού (κάπου στη νότια Ελλάδα), το οποίο έχει και την επιμέλειά της.
«Το παιδί δεν ζήτησε κανέναν... » , απάντησε ο κ. Γιαννόπουλος σε ερώτηση αν ζητά τους γονείς της και συμπλήρωσε: « Είναι χαρούμενο, διεκδικητικό και έχει τη δική του προσωπικότητα. Δεν εξέφρασε τη διάθεση να γυρίσει πίσω. Αντιθέτως όταν χρειάστηκε να τη μεταφέρουμε σε ιατρικό χώρο για κάποιες εξετάσεις, δεν ήθελε να φύγει...».
63.000 παιδιά στήριξε
ο Οργανισμός το 2013
Παρουσιάζοντας έναν απολογισμό δράσης , ο κ. Γιαννόπουλος, υποστήριξε ότι το 2013 το Χαμόγελο του Παιδιού στήριξε πανελλήνια 63.000 παιδιά, ενώ αντίστοιχα το 2012 ήταν 41.897 παιδιά και το 2011, 23.202 παιδιά.«Οι αριθμοί και μόνο μαρτυρούν τη ραγδαία αύξηση των περιστατικών που χρειάστηκαν βοήθεια», υποστήριξε.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης την ίδια μέρα στο «Χατζηγιάννειο», ο πρόεδρος, αναφέρθηκε σε στατιστικά στοιχεία, όσο αφορά στις δράσεις του Οργανισμού και μεταξύ άλλων επεσήμανε τα εξής: «Συνολικά το 2012, μέσω των δράσεών μας, υποστηρίχθηκαν 41.897 παιδιά και οι οικογένειές τους πανελλαδικά. Το 2011 υποστηρίχθηκαν συνολικά 23.202 παιδιά, Αύξηση της τάξεως του 80,5%
Αυτή τη στιγμή ο Οργανισμός διαθέτει 380 εξειδικευμένους επαγγελματίες, 1.800 ενεργούς εθελοντές και υλοποιεί 14 δράσεις πανελλαδικά», για τις οποίες αναλυτικά τόνισε:
«Λειτουργούν δεκατρία σπίτια, για παιδιά που έχουν απομακρυνθεί από το οικογενειακό τους περιβάλλον, κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Συνολικά φιλοξενούν 356 παιδιά.
-Η Εθνική Γραμμή για Παιδιά SOS, 1056 δέχτηκε 120.617 κλήσεις, το α’ εξάμηνο του 2013.
- 8.910 παιδιά και οι οικογένειές τους ενισχύθηκαν σε όλη την Ελλάδα με τρόφιμα, είδη ένδυσης, υπόδησης και κάθε τι άλλο απαραίτητο.
-Χειριστήκαμε 127 περιστατικά εξαφανίσεων παιδιών. Η Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 δέχτηκε 6.991 κλήσεις.
- 637 παιδιά (κάλυψη 1.510 αιτημάτων) με σοβαρά προβλήματα υγείας και οι οικογένειές τους βρήκαν λύσεις με την παρέμβασή και κινητοποίησή μας.
-Πραγματοποιήσαμε προληπτική ιατρική σε 6.999 παιδιά με τις 3 κινητές μονάδες του οργανισμού μας
-2.472 παιδιά διακομίστηκαν με τις κινητές ιατρικές μονάδες του οργανισμού μας πανελλαδικά
- 2.663 παιδιά και γονείς μίλησαν και συναντήθηκαν με Ψυχολόγους μας για την επίλυση σοβαρών προβλημάτων κ.α.».
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ
Για τον Εθελοντικό Οργανισμό για τα παιδιά, του Χαμόγελου του Παιδιού, μίλησε κατά την εκδήλωση ο κ. Χ. Μουχτάρης, υπεύθυνος Εθελοντών Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι: « Όλες οι δράσεις του Οργανισμού υλοποιούνται χάρη στην πολύτιμη στήριξη απλών ανθρώπων και εταιριών, οι οποίοι με γνώμονα την αγάπη τους για τα παιδιά στηρίζουν 18 χρόνια τώρα τον καθημερινό μας αγώνα.
Για το έτος 2013 στον Εθελοντικό Οργανισμό συμμετείχαν ενεργά 1.855 εθελοντές οι οποίοι αφιέρωσαν 48.999 ώρες στις δράσεις μας.
Οι εθελοντές αποτελούν κινητήρια δύναμη για τη δράση του Οργανισμού καθώς βοηθούν σημαντικά και καθημερινά για την προστασία και φροντίδα των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο.
Τομείς Εθελοντισμού: ομάδα γραφείου, ομάδα εκδηλώσεων,
Ομάδα καλλιτεχνικού δημιουργικού εργαστηρίου, ομάδα δημιουργικής απασχόλησης στα νοσοκομεία, φροντίδας παιδιών σε νοσοκομεία , ομάδα σπιτιού φιλοξενίας, ομάδα κέντρου στήριξης, εθελοντές αιμοδότες και εθελοντική προσφορά ανάλογα με την επαγγελματική ιδιότητα.
Η προσπάθεια στη Λάρισα καταρχήν για τη δημιουργία γραφείου και μιας μονάδας Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» χρειάζεται την ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτών της Λάρισας .
Στόχος μας είναι η καινούργια προσπάθεια που ξεκινάει στη Λάρισα να μπορέσει να υποστηρίξει όλες αυτές τις δράσεις και να ευαισθητοποιήσει αλλά και να εκπαιδεύσει κάθε πολίτη που θέλει να συμμετέχει στη δράση του Εθελοντικού Οργανισμού για τα παιδιά».
Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν ο ιδιοκτήτης της «allwin» κ. Στ. Μπουχώρης, ο συνεργάτης αυτής κ. Φώτης Βακιρτζηδέλης ενώ παρευρέθηκαν η αντιπεριφερειάρχης κ. Ρένα Καραλαριώτου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Λίτσα Λιακούλη, κ. Χρ. Καλομπάτσος, η αντιδήμαρχος κ. Μαρία Κωτάκου κ.α.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass