ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ

Όχι στην πώληση της ΔΕΗ, ναι στους αγρότες

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2014 22:36 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:24

 

Την συμπαράσταση του στις αγροτικές κινητοποιήσεις και την αντίθεση του στην πώληση του ΑΔΜΗΕ, θυγατρική της ΔΕΗ αποφάσισε ομόφωνα στην απογευματινή του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας.

Όσον αφορά στο αγροτικό ζήτημα, υπήρξαν οι τοποθετήσεις του υποψήφιου Περιφερειάρχη και προέδρου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας κ. Βαγγέλη Μπούτα και του ειδικού συμβούλου για τα αγροτικά Χρήστου Σιδερόπουλου για τα οξυμένα προβλήματα των αγροτών, ενώ αναλύθηκαν διεξοδικά του αιτήματα του μπλόκου της Νίκαιας.

Στις τοποθετήσεις τους, τόσο ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, όσο και οι επικεφαλής των παρατάξεων εξέφρασαν την στήριξη τους στους εξεγερμένους αγρότες και αποφάσισαν ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο να παραστεί στο αυριανό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στον κόμβο της Νίκαιας.

Όσον αφορά στην πώληση της ΔΕΗ, το Σώμα ενημερώθηκε για τις επιδιώξεις της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τον ΑΔΜΗΕ, θυγατρική επιχείρηση της ΔΕΗ τόσο από κλιμάκιο συνδικαλιστών που ήρθε από την Αθήνα, όσο και από το τοπικό Σωματείο.

Σύσσωμο το Περιφερειακό Συμβούλιο εξέφρασε την αντίθεση του στην πώληση του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, αφού όπως τονίστηκε «δεν θα πουληθεί μία δημόσια επιχείρηση, αλλά ένα κομμάτι της Ελλάδας». Παράλληλα το Σώμα δεσμεύτηκε να είναι σε επαγρύπνηση, καθώς όπως αναφέρθηκε «μετά την πώληση των Γραμμών Μεταφοράς ρεύματος, θα ακολουθήσει το άνοιγμα των ενεργειακών κοιτασμάτων, με πρώτο την εξόρυξη λιγνίτη στην Ελασσόνα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass