Υποψήφιος πρόεδρος του ΔΣΛ ο Δημήτρης Κατσαρός

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2014 16:10 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:58

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας ανακοίνωσε χθες ο νυν πρόεδρος του ΔΣΛ Δημήτρης Κατσαρός.

Στη δήλωση υποψηφιότητάς του ο κ. Κατσαρός αναφέρει τα εξής: «Η τριετία της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας τελειώνει σε λίγες ημέρες. Μια τριετία πρωτόγνωρα δύσκολη για την κοινωνία ολόκληρη και ασφαλώς για τους δικηγόρους. Με άλλοθι και πρόσχημα την οικονομική κρίση, βιώνουμε μια πρωτοφανή υποχώρηση των αρχών του Κράτους Δικαίου και όχι μόνον. Στη μνημονιακή Ελλάδα φορολογείται πλέον και η αναπνοή. Οι φόροι που επιβλήθηκαν σε βάρος εργαζομένων και ελεύθερων επαγγελματιών αδιακρίτως εισοδήματος, μεταξύ αυτών και των δικηγόρων, δεν έχουν προηγούμενο.

Μέσα σ’ αυτό το ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα, δεν μείναμε με σταυρωμένα τα χέρια. Ούτε απαθείς, ούτε μίζεροι παρατηρητές των εξελίξεων. Παλέψαμε απέναντι σε κάθε αντιξοότητα. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας έχει έντονη και αποφασιστική παρουσία σε  κεντρικό επίπεδο. Εκεί που δίδονται οι μάχες, άλλες από τις οποίες κερδίζονται και άλλες χάνονται. Με συμμετοχή και παρουσία σε όλα τα συλλογικά όργανα του κλάδου. Με πλήθος προτάσεων για όλα τα μεγάλα θέματα. Εκπροσωπώντας πάντα το δικηγορικό σώμα στη Βουλή. Όταν ψηφίζονταν νομοσχέδια που αφορούσαν τον κλάδο και τη Δικαιοσύνη. Στα νομοσχέδια για την επιτάχυνση των δικών, οι προτάσεις του Δικηγορικού σώματος έτυχαν επεξεργασίας από ομάδα συναδέλφων του συλλόγου μας και φέρουν τη σφραγίδα μας. Με πανελλήνιες αγωνιστικές κινητοποιήσεις το φθινόπωρο του 2011 αποτρέψαμε, την αποφασισμένη από την τότε κυβέρνηση «αποδικαστηριοποίηση» όλων των υποθέσεων της εκουσίας δικαιοδοσίας. Έτσι, παρέμειναν όλες οι υποθέσεις αυτές (συναινετικά διαζύγια, προσημειώσεις, διαταγές πληρωμής, κ.λ.π.) στα δικαστήρια. Πολλές από τις διατάξεις του νέου Κώδικα Δικηγόρων αποτελούν προτάσεις μας. Όχι μόνον δεν υποχώρησε, αλλά ενισχύθηκε η λειτουργηματική φυσιογνωμία του δικηγόρου. Όχι μόνον δεν διαλύθηκαν οι δικηγορικοί σύλλογοι, όπως αρχικά σχεδιάζονταν, αλλά αναβαθμίστηκε και θωρακίστηκε η θέση τους.  Δεν πέρασε η βούληση της τρόικα και των εξωθεσμικών κέντρων που κρύβονται πίσω απ’ αυτή, για άσκηση δικηγορίας από κεφαλαιουχικές και πολυεπαγγελματικές εταιρίες. Κατοχυρώθηκε η επαγγελματική αξιοπρέπεια του δικηγόρου.  Ειδικά του νέου δικηγόρου με το νομοθετικό καθορισμό των αμοιβών στο νέο Κώδικα Δικηγόρων.

Σε τοπικό επίπεδο με συνεχείς παρεμβάσεις βελτιώσαμε την επαγγελματική καθημερινότητα του δικηγόρου, μέσα σε συνθήκες πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης για το επάγγελμά μας. Με δημιουργία πάσης φύσεως υποδομών στο Δικαστικό Μέγαρο και στη Βιβλιοθήκη. Με την ανάπτυξη των νέων ηλεκτρονικών τεχνολογιών και συστημάτων. Με διάθεση σημαντικού κονδυλίου της τάξης των 80.000 ευρώ ετησίως παρέχουμε δωρεάν πρόσβαση για τους δικηγόρους σε τρείς ηλεκτρονικές τράπεζες νομικών πληροφοριών και πλήθος νομικών επιθεωρήσεων. Καταστήσαμε προσβάσιμο στη Λάρισα, χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση του δικηγόρου, κάθε επίκαιρο ζήτημα της επιστήμης μας. Με πλειάδα επιστημονικών εκδηλώσεων και σεμιναρίων. Με τα πανελλήνια συνέδρια εργατολόγων, δικονομολόγων και εμπορικολόγων. Με κεφάλαια του συλλόγου μας και του Επιμελητηρίου ιδρύθηκε στη Λάρισα το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών, το μοναδικό στη περιφέρεια της χώρας. Ήδη έγινε ο πρώτος κύκλος εκπαίδευσης και δρομολογήθηκε η συνέχεια. Στο σύλλογό μας εγκαινιάστηκε πρόσφατα η επικείμενη έναρξη λειτουργίας του νέου πανελλήνιου πληροφοριακού συστήματος της on line εξυπηρέτησης. Υλοποιήσαμε ΟΛΑ τα προγράμματα νομικής συνδρομής και βοήθειας, ενισχύοντας τον κύκλο εργασιών και το βιοπορισμό κυρίως των νέων συναδέλφων.

Λειτουργήσαμε χωρίς εξαρτήσεις και αγκυλώσεις αλλά και χωρίς αποκλεισμούς. Προστατεύσαμε αποφασιστικά την αξιοπρέπεια ΟΛΩΝ των δικηγόρων. Ειδικά στις γνωστές περιπτώσεις δικαστών που απαξίωσαν το θεσμικό ρόλο των δικηγόρων δόθηκε αποτελεσματική λύση.

Θέσαμε τις βάσεις για μια ακόμη πιο δημιουργική πορεία. Για την περαιτέρω βελτίωση της καθημερινότητας των συναδέλφων. Για την μηχανοργάνωση των δικαστηρίων, τη σύνδεση με την ιστοσελίδα μας και την ολοκλήρωση της ανάπτυξης των ηλεκτρονικών συστημάτων. Για την ανάπτυξη της Διαμεσολάβησης, αυτού του ευρωπαϊκού θεσμού εναλλακτικής επίλυσης διαφορών, στην περιοχή της Θεσσαλίας. Για την πρόσβαση σε κάθε νέο αντικείμενο του επαγγέλματός μας, όπως αυτό των διαπραγματεύσεων με τη συνέχιση των εκδηλώσεων, σεμιναρίων και συνεδρίων. Αυτά και πολλά περισσότερα θα τα συζητήσουμε με τους συναδέλφους τις προσεχείς ημέρες.

Ενόψει των επικείμενων εκλογών στο Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας, απευθύνομαι με ιδιαίτερη εκτίμηση σε όλες και όλους τους συναδέλφους μας. Έχω τη βούληση και τη δύναμη να συνεχίσω τη συλλογική προσπάθεια που έγινε την τριετία που σε λίγες ημέρες παρέρχεται. Έχω ακόμη την εμπειρία και τη γνώση των ζητημάτων και των προτεραιοτήτων του συλλόγου, του κλάδου και της Δικαιοσύνης. Υπάρχουν αποτυπωμένα πολύ συγκεκριμένα δείγματα γραφής, της ιδιαίτερα δύσκολης αυτής τριετίας και αφορούν το πρόσωπό μου. Αυτά αποδεικνύουν τη δυνατότητά μου να κάνω βάσιμες προτάσεις για τα προβλήματα, αλλά και να καταβάλω, κινούμενος στα όρια των ανθρωπίνων αντοχών, καθημερινές, επίμονες αλλά και αποτελεσματικές προσπάθειες. Τα ίδια αυτά δείγματα γραφής αποδεικνύουν και κάτι άλλο. Το πως διαχειρίστηκα την τριετία αυτή, το αξίωμα του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, σε σχέση με την επαγγελματική μου δραστηριότητα.

Οι σκέψεις αυτές μου δίνουν το δικαίωμα να εκτεθώ και πάλι στην κρίση σας στις εκλογές της 23ης Φεβρουαρίου 2014, ως υποψήφιος Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, διεκδικώντας  την ψήφο σας. Η ανανέωση της εμπιστοσύνης σας θα είναι πρόκληση να συνεχίσω τη συλλογική προσπάθεια. Συνεργαζόμενος όπως πάντα με όλους τους συμβούλους που θα εκλέξουν οι συνάδελφοι. Ιδιαίτερα τώρα που το νέο σύστημα εκλογής συμβούλων επιβάλει ενιαίο ψηφοδέλτιο και όχι παραταξιακό» καταλήγει ο κ. Κατσαρός.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass