ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ «ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» Κ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

«Μας κάλεσε η τοπική κοινωνία...»

* Τον Φεβρουάριο συγκροτείται επιτροπή συντονισμού της υλοποίησης του στόχου

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2014 3:23 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:53
Της Λένας Κισσάβου
 «Από την... ψυχή της κοινωνίας της Λάρισας, εκφράστηκε η θέληση να στηρίξει η πόλη το έργο και τη δράση του «Χαμόγελου του Παιδιού» και όχι από φορείς ή άλλους παράγοντες, γεγονός που έχει μεγαλύτερη αξία...», υποστήριξε στην «Ελευθερία» ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», κ. Κώστας Γιαννόπουλος, ερωτηθείς για την επιλογή της πόλης μας, να δημιουργηθεί, εντός του έτους, παράρτημα του Οργανισμού.
Ο κ. Γιαννόπουλος, δηλώνοντας ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με την ανταπόκριση των Λαρισαίων στην πρόσφατη επίσκεψη της κινητής μονάδας ενημέρωσης του «Χαμόγελου του Παιδιού» στην πόλη μας, υποστήριξε ότι αυτό στάθηκε αφορμή για να αναπτυχθεί στη συνέχεια ένα πυρήνας ατόμων, που ενδιαφέρονται να συμβάλλουν στο έργο του, θέτοντας εαυτούς, εθελοντικά, στην υπηρεσία των στόχων του.
Σήμερα, με τον πυρήνα να συγκροτούν σαράντα Λαρισαίοι εθελοντές, ο κ. Γιαννόπουλος, αναφέρει: « Σε άλλες πόλεις της χώρας προσπαθούμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο ώστε να στηθούν αυτές οι δομές που θα συμβάλλουν στην καλύτερη επίτευξη των στόχων μας για την προστασία και στήριξη των παιδιών που έχουν ανάγκη. Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι οι Λαρισαίοι, ήταν αυτοί που πήραν την πρωτοβουλία να μας καλέσουν και πρότειναν να δραστηριοποιηθούν ώστε να δημιουργηθεί και στην πόλη τους, παράρτημα του Οργανισμού, με ό,τι μπορεί αυτό να προσφέρει στην κοινωνία της».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του «Χαμόγελου του Παιδιού», τον Φεβρουάριο θα πραγματοποιηθεί μια πρώτη συνάντησή του με τους εθελοντές, με σκοπό να συγκροτηθεί επιτροπή, που θα αναλάβει και θα συντονίσει τις προσπάθειες δημιουργίας ενός παραρτήματος στην πόλη μας.
Στο πλαίσιο των προσπαθειών, θα ξεκινήσει αναζήτηση χώρου για τη φιλοξενία του «Χαμόγελου του Παιδιού», και σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, θα γίνουν επαφές με φορείς της Λάρισας, για να διερευνηθούν οι πιθανότητες παραχώρησης μια στέγης.
Τελευταίο βήμα της όλης δράσης υλοποίησης του στόχου, θα είναι η πρόσληψη ειδικών επιστημόνων (ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών...κ.α.), που θα στελεχώσουν το παράρτημα και θα εργαστούν στις υπηρεσίες του.
Να σημειωθεί ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού», είναι ένας εθελοντικός οργανισμός, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Κύριο μέλημά του είναι να προασπίσει τα δικαιώματα των παιδιών στην πράξη, καθημερινά, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες τον χρόνο. Να εξασφαλίσει τα απαραίτητα για τη σωματική, ψυχική και πνευματική ισορροπία τους.
Βασίζεται στις υπηρεσίες του κράτους (Αστυνομία, Εισαγγελίες, Νοσοκομεία κ.α.), όπου υπάρχουν άνθρωποι ευαισθητοποιημένοι που συμβάλλουν στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των παιδιών.
Ως εθελοντικός οργανισμός, στηρίζει τους θεσμούς, ώστε να γίνουν αποδοτικότεροι σε θέματα παιδιών, ενώ παράλληλα λειτουργεί μεταξύ άλλων και τα εξής:
-Την τηλεφωνική γραμμή SOS 1056 (λειτούργησε για πρώτη φορά το 1997), η οποία τον Μάιο του 2007 αναγνωρίστηκε από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ως Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά.
-Το Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και υπό Εκμετάλλευση Παιδιά, που παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες:
24ωρη ευρωπαϊκή Γραμμή για Εξαφανισμένα Παιδιά : 116000, Ψυχολογική υποστήριξη σε γονείς, βοήθεια και διαβούλευση με αστυνομικές αρχές και άλλους φορείς σχετικούς με διερεύνηση περιστατικών εξαφάνισης παιδιών.
Σε περιπτώσεις που η Ελληνική Αστυνομία έχει εύλογους και πιθανούς λόγους να πιστεύει ότι το παιδί βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, ενεργοποιείται το« AMBER Alert Hellas», το δημόσιο σύστημα μετάδοσης έκτακτης ανάγκης. Δημοσιοποίηση φωτογραφίας και στοιχείων του περιστατικού στην ιστοσελίδα καθώς και στην ιστοσελίδα του GMCN. Δημιουργία και διανομή αφισών σε όλες τις προσβάσιμες περιοχές.
-Κέντρα συμβουλευτικής υποστήριξης παιδιών:
Το «Χαμόγελο του Παιδιού» από το 1997 έχει αναπτύξει ένα ευρύτατο φάσμα δράσεων για το παιδί και την οικογένειά του, με στόχο την προστασία και προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών σε όλους τους τομείς, όπως είναι η υγεία, η ασφάλεια, η εκπαίδευση, η διαβίωση κ.α.
Η κοινωνική και συμβουλευτική υποστήριξη παρέχεται από κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους και αποσκοπεί στην καθοριστική συμβολή στην υποστήριξη και ενθάρρυνση του παιδιού και της οικογένειάς του, ώστε να επιλύσουν τα προβλήματα που τυχόν αντιμετωπίζουν, στη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση των δυνατοτήτων του ατόμου, στην κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και των φορέων για την άμβλυνση των προβλημάτων των παιδιών.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass