ΕΝΩ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

Η Αντιπεριφέρεια το ζήτησε, ο σύλλογος αρνήθηκε...

*Η Ρ. Καραλαριώτου εξηγεί για το ακινητοποιημένο όχημα εξυπηρέτησης αναπήρων *Ο Ντ. Διαμάντος υπόσχεται επαναφορά του ειδικού οχήματος σε λειτουργία

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2014 1:57 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:26
 
«Σας διαβεβαιώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι και τη φετινή σχολική χρονιά ικανοποιήθηκαν όλα τα αιτήματα για μεταφορά μαθητών με ειδικές ανάγκες από και προς τα σχολεία τους, με μίσθωση οχημάτων Δ.Χ. , ταξί, λεωφορείων», αναφέρεται σε απαντητική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Ρένας Καραλαριώτου. Η απάντηση αφορούσε σε χθεσινό δημοσίευμα της «Ε» σχετικά με το ειδικό όχημα του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Αναπήρων Πολιτών, το οποίο παραμένει φέτος ακινητοποιημένο λόγω έλλειψης πόρων.
Για το ειδικό όχημα, στην ανακοίνωση της αντιπεριφερειάρχη σημειώνεται ότι «το μισθώναμε τα προηγούμενα χρόνια, φέτος όμως ο Σύλλογος δεν επιθυμούσε να το διαθέσει για μίσθωση στην Περιφέρεια, παρόλο που από τη πλευρά μας το ζητήσαμε, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, για τη μεταφορά των μαθητών. Δεν γνωρίζουμε τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε τη φετινή χρονιά από τον Σύλλογο η μη διάθεση του εν λόγω οχήματος προς μίσθωση.
Από την πλευρά μας, ως Περιφέρεια Θεσσαλίας- Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας κινηθήκαμε άμεσα από την αρχή της χρονιάς ώστε τα παιδιά να μην χάσουν ούτε μία μέρα από τα μαθήματά τους και προχωρήσαμε στη μίσθωση άλλων οχημάτων.
Από την αρχή της θητείας μας ως Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, σταθήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις κοντά στους μαθητές με ειδικές ανάγκες, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την ομαλή και απρόσκοπτη καθημερινή μεταφορά τους από και προς τα σχολεία τους».
*Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι στο ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε δεν χρεωνόταν ευθύνη στην Αντιπεριφέρεια για την ακινητοποίηση του οχήματος, καθώς ούτε από τον Σύλλογο Αναπήρων Πολιτών διατυπώθηκε κάποιο παράπονο. Αντιθέτως ανέφεραν ότι χάρη στις πιστώσεις που διατίθενταν μέσω της Αντιπεριφέρειας για τη μεταφορά των μαθητών με ειδικές ανάγκες καλυπτόταν το μεγαλύτερο μέρος των λειτουργικών εξόδων του αυτοκινήτου, το οποίο έτσι εξυπηρετούσε και τις μετακινήσεις των υπόλοιπων αναπήρων. Όταν όμως οι σχετικές δαπάνες μειώθηκαν, ο σύλλογος βρέθηκε σε αδυναμία να κινήσει το όχημα. Και η μείωση προφανώς δεν είναι απόφαση της Αντιπεριφέρειας αλλά γενικότερη.
Ο σύλλογος πάντως, ζήτησε τη συνεργασία της αυτοδιοίκησης για την επαναλειτουργία του οχήματος, μέσω προγραμματικής σύμβασης ή με τυχόν άλλο τρόπο.
Ο κ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΣ
Με δήλωσή του για το ίδιο θέμα, ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «νέ@ Λάρισα» Κων. Διαμάντος, αναφέρει τα ακόλουθα: «Σε μία κοινωνία που πρέπει να είναι ανοιχτή και αλληλέγγυα, αποτελεί πρόκληση να παραμένει ακινητοποιημένο από τον περασμένο Σεπτέμβριο το ειδικό αυτοκίνητο του Πανθεσσαλικού Συλλόγου Αναπήρων Πολιτών. Όταν μάλιστα είναι και το μοναδικό όχημα στη Λάρισα και την ευρύτερη περιοχή που έχει πολλές δυνατότητες εξυπηρέτησης (τη δυνατότητα με ράμπα ανόδου και δυνατότητα φόρτωσης αναπηρικών αμαξιδίων δίχως να κατέβει ο χρήστης τους).
Η απόφαση διακοπής της χρηματοδότησης για τη μεταφορά μαθητών με αναπηρία από την Αντιπεριφέρεια Λάρισας ακινητοποίησε το ειδικό αυτοκίνητο αφού, τα κύρια έσοδα ήταν από κει. Και έτσι, μπορούσε και εξυπηρετούσε επιπλέον και ανάγκες ενηλίκων με σοβαρά κινητικά προβλήματα.
Ο νέος Δήμος, με άμεση προτεραιότητα στις κοινωνικές ανάγκες των πολιτών και ιδιαίτερα σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη βοήθειας, θα επαναφέρει στην κίνηση το ειδικό 8θέσιο όχημα με κάθε δυνατό τρόπο (με διάθεση πόρων ή προσωπικού).
Σε συνεργασία πάντα, με τους φορείς του αναπηρικού κινήματος. Διότι, πρέπει στην πόλη μας να επαναφέρουμε στην πράξη και στην ουσία και όχι στα λόγια, ώστε να γίνει νοοτροπία και τρόπος συμπεριφοράς όλης της τοπικής κοινωνίας τη φράση:
Είμαστε όλοι διαφορετικοί αλλά, είμαστε όλοι ίσοι».
Ζ.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass