Δυναμικό συλλαλητήριο στην Αγιά

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2014 19:49 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 13:00

 

 

 (Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

 

Το δικό τους ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση έστειλαν σήμερα  το πρωί από την κεντρική πλατεία της Αγιάς αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής διοργανώνοντας ένα δυναμικό συλλαλητήριο με τα αγροτικά τους μηχανήματα παρατεταγμένα στις άκρες των κεντρικών οδών, ανταποκρινόμενοι έτσι στο κάλεσμα για ξεκίνημα κινητοποιήσεων της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, αλλά και όλων των Αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών της επαρχίας Αγιάς.

Μήνυμα πως τα προβλήματα, πια, είναι πολλά και μεγάλα, μήνυμα πως δεν πάει άλλο, μήνυμα αγώνα και μαχητικών διεκδικήσεων λύ­σεων στα ζητήματα που τους απασχολούν.

Ο πρόεδρος της ΕΟΑΣνΛ Ρίζος Μαρούδας αναφέρθηκε στα μέτρα της κυβέρνησης και στις μεγάλες δυσκολίες που δημιουρ­γούν αυτά στους γεωργοκτηνοτρόφους και προκαλούν συνεχή μεί­ωση του εισοδήματός τους.

Στη συγκέντρωση υπήρξε καταγγελία και έντονη αντίδραση των Αγροτικών Συλλόγων και των αγροτών απέναντι στην προσπάθεια, όπως επισημαίνουν, «τρομοκράτησης των αγροτών και ποινικοποίησης των κι­νητοποιήσεών τους, καθώς αυτοκίνητα της αστυνομίας με συμβατικές πινακίδες σταματούσαν για έλεγχο τα τρακτέρ που συμμετείχαν στην κι­νητοποίηση πριν και μετά το τέλος του συλλαλητηρίου». Σε ανακοίνωσή τους, μάλιστα, επισημαίνουν «Να είναι σίγουροι οι εμπνευστές του νέου κύκλου αγροτοδικείων και τρομοκρατικών ενεργειών σε βάρος των αγροτών ότι τα σχέδια τους θα αποτύχουν, τα οξυμμένα προβλήματα εί­ναι αυτά που βγάζουν χιλιάδες τρακτέρ σε όλη τη χώρα στους δρόμους και δεν πρόκειται να φοβίσουν τους αγρότες».

Στη συγκέντρωση εξέφρασε τη συμπαράσταση της Επαγγελμα­τι­κής Ένωσης Αγιάς το μέλος του Δ.Σ. Σταύρος Χατζούλης, ο οποίος ανα­φέρθηκε στην αναγκαιότητα της κοινής δράσης και συμμαχίας αγρο­τών, επαγγελματοβιοτεχνών και εργατών, «αφού», όπως είπε «υπάρχει κοινός αντίπαλος και κοινά συμφέροντα».

Συμμετείχαν και συμπαραστάθηκαν στη συγκέντρωση το Δημο­τικό Συμβούλιο Αγιάς, ο Εμπορικός Σύλλογος Αγιάς, η Λαϊκή Επιτροπή Αγιάς και το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ.

Τις ομιλίες του συλλαλητηρίου παρακολούθησαν, επίσης, ο δή­μαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβου­λίου Γιάννης Αργυρούλης, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Σμυρλής, ο πρόε­δρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς Γιώργος Κούκας, δημοτικοί σύμ­βουλοι και ο υποψήφιος δήμαρχος Αγιάς Αντίγονος Βατζιάς.

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass