ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟ ΛΑΡΙΣΑΙΟ... ΜΠΟΞΕΡ ΠΟΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Νοκ άουτ» η πώληση του Τσέσνα

ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2014 20:32 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:55
 
Του Κ. Γκιάστα
 
Ήρθε από τη Μάλαγα το 2008. Αγοράστηκε τότε με 64.000 ευρώ από την ΤΕΔΚ Λάρισας. Εκχωρήθηκε με ειδική σύμβαση για πυροπροστασία στην Αερολέσχη της Λάρισας. Πήρε μέρος σε αρκετές περιπέτειες (με πιο γνωστή αυτή της Γαλλίδας ορειβάτισσας) αλλά πληρώνοντας μια καταγγελία για κατάχρηση πτήσεων από τη γειτονική Αερολέσχη Μαγνησίας (είχε αγοραστεί και ένα ακόμα από την ΤΕΔΚ Μαγνησίας) όπως και φυσικά τις συνέπειες της μεγάλης οικονομικής κρίσης έπρεπε να βρεθεί τρόπος πώλησης ή έστω δωρεάς από πλευράς ΠΕΔ Θεσσαλίας.
Το αεροσκάφος τύπου CESSNA (Τσέσνα) 172 N SX-APR λίγο πριν παραχωρηθεί δωρεάν στην Πολεμική Αεροπορία και συγκεκριμένα στην 110 Πτέρυγα Μάχης βρήκε νέο ιδιοκτήτη στη Θεσσαλονίκη. Τουλάχιστον όμως πήγε σε... λαρισινά χέρια καθώς αποκτήθηκε από τον Λαρισαίο, γνωστό παλαίμαχο πυγμάχο από τα Ταμπάκικα, Ευθύμιο Χασκόπουλο.
Σύμφωνα λοιπόν με απόφαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ Θεσσαλίας πριν από λίγες ημέρες για το ποσό των 22.500 ευρώ και με προκαταβολή το 10% το αεροσκάφος πουλήθηκε στην εταιρία Αεροεφαρμογές Χασκόπουλος Ευθύμιος.
ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ
Πριν από την πρόταση η οποία ευδοκίμησε τελικά, υπήρξε και μια ενδιαφερόμενη εταιρία «Horizon Aviation Academy» αλλά δεν προχώρησε στην αγορά εν τέλει. Σε μια τέτοια περίπτωση είχε αποφασιστεί αρχικά πως η Π.Ε.Δ.Θ., θα παραχωρούσε με τη μορφή δωρεάς το συγκεκριμένο αεροσκάφος στην 110 Πτέρυγα Μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας.
Όσον αφορά στην τιμή τώρα αποτελούσε ένα μεγάλο ζήτημα καθώς η Π.Ε.Δ.Θ. μέχρι πρότινος ζητούσε 30.000 ευρώ αλλά δεν παρουσιάστηκε κανένας αγοραστής.
Το αεροσκάφος όμως με αυτόν τον τρόπο παρέμενε ακίνητο εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνεχώς καινούρια έξοδα για τη συντήρησή του και για τις ανανεώσεις αδειών. Με υπόλοιπο ωρών κινητήρα (Lycoming 320, 160 ίππων) γύρω στις 700 ώρες, με τον έλεγχο να στοιχίζει περίπου 12.000 ευρώ, και την ανανέωση του πιστοποιητικού αξιοπλοΐας (γύρω στα 2.000 ευρώ) όλα έδειχναν πως όσο περνούσε ο χρόνος χανόταν και χρήματα με μεγάλο κίνδυνο στο τέλος να μηδενιστεί η αγοραστική του αξία.
Πραγματικό λοιπόν χτύπημα... νοκ άουτ από τον παλαίμαχο πυγμάχο.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass