Νέος μητροπολίτης Κατερίνης και Πλαταμώνα

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2014 16:59 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:48

Νέος μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος εξελέγη σήμερα από την Ιερά Σύνοδο της ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο αρχιμανδρίτης Γεώργιος Χρυσοστόμου, πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας. Μέχρι σήμερα τοποτηρητής της μητρόπολης Κίτρους είναι ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος.

Η ιερά σύνοδος  συνήλθε, στην τρίτη έκτακτη συνεδρία της, υπό την προεδρία του μακαριότατου αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, στην αίθουσα συνεδριών της Ιεράς Συνόδου της ιεραρχίας.

Ο θεοφιλέστατος εψηφισμένος μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος Χρυσοστόμου διακόνησε από το 1995 μέχρι σήμερα ως πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας. Χρημάτισε καθηγητής της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης (1995-2007) και είναι καθηγητής από το 2008 μέχρι σήμερα στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, με γνωστικό αντικείμενο το μάθημα της «Λειτουργικής».

Συνέγραψε 6 βιβλία και 50 επιστημονικά άρθρα σε ελληνικά και ξένα περιοδικά, ενώ επιμελήθηκε πολλές επιστημονικές εκδόσεις. Διοργάνωσε 30 επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες, ενώ έλαβε μέρος ως εισηγητής σε πολλά επιστημονικά συνέδρια και επιμορφωτικά σεμινάρια.

Κατά καιρούς κατείχε διάφορες επιτελικές θέσεις στην εκκλησιαστική διοίκηση στη Θεσσαλονίκη και στη Βέροια. Χειροτονήθηκε διάκονος (1989) και πρεσβύτερος (1990) στη Θεσσαλονίκη. Διάκονος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης (1989-1990), έγινε Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Θεσσαλονίκης (1990-1994) και του ομώνυμου Ναού της Βέροιας (1995-σήμερα). Είναι μέλος εκκλησιαστικών και ακαδημαϊκών αποστολών στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, ενώ ομιλεί αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ρωσικά.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass