Ξεκινούν οι φετεινές αγροτικές κινητοποίησεις

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2014 14:37 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 12:50

Από σήμερα αρχίζουν σταδιακά να κάνουν την εμφάνιση τους τρακτέρ, για μία ακόμη φορά, στις πλατείες των χωριών στην Θεσσαλία, στο πλαίσιο του νέου κύκλου κινητοποιήσεων στον οποίο μπαίνουν οι αγρότες.

Στο Νομό Λάρισας η εξόρμηση των τρακτέρ αναμένεται να ξεκινήσει από αύριο, με κύρια σημεία συγκέντρωσης τα Φάρσαλα και την περιοχή Πλατυκάμπου, ενώ όλη την εβδομάδα θα συνεχίσει η προσέλευση των τρακτέρ σε διάφορα σημεία συνάντησης, ώστε στα τέλη της εβδομάδας να εκτιμηθεί η δυναμική της συμμετοχής και η περεταίρω πορεία του αγώνα. Για την Παρασκευή,  έχουν προγραμματιστεί παραστάσεις διαμαρτυρίας των αγροτών έξω από τις εφορείες, όπως αποφασίστηκε στην σύσκεψη των επιτροπών αγώνα των μπλόκων που έγινε την Κυριακή στην Λάρισα. Όσον αφορά ειδικά στην Λάρισα, η διαμαρτυρία θα γίνει  έξω από την 1η ΔΥΟ στις 11 το πρωί.

Σχετική πρόσκληση για συμμετοχή στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις, έχει απευθύνει με ανακοίνωση της, η   Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας, έχοντας προγραμματίσει μαζί με τους αγροτικούς συλλόγους και τις επιτροπές αγώνα και ενημερώσεις αγροτών στις επαρχίες του νομού.

¨Όπως επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η ΕΟΣΝΛ «η άγρια φορολόγηση με το άνοιγμα λογιστικών βιβλίων και την φορολογία με 13% από το πρώτο ευρώ, τα κάθε είδους χαράτσια σε σπίτια και αγροκτήματα, οι υπέρογκες αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα, το πετρέλαιο, τα μέσα και εφόδια και οι χαμηλές τιμές μειώνουν το αγροτικό εισόδημα, οδηγούν χιλιάδες αγρότες στην φτώχεια και την εξαθλίωση»

Καλεί δε τους αγρότες, όλοι μαζί να στείλουν μήνυμα στην Κυβέρνηση, ότι είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν βιώσιμες λύσεις στα αιτήματα τους.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass