ΖΗΤΗΣΕ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Θ.ΨΥΡΡΑΣ

Λύση στο πρόβλημα των συναλλαγών Ελλήνων μεταναστών - ΙΚΑΕΤΑΜ

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2014 21:05 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:14

Τη μεγάλη ταλαιπωρία που υφίστανται Έλληνες μετανάστες, κάτοικοι εξωτερικού κατά τη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους με το ΙΚΑΕΤΑΜ, ανέδειξε με ερώτηση του προς τους υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Θωμάς Ψύρρας.

Όπως σημειώνει ο κ. Ψύρρας το πρόβλημα εντοπίζεται ιδιαίτερα «όταν επιθυμούν να αποσπάσουν εγκαίρως μια απάντηση σχετική με το πόσα ένσημα είχαν πριν φύγουν από την Ελλάδα ή όταν επείγονται να συλλέξουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από την πατρίδα τους, για να εκδώσουν τη σύνταξη που έχουν θεμελιώσει στη χώρα υποδοχής. Στον τομέα εξυπηρέτησης των Ελλήνων μεταναστών και των διακινούμενων εργαζομένων τον μεγάλο όγκο διεκπεραίωσης της αλληλογραφίας με τους φορείς ασφάλισης της χώρας ή το εξωτερικό τον φέρει η Διεύθυνση Ασφαλιστικών Σχέσεων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Η συγκεκριμένη Διεύθυνση - ίσως μία από τις ελάχιστες που εξυπηρετεί τον πολίτη με προθυμία- λειτουργεί και ως οργανισμός σύνδεσης για την επίλυση των ερωτημάτων που υποβάλλονται όχι μόνο για θέματα σύνταξης, αλλά και για διάφορες πτυχές παροχών και υπηρεσιών ασφάλισης.

Μόνο στο Τμήμα Συντάξεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι υποθέσεις που εκκρεμούν ανέρχονται σε 40.000 από 9000 που ήταν το 2010. Στο συγκεκριμένο τμήμα οι υπάλληλοι μειώθηκαν από τους 17 σε 6. Επίσης, στο Τμήμα Διμερών Συμβάσεων εκκρεμούν 4300 υποθέσεις, ενώ απασχολούνται μόνο 2 υπάλληλοι. Ακόμα, στο Τμήμα Διοικητικής Συνεργασίας εκκρεμούν 4300 υποθέσεις, ενώ στο Τμήμα Ασφάλισης και Παροχών εργάζεται μόνο ένας υπάλληλος, με αποτέλεσμα οι εκκρεμείς υποθέσεις να αγγίζουν τις 8000. Ερωτώνται, λοιπόν, αρμόδιοι υπουργοί αν σκοπεύουν να επιφέρουν αλλαγές στο οργανόγραμμα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προκειμένου να αρθεί η πολυδιάσπαση και αν προτίθενται να ενισχύσουν με ανθρώπινο δυναμικό τις Διευθύνσεις στις οποίες εκκρεμούν χιλιάδες υποθέσεις» καταλήγει ο βουλευτής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass