Νέος δρόμος από τον Κίσσαβο προς την παραλιακή ζώνη της Αγιάς

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2014 18:38 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:27

 

Νέο δρόμο που συνδέει τον ορεινό όγκο του Κισσάβου με την παραλιακή ζώνη της Αγιάς πρόκειται να κατασκευάσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμβάλλοντας περαιτέρω στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 4 εκατ. ευρώ ενέταξε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με σημερινή του απόφαση. Ο νέος δρόμος μήκους 16,6 χιλιομέτρων ξεκινά από την Ανατολή Αγιάς με κατεύθυνση προς τη Μελιβοία, περνώντας περιμετρικά από το Μεγαλόβρυσο και ακολουθώντας υφιστάμενο δασικό οδικό δίκτυο, ώστε να μην επιβαρυνθεί το περιβάλλον.

 Παρόντες κατά την ένταξη του έργου ήταν ακόμη ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Κιλελέρ κ. Ρϊζος Κομήτσας, ο πρόεδρος τους δημοτικού συμβουλίου Αγιάς κ. Γιάννης Αργυρούλης, ο πρώην δήμαρχος Λακέρειας και δημοτικός σύμβουλος Αγιάς κ. Κυριάκος Πατσάς και ο διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Λάρισας κ. Χρήστος Λυτροκάπης.

 ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

 Το αντικείμενο του έργου οδοποιίας είναι η ταχύτερη σύνδεση των οικισμών Ανατολής και Μεγαλόβρυσου (ορεινών παραθεριστικών θέρετρων) του Κισσάβου  μέσω Μελιβοίας ή μέσω Άνω Σωτηρίτσας με τα παράλια της Περ/κής Ενότητας Λάρισας (και το αντίστροφο) ,συνολικού μήκους 16.600 μ. Για την κατασκευή του δρόμου αυτού σε όλο το μήκος θα εφαρμοσθεί η διατομή 5,5-6μ/6,5-7μ και επενδεδυμένη τάφρος, όπου αυτή απαιτείται. Ποιο αναλυτικά θα γίνουν εργασίες διαπλάτυνσης των υφιστάμενων στενών συνδέσεων με την εκτέλεση των εργασιών των χωματουργικών, τεχνικών(σωληνωτών οχετών-κιβοτοειδών οχετών-τοίχων αντιστήριξης), οδοστρωσίας και το μεγαλύτερο μέρος(σε πρώτη φάση) των ασφαλτικών και της σήμανσης.

 Στόχος είναι η βελτίωση της κυκλοφοριακής ικανότητας στον δρόμο από Ανατολή προς Μεγαλόβρυσο έως Μελιβοία και μέσω Μελιβοίας ή μέσω Άνω Σωτηρίτσας με τα παράλια της Περ/κής Ενότητας Λάρισας(και το αντίστροφο).  Ακόμη η μείωση της επικινδυνότητας & η ενίσχυση των δυνατοτήτων ανάπτυξης των δραστηριοτήτων των κατοίκων της περιοχής, τουριστικές – αγροτικές – κτηνοτροφικές –αναψυχής-εναλλακτικός τουρισμός-σπορ του βουνού και της θάλασσας  καθώς και η διέξοδος προς τα παράλια. Επιπλέον γίνεται ακόμη πιο εύκολη η σύνδεση Κισσάβου με περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass