Τα σχόλια της Ρένας για πρώην δημάρχους, Τζανακούλη και συνυποψηφίους της

Δημοσίευση: 30 Ιαν 2014 14:20 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:04

Αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή αναφορά της Ρένας Καραλαριώτου στην δημοτική αρχή και στους συνυποψηφίους της, καθώς εμφανίστηκε αιχμηρή για τον Κώστα Τζανακούλη και συναινετική για τους ..λοιπούς.

Η κ. Καραλαριώτου προχώρησε σε μια ιστορική αναδρομή της σημαντικής προσφοράς των διατελεσάντων δημάρχων της πόλης, ενώ όταν στάθηκε στην θητεία του Κ. Τζανακούλη τόνισε χαρακτηριστικά: «Κατά καιρούς, όταν πλησιάζουν δημοτικές εκλογές, έχει γίνει παράδοση στην πόλη μας οι παρατάξεις και οι υποψήφιοι να κατηγορούν ο ένας στον άλλο και όλοι μαζί στην εκάστοτε δημοτική αρχή. Εγώ, και συγχωρείστε μου το πρώτο πρόσωπο, δεν θα το πράξω. Όποιος σέβεται τον εαυτό του οφείλει να αναγνωρίζει την προσφορά, κάθε προσφορά, των προηγουμένων.

Ξεκινώντας από τον Ευπατρίδη Πολιτικό Μιχαήλ Σάπκα που έφερε την ύδρευση και τον ηλεκτροφωτισμό στην Λάρισα και περνώντας από την Μεταπολίτευση και μετά ,όπου η Λάρισα μεταμορφώθηκε σε μια μεγαλούπολη, έγιναν πολλά και μεγάλα έργα  και σε αυτό συνετέλεσαν όλοι. Είχε όραμα ο Αγαμέμνων Μπλάνας που πρώτος είδε την αδήριτη ανάγκη της πόλης για ανοιχτούς χώρους και συγκρούστηκε για να το πετύχει. Πρόσφεραν έργο ο Αλέκος Χονδρονάσιος και ιδίως ο Αριστείδης Λαμπρούλης, που μεταμόρφωσε την πόλη με τους πεζοδρόμους και την προίκισε με την αποχέτευση. Ήταν ένας φιλότιμος δήμαρχος ο Χριστόδουλος Καφές, που ενέταξε το λόφο και το Αρχαίο Θέατρο στη λειτουργία της πόλης.

Αν έκαναν λάθη; Φυσικά και έκαναν. Όπως όλοι μας. Μόνο όποιος κάθεται αδρανής δεν κάνει λάθη και πάντα το καλύτερο είναι εχθρός του καλού. Όμως, η κριτική είναι πάντα εύκολη, αλλά σπάνια είναι δίκαιη. Γι αυτό, κυρίες και κύριοι, παρά το επιτακτικό αίτημα της αλλαγής, δεν πρόκειται να επιλέξω τον ευκολο δρόμο και να αμφισβητήσω την προσφορά στην πόλη του Κώστα Τζανακούλη. Την κριτική που του γίνεται, τη γνωρίζετε.  Όταν είσαι επί 16 χρόνια δήμαρχος, είναι φυσικό να κάνεις και λάθη. Όμως, δεν είναι τίμιο, χάριν της οποιασδήποτε προεκλογικής αντιπαράθεσης, να μην αναγνωρίσει  κανείς τον νυν δήμαρχο και τους συνεργάτες του για όσα προσέφεραν όλα αυτά τα χρόνια στην πόλη μας. Το κάνω εγώ πρώτη. Και το κάνω γιατί επιτέλους, πρέπει να τελειώνουμε με τη μιζέρια, τη μισαλλοδοξία και τις ανούσιες αντιπαραθέσεις που επί χρόνια δηλητηριάζουν την πόλη».

Στη συνέχεια η κ. Καραλαριώτου αναφέρθηκε και στους πιθανούς συνυποψηφίους της, τονίζοντας τα εξής: «Σήμερα η μόνη σοβαρή λύση είναι να συζητήσουμε πολιτισμένα και να αναμετρηθούν οι ιδέες, οι προτάσεις και οι δυνατότητες του καθενός μας κι όχι τα προσωπικά ή τα κομματικά που τυφλώνουν τους ανθρώπους. Γιατί άραγε πρέπει να αμφισβητήσει κανείς ότι ο Απόστολος Καλογιάννης, ο Γιώργος Σούλτης, ο Έκτωρ Νασιώκας, ο Ντίνος Διαμάντος κι όποιος άλλος θελήσει να διεκδικήσει την δημαρχία δεν έχουν καλές προθέσεις και κίνητρο την προσφορά; Γιατί πρέπει κανείς να τσακώνεται μαζί τους και να τους καταγγέλλει αντί να συζητά; Ως πότε θα σπαρασσόμαστε σαν πόλη; Ως πότε θα σπαταλούμε τις δυνάμεις μας, αντί να συνεργαζόμαστε πολιτισμένα και παραγωγικά; Προσωπικά μέχρι τώρα, δεν αναμείχθηκα ποτέ, σε προσωπικές διαμάχες. Πάντοτε αντίπαλός μου ήταν τα προβλήματα. Πάντοτε ασχολήθηκα με την παραγωγή έργου κι όχι με τι κάνουν οι άλλοι. Δεν θα το κάνω ούτε και τώρα. Σέβομαι όλους τους συνυποψήφιους μου. Δεν έρχομαι να αντιπαρατεθώ με πρόσωπα, αλλά με πολιτικές».

                                                                                                Γ.Ρ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass