«Πρωταγωνιστής» ο δικηγορικός σύλλογος

Δημοσίευση: 19 Φεβ 2014 22:53 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:37

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας είχε ρόλο πρωταγωνιστή σε κεντρικό επίπεδο», υπογράμμισε  σήμερα το βράδυ, σε συγκέντρωση δικηγόρων, στο μέγαρο δικηγόρων Λάρισας, ο υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Δημ. Κατσαρός.

Κάνοντας και απολογισμό της απελθούσας τριετίας, σημείωσε επίσης:

Στην  Ελλάδα, στη κοιτίδα των αξιών του Ευρωπαϊκού πολιτισμού, δεν είναι λίγες οι φορές  που το Σύνταγμα παραβιάζεται χάριν της δημοσιονομικής πειθαρχίας. Το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα δικαστικής προστασίας τέθηκε εκποδών, ενώ το τεκμήριο αθωότητας υποχωρεί. Παράλληλα βιώνουμε μια θύελλα φόρων σε βάρος εργαζομένων και ελεύθερων επαγγελματιών. Αποτέλεσμα αυτής της  πρωτοφανούς φορολόγησης είναι η διαβίωση κάτω του ορίου της φτώχειας για μεγάλα τμήματα της κοινωνίας.

Στα θέματα της Δικαιοσύνης με σειρά  ρυθμίσεων και δυστυχώς με δικαστικές αποφάσεις, καταργήθηκε η περιορίσθηκε το δικαίωμα δικαστικής προστασίας.

         …….Πρέπει να προσδιορίσουμε εμείς τους όρους της συζήτησης και το πεδίο της σύγκρουσης με τη κάθε κυβέρνηση. Να γίνουμε πραγματικά ενοχλητικοί και επικίνδυνοι, να την «ξεμπροστιάσουμε» στα όργανα των ευρωπαϊκών θεσμών, όπου αυτή υποκρίνεται ότι λαμβάνει μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών. Να αποδείξουμε ότι πράττει ακριβώς το αντίθετο. Ότι δεν συμμορφώνεται με τις πιλοτικές αποφάσεις του ΕΔΔΑ για την επιτάχυνση στη διαδικασία απονομής της δικαιοσύνης και παραβιάζει συστηματικά την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

……………… 

Σε επίπεδο τοπικό, θέσαμε τις βάσεις για μια ακόμη πιο δημιουργική πορεία. …………..Δίδουμε το «επιστημονικό μέρισμα» το οποίο είναι αναγκαίο στο μαχόμενο και νέο δικηγόρο και μεταφράζεται σε οικονομική του υποστήριξη. Με  πανελλήνια νομικά συνέδρια στη πόλη μας, με πληθώρα εκδηλώσεων και ημερίδων, προσφέραμε με δαπάνη του συλλόγου κάθε ζήτημα του γνωστικού αντικειμένου της επιστήμης μας στη διάθεση του επαγγελματία δικηγόρου. Με κεφάλαια του συλλόγου μας και του Επιμελητηρίου Λάρισας, ιδρύσαμε το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών στη πόλη μας, με στόχο  την εμπέδωση της Διαμεσολάβησης, αυτού του ευρωπαϊκού θεσμού εναλλακτικής επίλυσης διαφορών, στην περιοχή της Θεσσαλίας. Παρέχουμε  δωρεάν πρόσβαση σε τρείς τράπεζες νομικών πληροφοριών. Δημιουργούμε πάσης φύσεως υποδομές που διευκολύνουν την επαγγελματική  καθημερινότητα των συναδέλφων. Με την μηχανοργάνωση των δικαστηρίων, τη σύνδεση με την ιστοσελίδα μας και την ολοκλήρωση της ανάπτυξης των ηλεκτρονικών συστημάτων. Στη δύσκολη αυτή συγκυρία έμπρακτα λοιπόν και με πλήθος δράσεων στηρίζουμε  τις επαγγελματικές προσπάθειες του κάθε συναδέλφου.

 

   Μέσα σ’ αυτό το ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα που βιώσαμε τα τελευταία χρόνια, δεν μείναμε με σταυρωμένα τα χέρια. Ούτε απαθείς, ούτε μίζεροι παρατηρητές των εξελίξεων. Παλέψαμε απέναντι σε κάθε αντιξοότητα.

 

 

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας είχε ρόλο πρωταγωνιστή σε κεντρικό επίπεδο. Εκεί που δίδονται οι μάχες, άλλες από τις οποίες κερδίζονται και άλλες χάνονται. Με συμμετοχή και παρουσία σε όλα τα συλλογικά όργανα του κλάδου. Με πλήθος προτάσεων για όλα τα μεγάλα θέματα. Δεν υπήρξε θέμα μεγάλο η μικρό που να μη τύχει επεξεργασίας από το σύλλογό μας. Εκπροσωπώντας πάντα το δικηγορικό σώμα στη Βουλή. Όταν ψηφίζονταν νομοσχέδια που αφορούσαν τον κλάδο και τη Δικαιοσύνη. Στα συλλογικά όργανα του κλάδου, η γνώμη του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας είχε ξεχωριστή σημασία. Στις μεγάλες αντιπαραθέσεις επίσης είχαμε τον δικό μας λόγο στη βάση της σύνθεσης, της ενότητας και της αποφυγής της διάσπασης του σώματος, η οποία κάποιες φορές θεωρήθηκε αναπότρεπτη. Οι σύλλογοι της περιφέρειας ακουμπούσαν τις ελπίδες τους με εμπιστοσύνη στο σύλλογό μας. Οι μεγάλοι σύλλογοι πολύ δύσκολα μας αγνοούσαν. Και οι μεν και οι δε γνώριζαν κάτι πολύ σημαντικό. Οτι είχαμε ισχυρή βούληση και αρκετά αποθέματα δυνάμεων. Κυρίως γνώριζαν ότι δεν αποφεύγαμε να πιάνουμε στα χέρια μας «καυτές πατάτες», οι οποίες την τριετία αυτή έπεφταν με ρυθμούς χειμερινής βροχής. Η συμβολή του συλλόγου μας αυτή τη δύσκολη τριετία αναγνωρίζεται από όλους και αυτό είναι κοινή παραδοχή. Παράλληλα είναι και μια θετική παράμετρος για καλύτερη πορεία στο μέλλον στα μεγάλα θέματα.

 

                Τελειώνοντας, ας μου επιτραπεί και μια μικρή προσωπική αναφορά. Απευθύνομαι με ιδιαίτερη εκτίμηση σε όλες και όλους. Έχω τη βούληση και τη δύναμη να συνεχίσω τη συλλογική προσπάθεια που έγινε την τριετία που σε λίγες ημέρες παρέρχεται. Έχω ακόμη την εμπειρία και τη γνώση των ζητημάτων και των προτεραιοτήτων του συλλόγου, του κλάδου και της Δικαιοσύνης. Υπάρχουν αποτυπωμένα πολύ συγκεκριμένα δείγματα γραφής, της ιδιαίτερα δύσκολης αυτής τριετίας και αφορούν το πρόσωπό μου. Αυτά αποδεικνύουν πιστεύω τη δυνατότητά μου να κάνω βάσιμες προτάσεις για τα προβλήματα. Ακόμη, να καταβάλω, κινούμενος στα όρια των ανθρωπίνων αντοχών, καθημερινές, επίμονες αλλά και αποτελεσματικές προσπάθειες. Τα ίδια αυτά δείγματα γραφής αποδεικνύουν και κάτι άλλο. Το πως διαχειρίστηκα την τριετία αυτή, το αξίωμα του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, σε σχέση με την επαγγελματική μου δραστηριότητα. Ειδικά αυτό το τελευταίο, δύσκολα μπορεί να αμφισβητηθεί με επιχειρήματα.

               Μ’ αυτά τα λόγια, ευπρόσωπα ζητώ και πάλι την ψήφος σας στις εκλογές της Κυριακής και την ανανέωση της εμπιστοσύνης σας προς το πρόσωπό μου.

         

Οι υποψήφιοι σύμβουλοι, που στηρίζουν τον κ. Δ. Κατσαρό, είναι: Αγγελακοπούλου Ιουλία, Αστερίου Φώτιος, Γραβάνης Αντώνιος, Δόκου Σουλτάνα, Καλογεράς Στυλιανός, Μπραζιώτης Χρήστος, Νασιακόπουλος Γεώργιος, Σουλακούδης Κυριάκος, Τσάτσαρος Τρύφων, Τσιάμπας Ιωάννης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass