ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Προβληματική η λειτουργία του Κ.Υ. Αγιάς

Δημοσίευση: 13 Φεβ 2014 19:00 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:26

 

 Του Νίκου Γουργιώτη

(Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

 

Συνάντηση με το σύνολο των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας Αγιάς πραγματοποίησε η Γραμματεία της Λαϊκής Επιτροπής Δήμου Αγιάς. Μετά από γόνιμο διάλογο, όπου συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλή­ματα λειτουργίας της μονάδας, εξεδόθη από τη Λαϊκή Επιτροπή η ακό­λουθη ανακοίνωση:

«Κεντρικό σημείο αναφοράς όλων των προβλημάτων είναι η έλ­λειψη χρηματοδότησης της υγείας από την κυβέρνηση. Τα προβλήματα που επισημάνθηκαν από τους εργαζόμενους και τους πολίτες του Δήμου είναι: Η έλλειψη χρηματοδότησης για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης θέτει σε κίνδυνο την υγεία ασθενών και ηλικιωμένων. Η έλλειψη προσ­λήψεων σε κενές θέσεις ιατρικού προσωπικού (π.χ. ο παιδίατρος έχει πα­ρουσία έξι ημερών τον μήνα εντελώς τυχαία, χωρίς κανέναν προγραμμα­τισμό). Οι ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού και προσωπικού καθα­ριότητας (με ηρωικές προσπάθειες του προσωπικού τηρούνται στοιχειώ­δεις κανόνες υγιεινής). Η έλλειψη προσωπικού φύλαξης τις βραδινές ώρες θέτει σε κίνδυνο τους εργαζόμενους και τη λειτουργία του Κέντρου. Η έλλειψη προσωπικού για τη λειτουργία των δύο ασθενοφόρων σε 24ωρη βάση καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας (Επιβεβαίωση του ανωτέρω αποτελούν τα δύο περιστατικά που έζησε η περιοχή μας, εκ των οποίων το ένα θανατηφόρο. Άνθρωποι βαρύτατα τραυματισμένοι περίμε­ναν να εξυπηρετηθούν από το ΕΚΑΒ Λάρισας διότι δεν υπήρχε προσω­πικό για τη λειτουργία των ασθενοφόρων του Κέντρου Υγείας. Τελικά η λύση δόθηκε με αυτοθυσία του προσωπικού του Κέντρου, το οποίο ανέ­λαβε ευθύνες που δεν του αναλογούν). Τέλος, στην προσπάθεια της κυ­βέρνησης για πρωτογενή πλεονάσματα μπήκε πλαφόν στο δικαίωμα συ­νταγογράφησης των ιατρών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τη μη ολοκλη­ρωμένη φαρμακευτική περίθαλψη των πολιτών, οι οποίοι την έχουν ήδη προπληρωμένη.

Η Λαϊκή Επιτροπή Δήμου Αγιάς θα συγκαλέσει σύσκεψη με τους μαζικούς φορείς της περιοχής. Στόχος της σύσκεψης θα είναι η οργά­νωση του αγώνα ενάντια στις επιλογές Κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένω­σης – Μονοπωλίων που θέλουν να επιβάλουν νέες περικοπές εις βάρος των λαϊκών συμφερόντων. Εδώ πρέπει να τονίσουμε την πλήρη απουσία του Δήμου Αγιάς από διεκδικήσεις για τη σωστή λειτουργία του Κέντρου Υγείας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass