ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Οι Λαρισαίοι ξέρουν ποιον να εμπιστευθούν...

* ΣΥΝΕΣΤΗΣΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΛΙΓΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΝΩ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΣΚΛΗΡΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ

Δημοσίευση: 08 Φεβ 2014 4:15 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:17
Την κάθοδο της κίνησης «Λάρισα - Πόλη του αύριο», στις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου ανακοίνωσε χθες βράδυ ο δήμαρχος Λαρισαίων Κων. Τζανακούλης, αποφεύγοντας ωστόσο να αποσαφηνίσει αν και ο ίδιος θα πράξει το ίδιο, ως επικεφαλής της παράταξης.
Αν και, κατά πολλούς, η ανακοίνωση της οριστικής απόφασης του κ. Τζανακούλη αποτελεί πλέον και τυπική διαδικασία καθώς ο νυν δήμαρχος ανακοινώνοντας χθες, τη συμμετοχή της παράταξής του στις εκλογές έκανε ήδη το πρώτο βήμα, αφού κλείνοντας την ομιλία του τόνισε χαρακτηριστικά πως «ο κόσμος ξέρει σε ποιον θα δώσει το πράσινο φως να ξαναδιοικήσει το Δήμο».
Βήμα που αναμένεται να συμπληρωθεί με την ανακοίνωση της απόφασής του, να κατέλθει, δηλαδή, εκ νέου στις εκλογές, ίσως την ερχόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή, που συνέρχεται η δημοτική ομάδα.
Η εκδήλωση της κοπής πίτας της παράταξης έγινε χθες βράδυ στο, κατάμεστο από κόσμο, «Κτήμα Βερσαλίες», με τον κ. Τζανακούλη να κάνει απολογισμό της θητείας της δημοτικής αρχής απαντώντας εμμέσως και συχνά σε έντονο ύφος σε όσα του καταλογίζουν πολιτικοί αντίπαλοι και υποψήφιοι δήμαρχοι , αποφεύγοντας ωστόσο τις ονομαστικές αναφορές.
ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ
Ο κ. Τζανακούλης ξεκίνησε την ομιλία του ευχαριστώντας τους παρευρεθέντες τονίζοντας ότι «αυτή η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Αυτή η μεγάλη παράταξη είναι εδώ και θα είναι εδώ» συμπλήρωσε για να χειροκροτηθεί. Μια ομιλία που χαρακτηρίστηκε από την έντονη κριτική σε όλους όσοι ασκούν κριτική στο έργο της δημοτικής αρχής, βασισμένη σε μια «ισοπεδωτική» όπως είπε λογική «που δεν αναγνωρίζει το έργο 16 ετών».
«Είναι θεμιτό» πρόσθεσε ο δήμαρχος «να λέει ο καθένας ό,τι θέλει. Να ρωτήσει την κοινωνία όμως. Αν δεν έχεις περάσει τη βάσανο της ζωής, τότε τι να πεις στον κόσμο; Εχεις βάλει ένσημα ή είσαι επαγγελματίας του είδους;» αναρωτήθηκε ο κ. Τζανακούλης.
Για να ανεβάσει τους τόνους λέγοντας ότι «εμείς δεν καταφερθήκαμε εναντίον κανενός. Είναι αγενέστατη και απρεπέστατη η συμπεριφορά κάποιων. Εμείς δεν κατεβήκαμε ποτέ σε πεζοδρομικές εκφράσεις. Μπορεί να αμφισβητήσει κάποιος, ότι η Λάρισα δεν είναι ευρωπαϊκή πόλη, με πράσινο, πολιτισμό, κοινωνική πολιτική;
Δεν μπορεί να λες ότι θα λύσεις το πρόβλημα της ανεργίας, ότι διά μαγείας θα επιλύσουν το αγροτοδιατροφικό πρόβλημα, ότι θα ανοίξουν επιχειρήσεις. Σε ποιους απευθύνονται;
Μας αντιγράφουν στην κοινωνική πολιτική. Είδατε πολλούς στη Λάρισα να πεινάνε; Εμείς και η εκκλησία τους φροντίζουμε» πρόσθεσε ο κ. Τζανακούλης που αμφισβήτησε τη διάσταση του θέματος με τους άστεγους.
Ο κ. Τζανακούλης έκανε αναλυτική αναφορά σε δράσεις του Δήμου, όπως ο πολιτισμός, η αξιοποίηση του Πηνειού, τα έργα της ΔΕΥΑΛ στα διαμερίσματα κ.λπ. για να συνεχίσει ωστόσο την κριτική του σε όσα του καταμαρτυρούν υποψήφιοι δήμαρχοι.
«ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ;»
«Κάποιοι δεν ζούνε εδώ» είπε χαρακτηριστικά «και θέλουν να διοικήσουν κιόλας. Όχι να δίνεις να σου γράφουν τον λόγο. Οποιος θέλει να ασχοληθεί, να κοιταχθεί πρώτα στον καθρέπτη.
Αυτή η παράταξη ανέδειξε και περιφερειάρχη και βουλευτές. Εμείς δεν φωνασκούμε, εμείς δεν το παίξαμε ποτέ «τζάμπα μάγκες». Ξέρουν οι Λαρισαίοι σε ποιον να εμπιστευθούν την πόλη. Εμείς αναγνωρίζουμε τη φιλοδοξία όλων αλλά μας πειράζει η μωροφιλοδοξία. Ο κόσμος ξέρει σε ποιον θα δώσει το φως για να ξαναδιοικήσει τον Δήμο.
Είμαι περήφανος που υπηρετώ τη Λάρισα. Ξέρω ότι πολλοί ξεκίνησαν τον προεκλογικό αγώνα για να πιάσουν θέση στο στασίδι. Θα κουραστούν! Εγώ θα πω καλό κουράγιο σε όλους αυτούς, αλλά θέλω να σεβαστούν το έργο της παράταξης, τους υπηρεσιακούς παράγοντες και να μην μηδενίζουν το έργο της παράταξης.
Είναι κρίμα να βλέπουμε σε προεκλογικές κορώνες αντιγραφή από επιστήμονες. Εχετε υπομονή, τις επόμενες ημέρες θα καθαρίσει το τοπίο» τόνισε ο κ. Τζανακούλης κλείνοντας την ομιλία του, παραπέμποντας ουσιαστικά στη συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.
Στη χθεσινοβραδινή εκδήλωση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο μητροπολίτης Λάρισας σεβ. Ιγνάτιος, ο οποίος αφού ευλόγησε την πίτα ευχαρίστησε τον δήμαρχο για τη στήριξη στην τοπική εκκλησία, ο βουλευτής Λάρισας Χρ. Κέλλας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ι. Μεσσήνης, ο δήμαρχος Κιλελέρ Ρ. Κομήτσας, ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας Θεσσαλίας Κ. Μέγας, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Μ. Μαγρίζος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λάρισας της ΝΔ Δ. Παπαευθυμίου, ο διοικητής του ΠΝΛ Αθ. Μητσιός, ο πρώην νομάρχης Λ. Κατσαρός και εκατοντάδες Λαρισαίοι.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass