Με τον Αθ. Τσαυτάρη οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας

Δημοσίευση: 20 Φεβ 2014 13:21 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:37

Η Κίνηση των «Ενεργών Πολιτών Λάρισας» δραστηριοποιείται εδώ και δύο χρόνια στις διανομές προϊόντων «Χωρίς Μεσάζοντες» με σκοπό την ενίσχυση των παραγωγών και μεταποιητών της χώρας μας, τη διάθεση φθηνών και ποιοτικών προϊόντων, αλλά και την προσφορά στους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες. Για το σκοπό αυτό μετέχει ενεργά και στις κοινές δράσεις μεταξύ των Κινήσεων Πολιτών που διέπονται από τις ίδιες αρχές και αξίες σε όλη την Ελλάδα και απαρτίζουν την «Συν-Κίνηση».

Θέλοντας να δυναμώσουν και να κατοχυρώσουν θεσμικά τις δράσεις αυτές, οι «ΕνΠοΛ» απέστειλαν ηλεκτρονική επιστολή στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και επιδίωξαν συνάντηση με την ηγεσία του για να θεσμοθετηθούν κριτήρια και προϋποθέσεις προκειμένου να διατίθενται  χωρίς εμπόδια προϊόντα από τους παραγωγούς και τους μικρομεταποιητές στους καταναλωτές.

Αντιπροσωπεία της Κίνησης και της ομάδας προϊόντων των «ΕνΠοΛ» συναντήθηκε με τον υπουργό Αθ. Τσαυτάρη, στο περιθώριο της Agrotica, στον οποίο παραδόθηκε κείμενο με συγκεκριμένες προτάσεις και θέσεις για το θέμα. Επίσης, του αναφέρθηκε ότι στόχος των «ΕνΠολ» καθώς και πολλών άλλων κινήσεων πολιτών, είναι η διάδοση των ελληνικών προϊόντων, των ελληνικών ποικιλιών, η στήριξη των παραγωγών και ταυτόχρονα της ελληνικής οικονομίας και πάνω απ’ όλα η μείωση του απαράδεκτου φαινομένου των «ελληνοποιήσεων».

Ο υπουργός επιφυλάχθηκε να μελετήσει τις προτάσεις και υποσχέθηκε να συζητήσει εκτενέστερα το θέμα σε νέα συνάντηση μαζί τους, αφού καταγραφούν και οι σχετικές προτάσεις και επιθυμίες και των υπόλοιπων μελών των Κινήσεων της χώρας στην 3η Πανελλήνια συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Κατερίνη. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass