ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΟΓΕ

«Θα βρεθούμε στα μπλόκα, δίπλα στους αγρότες»

-Μέλη της ΟΓΕ οργανώνουν εξορμήσεις σε αγροτικές περιοχές, για να ευαισθητοποιήσουν τις αγρότισσες να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2014 0:56 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:57
 
  
Της Λένας Κισσάβου
 
Μαζί με τους αγρότες στα μπλόκα, θα συμμετέχουν και οι γυναίκες της Θεσσαλίας, μέλη των Συλλόγων της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος, όπως αποφάσισαν στη χθεσινή σύσκεψή τους στη Λάρισα.
Στη διάρκεια της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στέκι Γυναικών, με τη συμμετοχή των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων της ΟΓΕ, των τεσσάρων θεσσαλικών πρωτευουσών και των ομάδων τους, συζητήθηκε ο απολογισμός δράσης του 2013, καθώς και ο προγραμματισμός δράσης για το 2014, κατά τον οποίο έντονη εκφράστηκε η θέληση να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου και να οργανώσουν εξορμήσεις στην ύπαιθρο για συναντήσεις τους με τις αγρότισσες, προκειμένου να τις ευαισθητοποιήσουν ώστε να συμμετάσχουν στα μπλόκα.
«Θα φτάσουμε στις γυναίκες του καθημερινού μόχθου, στις αγρότισσες, για να μιλήσουμε για την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης που ευθύνεται για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα, επιδιώκοντας να πληρώσουμε εμείς (λαϊκά στρώματα, αγρότες, εργαζόμενοι...) τη δική τους κρίση, την κρίση του καπιταλισμού.
Θα βρεθούμε στα μπλόκα, δίπλα στους αγρότες. Οι γυναίκες της υπαίθρου, οι αγρότισσες, θα πρέπει να συμμετέχουν σε αυτά και να γίνουν πρωταγωνίστριες στους αγώνες...», υποστήριξε η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, κ. Χριστίνα Σκαλούμπακα, χθες, στο πλαίσιο της σύσκεψης.
Συγκεκριμένα, στο ψήφισμά τους αναφέρουν τα εξής: «Η ΟΓΕ εκφράζει τη στήριξή της στις κινητοποιήσεις που οργανώνουν οι μικρομεσαίοι αγρότες και καλεί τις εργαζόμενες και άνεργες γυναίκες, στην πόλη και στο χωριό, να συμπαρασταθούν στον αγώνα τους. Τα προβλήματα της φτωχής αγροτιάς είναι προβλήματα όλου του λαού. Η πολιτική της ΕΕ και των εκάστοτε κυβερνήσεων που ξεκληρίζει τους αγρότες, πλήττει συνολικά τα λαϊκά στρώματα, έχει επιπτώσεις στη διατροφή, την ένδυση του λαού, οδηγεί στη συρρίκνωση μια σειρά κλάδους. Οι φόροι και τα χαράτσια λεηλατούν το πενιχρό εισόδημα, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί απειλούν εξίσου αγρότες και αγρότισσες, εργαζόμενους και εργαζόμενες, άνεργους και άνεργες.
Διπλό είναι το βάρος της αντιλαϊκής πολιτικής για τις αγρότισσες: Αυξάνεται ο αριθμός αυτών που δεν ασφαλίζονται, αφού τα χρήματα δεν φτάνουν, που δουλεύουν ως «συμβοηθούντα μέλη», που στερούνται ακόμα και τη στοιχειώδη υγειονομική περίθαλψη, που βλέπουν τη σύνταξη να γίνεται άπιαστο όνειρο.
Η ΟΓΕ καλεί τις γυναίκες της υπαίθρου, μπροστά στις αγροτικές κινητοποιήσεις που ξεκινούν, να μην αρκεστούν στον ρόλο του θεατή και του συμπαραστάτη. Να γίνουν οι ίδιες πρωταγωνίστριες στην οργάνωση, στη δράση, στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες. Οι σύλλογοι και οι ομάδες της ΟΓΕ θα βρεθούμε δίπλα τους, στηρίζοντας τον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς».
Να σημειωθεί ότι στην περιφερειακή σύσκεψη συμμετείχαν οι πρόεδροι των Δ.Σ. των Συλλόγων Λάρισας κ. Κυριακή Καρυώτη, Τρικάλων κ. Ειρήνη Πετράκη, Βόλου κ. Ρίτσα Ρούση και Καρδίτσας κ. Κλεοπάτρα Ζούκα, μέλη των ομάδων της ΟΓΕ, καθώς και μέλη του Συλλόγου ΟΓΕ Δεσκάτης.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass